در گزارش زیر طرز تهیه پلو کدو حلوایی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پلو کدو حلوایی یکی از خوشمزه‌ترین و قدیمی‌ترین غذا‌های شمال ایران و به خصوص مازندران است. این غذا به دلیل طعم شیرین و رنگ جالبی که دارد علاوه بر بزرگسالان، توجه کودکان را نیز جلب می‌کند. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد که بدون مواد افزودنی قندی در اعیاد و به ویژه شب یلدا پخته شده و افراد خانواده میل می‌کنند. این طعم شیرین شاید به تنهایی مورد پسند برخی افراد نباشد، اما باید دانست که با استفاده کدو حلوایی در این پلو به همراه انواع ادویه‌ها و چاشنی‌ها می‌توان طعم آن را مطابق میل تغییر داد. کدو حلوایی علاوه بر پلو‌ها و مصرف اعیادی، چون شب یلدا در انواع خورش‌ها و مربا‌ها نیز به میزان فراوانی استفاده می‌شود.

کدو حلوایی از خانواده کدو‌ها است و از گروه میوه‌هایی با ابعاد بزرگ و شیرین از جمله خربزه‌ها و هندوانه‌ها محسوب می‌شود. گیاه این میوه دارای برگ‌های پهن است که از برگ، دانه و پوست این میوه نیز استفاده‌های گوناگون دارویی و آشپزی می‌شود. بیشترین ماده‌ای که در کدو حلوایی یافت می‌شود، ویتامین A است که در درمان و تقویت قوه بینایی بسیار مفید می‌باشد. کدو حلوایی در طب سنتی به عنوان تب بر و ضد حساسیت کاربرد فراوان دارد. از دیگر خواص کدو حلوایی می‌توان به تقویت ذهن، مقاومت بافت بدنی، رفع بی خوابی، درمان خستگی و نیز درمان گلو درد و افرایش دهنده اشتها اشاره کرد.

این پلو خوشمزه را می‌توان در دو وعده ناهار و یا شام به صورت تنها و یا همراه خورش‌های متفاوت نوش جان کرد.


بیشتر بخوانید:


مواد لازم

برنج: دو و نیم پیمانه
گوشت چرخ کرده:۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده: ۱ عدد
کره: ۱۰۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
شکر: ۲ قاشق سوپ خوری
کدوحلوایی پوست کنده: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
ادویه پلویی: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ:۲ عدد (در صورت دلخواه)

طرز تهیه

ابتدا برنج را در آب نمک بگذارید تا خیس شود.

گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و ادویه‌ها با یک دیگر مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا خمیر مناسبی از آن‌ها حاصل شود.

سپس آن‌ها را به شکل دایره‌های کوچک و مناسب درآورید.

در ظرفی مقداری روغن بریزید و کره را نیز به آن اضافه کنید و شروع به سرخ کردن گوشت‌های گرد شده کنید.

بعد از سرخ شدن کامل مواد، کدو حلوایی را نیز به همراه پیاز داغ و شکر اضافه کرده و مجددا تفت دهید. (شیرینی زیاد یا کم این غذا بستگی به خودتان دارد.)


در این مرحله اقدام به آبکش کردن برنج کنید و مواد را در هنگام دم کردن پلو، به صورت لایه لایه در میان پلو بریزید.

ادویه‌های لازم را به برنج اضافه کرده و قابلمه را روی شعله کم قرار دهید.

هنگام سرو می‌توانید زعفران را نیز به پلو اضافه کرده و آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

همچنین می‌توانید تخم مرغ‌ها را به صورت نیمرو در آورده و زمانی که غذا را کشیدید آن را روی برنج بگذارید و سرو کنید.

 

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.