به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آذربایجان شرقی با داشتن ۳۰ واحد تولیدی و صادرات سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار فولاد از قطبهای اصلی فرآوری این محصول راهبردی در کشورمان محسوب میشود.
آذربایجان شرقی در بخش فولاد از نظر سرمایه گذاری شرکتهای خصوصی در رتبه نخست کشوری قرار دارد و در این حوزه ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط بخشهای مختلف در سطح استان سرمایه گذاری شده است.
آذربایجان شرقی بعد از اصفهان و خوزستان که اغلب واحدهای تولید فولاد آنها دولتی هستند، رتبه سوم در تولید فولاد کشور را دارد که ۸۵ درصد این تولیدات نیز توسط بخش خصوصی انجام میشود.
این استان با فرآوری سالیانه ۵.۵ میلیون تن فولاد، ۲۴ درصد مجموع تولید این محصول پرکاربرد در ایران را تهیه و به بازار مصرف داخلی و خارجی عرضه میکند.
صنعت فولاد آذربایجان شرقی علاوه بر تامین نیاز داخلی و صادرات، از منظر اشتغالزایی برای قشر جوان و تحصیلکرده نیز حائز اهمیت است به گونهای که افزون بر پنج هزار نفر در صنایع فولاد استان مشغول هستند.
توسعه صنعت فولاد آذربایجان شرقی از حدود ۱۵ سال پیش کلید خورد و به تدریج این خطه از کشورمان به یکی از قطبهای مهم تولید فولاد تبدیل شد.
نکته مهم و قابل توجه در خصوص صنایع فولاد آذربایجان شرقی، حضور قاطع بخش خصوصی و سرمایه گذاری آن برای ایجاد واحدهای جدید در این حوزه میباشد به گونهای که میتوان گفت صنعت فولاد در این دیار، الگوی موفقی از مشارکت بخش خصوصی در ایجاد و توسعه صنعتی است.
از سوی دیگر واحدهای تولید فولاد در آذربایجان شرقی در شرایط تحریمهای ضدایرانی غرب، به دنبال توسعه برای ایجاد ثبات در بازار این محصول پرمصرف هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی در این خصوص گفت: این استان بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی در کشور است و از این فرصت باید برای توسعه صادرات استفاده کرد.
حبیب امین زاده افزود: اهمیت تولید در شرایط کنونی بیش از گذشته روشن میشود و تسهیل تولید و رونق تجارت فرامرزی از برنامههای اولویت دار صنایع استان محسوب میشود.
او حداقل خام فروشی در محصولات تولید داخل و صادراتی را حیاتی دانست و گفت: آذربایجان شرقی بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی در کشور است که از این فرصت باید برای توسعه صادرات استفاده کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی با اشاره به اهمیت و ظرفیت بسیار بالای صنعت فولاد استان در ایجاد اشتغال و ارز آوری گفت: با رونق صنعت فولاد صادرات یک میلیارد دلاری محصولات فولادی در سال جهش تولید هدفگذاری شده است.
او اظهار کرد: چالشهای پیش روی صنایع فولادی و توانمندیها و ظرفیتهای تولیدی این حوزه در جلسات ادواری با انجمن فولاد آذربایجان شرقی همواره مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و بر این اساس مسائل مربوط به رفع موانع تولید و رفع مشکلات صنایع فولادی و تبدیلی به صورت منظم به ویژه در سال جهش تولید پیگیری میشود.
امین زاده بر حمایت از ظرفیت بسیار بالای سرمایه گذاران بخش خصوصی در صنایع فولادی تأکید کرد و گفت: صنایع فولادی جزء صنایع پیشگام و برتر استان در سال جهش تولید میباشد و با توجه به ضرورت عملیاتی شدن جهش تولید و میزان رشدی که داشته ایم، در سال جاری با تمام توان برای افزایش ظرفیت تولید حرکت خواهیم کرد و در همین راستا صادرات یک میلیارد دلاری در صنایع فولادی پیش بینی شده است.
او گفت: سازمان صمت استان، در سال جهش تولید با برنامههای محوری ابلاغی برای رفع موانع تولید حرکت خواهد کرد و به همین منظور تأمین مواد اولیه واحدهای صنعتی و تداوم تولید در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی اظهار کرد: بر اساس دستورالعملهای قانونی و طبق میزان ظرفیت تولید، پیگیر اختصاص سهمیهها خواهیم بود.
او همچنین در خصوص تخصیص ارز برای خرید ماشین آلات و تجهیز واحدهای صنعتی گفت: از طریق هماهنگیهای به عمل آمده این وزارت با بانک مرکزی، واحدهای صنعتی به منظور تخصیص ارز مورد نیاز باید اطلاعات تولیدی خود را در سامانه بارگذاری کنند.
امین زاده با بیان اینکه این استان در خصوص تولید فولاد خام به اشباع رسیده است، اعلام کرد: سرمایه گذاریهای جدید باید معطوف به تکمیل زنجیره تولید فولاد شود.
او اظهار کرد: به دلیل محدودیت منابع آب بایستی سرمایه گذاران این بخش به سرمایه گذاری در تأمین نیازهای اولیه صنایع فولادی مبادرت کنند.
آهن اسفنجی حلقه مفقوده فولاد آذربایجان شرقی است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان از قطبهای مهم تولید فولاد در کشور است، گفت: آهن اسفنجی حلقه مفقوده این صنعت معدنی در استان است.
علی جهانگیری، به فعلیت رساندن معادن را که یکی از نعمتهای طبیعی خداوندی است از اولویتها خواند و اضافه کرد: باید مباحث موجود و موانع معادن به ویژه معادن مرتبط با صنعت فولاد را مرتفع سازیم تا استان و کشور را بهرهمند ساخته و به اشتغال مورد نیاز دست یابیم.
او فولاد را یکی از بخشهای سرمایه گذاری شده به ویژه از سوی بخش خصوصی در استان عنوان و اظهار امیدواری کرد فاز سه و توسعه فولاد میانه نیز تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ در جهت افزایش تولید و اشتغال به بهره برداری برسد.
جهانگیری توسعه آهن اسفنجی را سبب رفع تامین مواد اولیه و کمک به واحدهای دیگر خواند و گفت: آهن اسفنجی از حلقههای مفقوده فولاد استان است که امیدواریم طرح توسعه این واحد جوابگوی نیاز استان باشد.
ظرفیت فولاد میانه افزایش مییابد
فرماندار شهرستان میانه نیز از مطالعه طرح افزایش تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد آذربایجان واقع در این شهرستان خبر داد.
محمدرضا مشایخی خاطر نشان کرد: فولاد میانه به عنوان نگین صنعت فولاد منطقه نه تنها برای شهرستان بلکه برای استان و کشور بهرههای فراوانی دارد.
او به پیگیریها برای انجام فاز تولید گندله فاز چهارم توام با فاز دوم فولاد یعنی احیاء مستقیم اشاره کرد و گفت: تکمیل زنجیره صنعت فولاد از اولویت طرحهای اقتصادی شهرستان بوده و اشتغال زا است.
فرماندار ویژه میانه اظهار کرد: با استفاده از تجربیات مشاورین فولاد و با تقویت زیرساختها امیدواریم در سریعترین زمان ممکن میانبر ترین راه برای اجرای این طرح را طی کنیم.
طـرح فـولاد آذربایجــان در سـال ۱۳۶۸ کلنگ زنی و در اواخـر سال ۱۳۷۶ عملیات نصب ماشین آلات آن و تولید آزمایشی ایـن مجتمع در هفته دولت سـال ۱۳۷۹ به صورت " راه اندازی سرد" آغاز شد.
این مجتمع دارای سه مجموعه فولادی است که واحد نورد یا تولید مفتولهای صنعتی و ساختمانی از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده و عمده تولیدات این واحد انواع میلگرد ۱۰ تا ۳۲ میلی متری است.
در واحد دوم مجتمع فولاد آذربایجان در میانه عملیات احیاء مستقیم انجام و سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید میشود.
برنامه ریزی برای تولید ۱.۲ میلیون تن محصول در مجتمع فولاد بناب
عضو هیات مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب نیز گفت: برنامهریزی برای تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول فولادی در سال ۱۳۹۹ در این مجتمع آغاز شده است.
صادق جاهد خطیبی افزود: سال ۱۳۹۹ به نام سال «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب نام گذاری شده است و با توجه به اینکه سال گذشته شاهد رونق تولید و افزایش چشمگیر استخراج و تولید محصول بودیم، پیش بینی ما این است که در سال جاری نیز با برنامه ریزی انجام گرفته شاهد یک جهش در این زمینه خواهیم بود.
او با اشاره به ارتقاء رکورد تولید در فولادسازی مجتمع فولاد صنعت بناب از بدو تاسیس تاکنون خاطر نشان کرد: سال گذشته رکورد فولادسازی این مجتمع شکسته شد و پیش بینی میشود که در سال جاری ۴۵۰ هزار تن شمش فولادی تولید شود و در حوزه نورد نیز تولید ۷۵۰ هزار تن مقاطع نوردی را در دستور کار خواهیم داشت که با احتساب ذوب و نورد در سال جاری به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول تولید خواهیم کرد.
جاهد، از برنامه ریزی برای افزایش پنج برابری صادرات این مجتمع خبر داد و افزود: سال گذشته موفق به صادرات بیش از ۳۰ هزار تن شدیم که این میزان بالاترین رشد میزان صادرات در بین شرکتهای فولادی کشور در سال گذشته است و نسبت به سال ۱۳۹۷ که سه هزار تن صادرات داشتیم، افزایش بیش از ۱۰ برابری را شاهد بوده ایم و برای سال جاری هم برنامه ریزی برای صادرات ۱۵۰ هزار تن انجام شده است.
سرپرست مجتمع فولاد صنعت بناب، توان فنی و دانش بالای مهندسان این شرکت را ستودنی دانست و گفت: آنچه که در بازسازی، اصلاح، تعمیرات و بهینه سازی خطوط تولید این مجموعه در مدت زمان تعطیلات عید انجام و در بازدید از اقدامات مشاهده شد، نشان از توان بالای مهندسان و پرسنل متخصص و تلاشگر مجتمع است که در زمینه طراحی، ساخت و اجرا کارهای فوق العادهای را انجام دادند، به طوری که در برخی موارد باعث شد تا بی نیاز از واردات قطعات و ملزومات خارجی نیز باشیم و علاوه بر صرفه جویی ارزی، در زمان و میزان دقت انجام امور نیز موثر بود و این مجتمع آماده ارائه خدمات در این حوزه به سایر شرکتهای فولادی منطقه نیز است.
مجتمع فولاد صنعت بناب به عنوان یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان، در حال حاضر با ۲ واحد فولادسازی و خطوط نورد متعدد انواع محصولات فولادی را به صورت سبد کامل و با کیفیت بالا روانه بازارهای داخلی و خارجی میکند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ح