علیرضا قدرتی گفت: مسائل بیمه‌ای در پیمان ها، از مشکلات عمده فعالان اقتصادی فعال در حوزه پیمانکاری در استان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا قدرتی در جلسه کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی این اتاق که به صورت وبینار برگزار شد، بیان کرد: تعدادی از فعالان اقتصادی به ویژه پیمانکاران استان با مشکلی در خصوص حق بیمه اعضای هیات مدیره شاغل در پیمان‌ها با مشکل روبرو هستند به طوری که سازمان تامین اجتماعی بیش از یک نفر از اعضای هیات مدیره را در پیمان‌ها و پروژه‌های عمرانی پذیرش نمی‌کند.

او افزود: بر اساس پیگیری‌های فعالان اقتصادی به ویژه پیمانکاران بخشنامه و دستورالعمل مشخصی که صراحتا این موضوع را مطرح کرده باشد در سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد، اما شاهد این هستیم که در پیمان‌ها بیش از یک نفر مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

قدرتی با بیان اینکه به دنبال رفع مشکلات و باز شدن گره فعالیت فعالان اقتصادی هستیم اضافه کرد: موضوع حق بیمه اعضای هیات مدیره شرکت‌های پیمانکاران را در شورای گفتگوی استان مطرح می‌کنیم و امید داریم فضا برای فعالیت اقتصادی پیمانکاران و اعضای هیئت مدیره شاغل در پیمان‌ها در استان هموار شود.

او با اشاره به درخواست زیاد فعالان اقتصادی استان برای پیگیری این موضوع اظهار داشت: مخالف فرار بیمه‌ای و همچنین ضایع شدن حق و حقوق افراد هستیم. تاکید ما بر اجرای مر قانون است و این موضوع را پس از کارشناسی‌های دقیق‌تر به دبیرخانه شورای گفتگوی استان ارجاع خواهیم کرد.

رضا رازقیان یکی از فعالان اقتصادی استان نیز گفت: مدت هاست که فعالان اقتصادی فعال در حوزه پیمانکاری با این مشکل مواجه هستند درحالی که در بسیاری از مواقع اعضای هیات مدیره شرکت‌ها با رشته تحصیلی مربوطه در جایگاه شغلی مرتبط قرار دارد و با برخورداری از سوابق بیمه ای، در پیمان فعالیت مستقیم دارد و حقوق دریافت می‌کند.

او ادامه داد: پیگیری‌های متعددی از سازمان تامین اجتماعی مبنی بر دسترسی به قوانین در این زمینه داشتیم، اما کارشناسان این سازمان مدعی هستند بر اساس یک دستورالعمل داخلی این ممنوعیت را لحاظ می‌کنند و تامین اجتماعی صرفا بیمه یک نفر از اعضای هیات مدیره را در هر پیمان پذیرش می‌کند.

رازقیان عنوان داشت: در بسیاری از پیمان ها، قرارداد‌ها و پروژه‌ها بیش از یک نفر از هیات مدیره درگیر و فعال در پروژه می‌شود، اما این ممنوعیت موجب بروز مشکلات بسیاری برای شرکت‌های پیمانکاری شده است.

او تصریح کرد: هیچ قانون مشخص و صریح و واضحی از سوی تامین اجتماعی در این زمینه وجود ندارد و انتظار ما فعالان اقتصادی از اتاق بازرگانی فارس به عنوان پارلمان بخش خصوصی استان، طرح این موضوع در شورای گفتگوی استان برای رفع مشکلات این بخش است.

سید محمدرضا سجادی فر نماینده اداره کل تامین اجتماعی استان فارس هم در خصوص موضوع حق بیمه اعضای هیات مدیره در قرارداد‌ها و پیمان‌ها گفت: بر اساس ماده ۲۸ و ۳۹ قانون تامین اجتماعی بحث تهیه لیست بیمه پردازی از طریق آیین نامه مربوط به بیمه شدگان انجام می‌شود و اعضای هیات مدیره و کارفرمایان می‌توانند حق بیمه کسانی که بیمه پرداز و شاغل در اجرای قرارداد هستند، را رد کنند.

او افزود: در سازمان تامین اجتماعی در حوزه پیمانکاری این امکان وجود ندارد که کارفرما بیمه خود را همراه با لیست دستمزد بیمه شدگان رد کند و کارفرما باید حق بیمه خود را از طریق حرف مشاغل آزاد پذیرش کند و این قانون به هیچ عنوان شامل کارفرمایان نمی‌شود.

سجادی فر اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به این نتیجه رسیده که مجوز برای پذیرش بیمه یک نفر از اعضای هیات مدیره که اشتغال آن فرد به تایید دستگاه واگذارنده کار برسد، صادر کند که اگر دستگاه واگذارنده کار نیز حضور این فرد را تایید نکند تامین اجتماعی می‌تواند بیمه این فرد عضو هیات مدیره را پذیرش نکند.

او بیان کرد: قانون تامین اجتماعی صراحتا بحث بیمه پردازی افراد شاغل در قرارداد را مطرح کرده است تاکید ما بر اجرای ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی است.

سجادی فر ادامه داد: رسالت تامین اجتماعی پوشش بیمه‌ای کارگران و نه پوشش کارفرماست و موضوع مربوط به کارفرما جدا از چنین مباحثی است و زمانی لیست بیمه‌ای کارفرما و بیمه شده را همزمان دریافت می‌کنیم که سه ضلع مثلث بیمه شده، محل کارگاه و کارفرما برقرار باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.