مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: در خراسان شمالی بیش از پنج هزار خانوار عشایری با حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد که از این تعداد چهار هزار و ۲۰۰ خانوار کوچرو و مابقی نیمه کوچرو هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: یک سوم عشایر استان برای زمستان‌گذرانی و قشلاق به مراوه‌تپه استان گلستان کوچ می‌کنند و مابقی هم در مناطق گرمسیری داخل این خطه جابجا می‌شوند.


بیشتر بخوانید 


محمدرضا قلی پور گفت : در مجموع حدود هزار و ۷۰۰ خانوار شامل حدود یک سوم جمعیت عشایری این استان فصل سرد خود را در مناطق گرمسیری مراوه تپه می‌گذرانندد و برای تعلیف دام‌های خود از چراگاه‌های آن خطه استفاده می‌کنند.

او ادامه داد : دو هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری استان نیز با آغاز سرما برای زمستان‌گذرانی به سوی مناطق گرمسیری و قشلاقی در میاندشت اسفراین و جوین خراسان رضوی، بخش‌هایی از مانه و سملقان و راز وجرگلان حرکت می‌کنند.

قلی پور افزود: کوچ پاییزه عشایر خراسان شمالی از دو هفته اخیر به صورت غیررسمی آغاز شده است، اما طبق تقویم کوچ عشایر این خانوار‌های کوچرور باید از ۱۵ آبان ماه استان را ترک کنند.

او گفت : امسال به دلیل وضعیت خاص کرونایی عشایر ناگزیرند برای در امان ماندن از آسیب‌های این بیماری، خانواده و نیز دام‌های خود را به صورت مکانیزه و با استفاده از خودرو به مناطق گرمسیری کوچ دهند.

مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی به هزینه‌های بالای جابه جایی عشایر اشاره کرد و گفت: به طور متوسط هر خانوار عشایری در کوچ مکانیزه متحمل هزینه‌ای بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون ریال خواهد شد.

او افزود : با توجه به شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و ضرورت کوچ ماشینی ۱۶۵ میلیارد ریال به هزینه‌های این قشر افزوده است.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.