انواع کوکوهای ساده یک وعده مقوی و خوشمزه برای شام و ناهار هستند. برای درست کردن کوکو لوبیا سبز بهترین زمان فصل بهار و تابستان یعنی در زمان فراوانی لوبیا سبز در بازار است.
مواد لازم
لوبیا سبز: ۶۰۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
پیاز ساطوری و ریز خرد شده: ۲ عدد متوسط
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
هویج نگینی خرد شده: ۳۰۰ گرم
گردو ریز ریز خرد شده: ½ لیوان فرانسوی
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۷ عدد
زرشک: ½ لیوان فرانسوی
نمک: ۱ و ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان دلخواه
پنیر پیتزا یا پنیر چدار: به مقدار دلخواه
روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه
در طرز تهیه کوکو لوبیا سبز مجلسی تبریزی با پنیر پیتزا یا بدون پنیر پیتزا بهتر است از لوبیاهای نازک و جوان استفاده کنید. ابتدا لوبیاها را خوب بشورید و زمانی که خشک شد سر و ته لوبیاها را بزنید و به صورت کاملا ریز خرد کنید.
هویجها را هم بعد از شستن، پوست بگیرید و ریز ریز خرد کنید. لوبیا و هویجهای خرد شده را بخارپز کنید. بهتر است آب نریزید، چون لوبیا خودش آب میاندازد. ۲ عدد سیب زمینی را نگینی خرد کنید و سرخ کنید. یک عدد از پیازها را خلالی خرد و سرخ کنید و کنار بگذارید. یک پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. پیازهای نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با پیاز سرخ کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید. در این فاصله زرشک را بشورید و آبکش کنید. لوبیا و هویج بخارپز شده را آبکش کنید تا خنک شوند.
در یک کاسه بزرگ تخم مرغها را بشکنید و با چنگال هم بزنید. یک قاشق چایخوری نمک، فلفل و زردچوبه و زعفران آب کرده را به تخم مرغها اضافه کنید و باز هم بزنید. پیازهای خلالی سرخ شده و هویجهای خرد شده را به تخم مرغها اضافه کنید. چون لوبیاها به خودشان آب میگیرند با دست لوبیاها را خوب فشار دهید و سپس به مخلوط تخم مرغ و هویج اضافه کنید.
حالا سیب زمینی نگینی خرد شده و سرخ شده و گوشت چرخکرده تفت داده شده را اضافه کنید. نصف زرشکها را هم اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. یک ماهیتابه مناسب را روی گاز بگذارید و داخل آن روغن بریزید تا روغن داغ شود. مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و سطح آن را با ته قاشق صاف کنید.
اجازه دهید یک طرف کوکو روی شعله ملایم گاز سرخ و مغز پخت شود. در این مدت درب ماهیتابه را بگذارید. وقتی یک سمت کوکو سرخ و طلایی شد آن را با دقت برگردانید و اجازه دهید یک سمت دیگر کوکو هم سرخ شود. در این مرحله اگر میخواهید یک کوکو لوبیا سبز تبریزی مجلسی با پنیر پیتزا داشته باشید به مقدار دلخواه پنیر پیتزا روی کوکو بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا هم سمت دیگر کوکو سرخ شود و هم پنیر پیتزا آب شد. در این فاصله باقی مانده زرشکها را سرخ کنید. کوکو لوبیا سبز را در ظرف مورد نظر بگذارید و بعد از اینکه کمی سرد شد آن را برش بزنید و روی آن را با باقی مانده زرشکهای تفت داده شده تزیین کنید.
نکات مهم طرز تهیه کوکو لوبیا سبز تبریزی مجلسی
*میتوانید ۱ قاشق غذاخوری شیر هم به مواد مایه کوکو اضافه کنید.
*اضافه کردن ½ قاشق چایخوری بیکینگ پودر به مواد کوکو باعث پف بیشتر آن میشود.
*برای اینکه کوکو لوبیا سبز شما خوب پف کند و ترد شود بهتر است تخم مرغها را در یک ظرف جداگانه خوب بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. بعد از اینکه تخم مرغها را خوب هم زدید باید آنها را به مایه کوکو اضافه کنید. یکی از علتهای وا رفتن کوکو لوبیا سبز خوب هم نزدن تخم مرغ است.
*اگر تمایلی به استفاده از گوشت چرخکرده در کوکو ندارید میتوانید آن را حذف کنید و کوکو لوبیا سبز را به صورت رژیمی درست کنید. کوکو لوبیا سبز بدون گوشت هم یک کوکوی لذیذ و خوش طعم و مقوی است.
*کوکو را میتوانید به جای یک تکه و قالبی به صورت دانه دانه سرخ کنید. مقداری از مایه کوکو را با قاشق در ماهیتابه بگذارید و با ته قاشق پهن کنید. مقداری از روغن داخل ماهیتابه را روی قسمت روی کوکو بریزید تا کوکو تردتر شود. یک طرف کوکو که سرخ شده به آرامی آن را بردارید تا سمت دیگرش هم سرخ شود.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/