اشرف غنی: تنها ۴ درصد مردم از طالبان حمایت می کنند/ صلح همچنان در صدر اولویت‌های ما قرار دارد

رئیس جمهور افغانستان گفت: بر اساس نظرسنجی‌ها، ۷۵ الی ۸۵ درصد مردم از جمهوریت و ۴ الی ۸ درصد از طالبان حمایت می‌کنند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان گفت: بر اساس نظرسنجی‌ها، ۷۵ الی ۸۵ درصد مردم افغانستان از جمهوریت حمایت می‌کنند در حالی که حمایت از طالبان ۴ الی ۸ درصد می‌باشد.

اشرف غنی که در بیستمین نشست سران سازمان همکاری‌های شانگهای صحبت می‌کرد، بیان داشت: تحمیل خواسته یک اقلیت بر اکثریت مطلق کشور، تنها باعث تداوم جنگ می‌گردد.

وی گفت: سیاست خارجی افغانستان بر اصل همسویی منافع مشترک با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی و اجتناب ورزیدن از مبدل شدن به عامل اختلاف و مناقشه بین این کشور‌ها استوار است. منافع مشترک، احترام و اعتماد متقابل ما را قادر می‌سازد که به هدف مطلوب یعنی افغانستان مستقل، متحد، صلح‌آمیز، دموکراتیک که توانایی توسعه دستاورد‌های نوزده سال گذشته را داشته باشد دست یابیم. برای تحقق این هدف، ما مجبور هستیم که با تغییر و تحولات خشونت و جنگ مواجه شویم.

رئیس جمهور افغانستان بیان داشت: ما در میان موج پنجم تروریزم جهانی زندگی می‌‎کنیم و می‌میریم. در این موج، شبکه‌های تروریستی رابطه نزدیک با سازمان‌های جرمی بین‌المللی – از جمله قاچاقبران انسان و مواد مخدر – دارند که جنگ را کاملا غیرمتعارف و اعمار صلح را با چالش بیشتر روبرو ساخته اند. ما آماده هستیم و می‌توانیم که همکاری خود را با کشور‌های عضو و ناظر سازمان شانگ‌های در امر مبارزه با تروریزم و مواد مخدر گسترش دهیم.

محمد اشرف غنی افزود: هرچند قوای هوایی، نیرو‌های کوماندو و قوای خاص ما ۱۰ درصد قوای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان را تشکیل می‌دهند، ما چهل و هشت درصد از منابع مان را بر آنان مصرف می‌کنیم. ظرفیت و توانایی این نیرو‌ها باعث شده که ۹۸ درصد عملیات‌های خاص را افغان‌ها رهبری کنند. ما افتخار داریم که با تهدیدات علیه کشور‌های ما و کشور‌های شما به صورت دوامدار و قاطع مقابله کرده‌ایم.

اشرف غنی گفت که همکاری دولت با دولت مطابق بر اساس یک چارچوب منطقه‌ای و جهانی در راستای مبارزه با شبکه‌های تروریستی که در تلاش مختل ساختن صلح، پیشرفت و همکاری ما هستند، یک موضوع کلیدی می‌باشد. مقابله با تهدید مواد مخدر، که هر پدر و مادر و هر خانواده از آن نگرانی دارند، نیازمند یک چارچوب است که در آن عملکرد‌های تولیدکنندگان، پروسس‌کنندگان، عرضه‌کنندگان، مراکز ترانزیت، قاچاقبران، تمویل کنندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر به صورت واضح مشخص گردد. اعتیاد به مواد مخدر به یک مشکل جدی در جامعه ما مبدل شده است، ما آماده هستیم که با این چالش جهانی و منطقه‌ای با توجه به اهمیت استعجالیت آن مقابله کنیم.

وی بیان داشت: علیرغم این که ما با اشکال مختلف آشفتگی مقابل هستیم، صلح همچنان در صدر اولویت‌های ما قرار دارد. به عنوان یک دولت و جامعه، ما تعهد، اشتیاق و شجاعت خود را برای اتخاذ تصامیم دشوار به خاطر آغاز گفتگو‌های مستقیم و مذاکره با طالبان نشان داده‌ایم.

رئیس جمهور افغانستان افزود: متاسفانه نه تنها وعده کاهش خشونت و آتش بس همه‌جانبه تحقق نیافته است، بلکه خشونت به صورت قابل ملاحظه از سوی طالبان تشدید شده است. حمله غیرانسانی بر دانشگاه کابل، صرف نظر از اینکه چه کسی مسئولیت حمله را بر عهده گرفت، برخاسته از یک طرز فکر خشونت‌آمیز بوده و بر تولید مواد مخدر، قاچاق سرمایه طبیعی و میراث فرهنگی ما به عنوان منابع تمویل تروریزم تکیه می‌کند که نیازمند غور و بررسی واقعی است.

محمد اشرف غنی گفت: اصول برابری حقوق شهروندی و جمهوریت که در قانون اساسی ما تسجیل یافته است زمینه را برای ادغام صلح‌آمیز طالبان در سیاست، اقتصاد و جامعه افغانستان مردم‌سالار ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد که بر اساس نظرسنجی‌ها، ۷۵ الی ۸۵ درصد مردم کشور از جمهوریت حمایت می‌کنند در حالی که حمایت از طالبان ۴ الی ۸ درصد می‌باشد. تحمیل خواسته یک اقلیت بر اکثریت مطلق کشور، تنها باعث تداوم جنگ می‌گردد.

وی اظهار داشت: از آنجایی که احترام به حاکمیت و استقلال کشورها، از اصول اساسی سازمان همکاری‌های شانگ‌های می‌باشد، ما از همه شما می‌خواهیم که از روند صلح پایدار در چارچوب جمهوری اسلامی افغانستان حمایت کنید.

رئیس جمهور افغانستان گفت که برهم زدن احکام قانون اساسی پیامد‌های منفی برای سازمان همکاری‌های شانگ‌های به شمول مختل ساختن روند ایجاد اقتصاد قاره‌ای اروپا ـ آسیا و توسعه شبکه‌های جرمی و تروریستی را به بار خواهد آورد.

محمد اشرف غنی افزود: قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد، که به خاطر تصویب آن از شما تشکر می‌کنیم، یک رهنمود عالی برای انجام گفتگو‌های صلح می‌باشد. اجماع قاطع در چارچوب سازمان همکاری‌های شانگ‌های ما را قادر خواهد ساخت که روی روند تامین صلح به توافق برسیم. اعمار صلح، که در آن مهاجرین و افراد بیجاشده دوباره با جامعه افغان مدغم می‌شوند و تمامی اجزای یک ملت با هم سازگاری دارند، نیازمند ظرفیت قوی دولتی و یک مارکیت پرتحرک می‌باشد تا ما را از فقر به یک رفاه نسبی برساند.

اشرف غنی اظهار داشت: ما در یک مقطع تاریخی باز قرار داریم. چهار دهه درد و رنج ما، خصوصا برای زنان و اطفال، می‌تواند ختم شود. لطفا از ماهیت شانگ‌های برای غالب شدن بر گذشته غم‌انگیز و ایجاد یک آینده مملو از همکاری با یکدیگر استفاده کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.