معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز گفت: صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده از تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی برخوردار است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جواد بهادری معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز درباره ارائه مشوق‌های نوسازی در بافت فرسوده گفت: براساس قانون، شهرداری‌ها موظف هستند حداقل به میزان ۵۰ درصد تخفیف عوارض نوسازی را لحاظ کنند که در شیراز این میزان بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد در پهنه‌های مختلف است.

بهادری افزود: در سال ۱۳۹۷ مجموعه ضوابط و مقررات تشویقی در بافت فرسوده بازنگری شد و با هدف ارایه خدمات هرچه بیشتر به ساکنین و تشویق آن‌ها به نوسازی، مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز تدوین و ابلاغ شد.

او بیان کرد: در حال حاضر برای تشویق به تجمیع و حذف ریزدانگی قطعات مسکونی و تسریع روند نوسازی در محله‌های کمتر برخوردار به لحاظ امکانات شهری، حداقل ۵۰ درصد تخفیف تا حداکثر ۱۰۰درصد تخفیف بر آیتم‌های عوارض صدور پروانه ساختمانی اعمال می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز افزود: عوارض صدور پروانه ساختمانی، عوارض تراکم ساختمانی، عوارض ارزش افزوده ناشی از طرح‌های عمرانی (عوارض حق مشرفیت)، هزینه آسفالت، مجوز حفاری و موافقت اصولی در کاربری مسکونی تا سقف ۷۰، ۸۵ و ۱۰۰ درصد به ترتیب در پهنه‌های مختلف کاهش می‌یابد.

بهادری گفت: همچنین امکان تقسیط عوارض بدون پیش پرداخت و به صورت سی ماهه و بدون کارمزد است.

او با اشاره به اینکه نقشه بافت‌های فرسوده مصوب شهر شیراز در سایت شهرداری شیراز بارگزاری شده است، افزود: متقاضیان میتوانند برای استعلام قرارگیری قطعات ملکی در این محدوده، اطلاع از جزییات تشویق‌های نوسازی، میزان تخفیف عوارض و معرفی به اداره کل راه و شهرسازی استان فارس برای دریافت وام، ازطریق شهرداری‌های مناطق یا اداره بازآفرینی محلات شهری معاونت شهرسازی و در محلاتی که دفاتر تسهیلگری در آن مستقر هستند از طریق این دفاتر، اقدام کنند.

بهادری تصریح کرد: درخصوص ضوابط و مقررات شهرسازی نظیر تراکم ساختمانی و تعداد طبقات، نیز لازم به ذکر است که نوسازی بافت فرسوده نباید منجر به تولید مسکن بی کیفیت شود. شهرداری شیراز با در نظر گرفتن این اصل اساسی، تامین فضای باز به ازای هر واحد، تامین پارکینگ، تامین معبر متناسب باتراکم ساختمانی در توسعه آتی به شکلی که معابر پاسخگوی حداکثر بارگذاری تراکمی طرح‌های تفصیلی باشند را به عنوان مهم‌ترین نکاتی که در فرآیند نوسازی بایستی اجرا شود را همواره مدنظر قرار داده است.

به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز یکی از تاثیرگذارترین مداخلات در بافت فرسوده طی یک دهه گذشته در کشور، استقرار دفاتر تسهیلگری و خدمات نوسازی در محلات است که رسالت اصلی آن‌ها تشویق ساکنین به نوسازی می‌باشد و این هدف را از طریق اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به ساکنین، پیگیری تامین خدمات مورد نیاز محلات هدف نظیر احداث پارک، فضای فرهنگی یا ورزشی، کاربری‌های بهداشتی-درمانی، آموزشی، ترمیم شبکه تاسیسات زیربنایی در محله و ... انجام می‌دهند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز ادامه داد: دفاتر تسهیل گری با تشکیل بانک اطلاعات از سرمایه گذاران راغب به فعالیت در بافت فرسوده و مهندسین مایل به ارایه خدمات مهندسی در این پهنه ها، به ساکنین در فرآیند نوسازی کمک می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت ۱۲ دفتر تسهیلگری در شیراز ابراز داشت: پس از ابلاغ مصوبه شورای در سال ۹۷، فراخوان عمومی برای تاسیس دفاتر تسهیلگری در کلیه محلات بافت فرسوده در روزنامه‌های کثیرالانتشار در دو نوبت ارایه شد و پس از بررسی و امتیازدهی به متقاضیان، در نهایت ۵۷ تیم متقاضی استقرار در محدوده‌های بافت فرسوده احراز صلاحیت شدند و تا کنون ۱۲ دفتر با طی مراحل انعقاد قرارداد، تجهیز و استقرار، فعالیت خود را آغاز کرده اند.

به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز یکی از مهم‌ترین تغییرات عملکرد شهرداری در زمینه نوسازی بافت فرسوده طی سال‌های اخیر، پرداخت ۱۰۰ درصد حق الزحمه دفاتر تسهیلگری توسط شهرداری است که با کیفیت خدمات ارایه شده توسط دفاتر مذکور تناسب دارد و بعنوان یکی از عوامل موثر بر افزایش روند نوسازی عمل می‌کند.

بهادری با بیان اینکه همه آنچه ذکر شد مربوط یک رکن از مثلث نوسازی بافت فرسوده است بیان کرد: دو رکن دیگر مشوق‌های دولتی و شرایط ا قتصادی ساکنین و بخش خصوصی برای نوسازی است. در واقع سه راس این فرآیند را دولت، شهرداری و بخش خصوصی و مردم تشکیل میدهند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز عنوان کرد: ارائه وام‌های نوسازی بافت فرسوده به ازای هر واحد مسکونی بر عهده دولت است و تاکنون وام‌های ودیعه مسکن در استان فارس به متقاضیان پرداخت شده است.

براساس این گزارش، از مساحت ۲۲۰۰۰ هکتاری شهر شیراز، ۱۸۰۰ هکتار در بافت فرسوده مصوب واقع شده است که برابر با ۸.۲ درصد از مساحت این شهر میباشد. پهنه‌های واقع در بافت فرسوده مصوب شهر شیراز مجموعا ۶۴ محله را شامل می‌شود که به ترتیب بیشترین تعداد در محدوده منطقه ۲ شهرداری شیراز با مجموع پانزده محله و در مرتبه بعدی منطقه ۷ شهرداری شیراز با مجموع ۱۱ محله واقع شده اند. پنج منطقه شهری با بیشترین مساحت بافت‌های فرسوده به لحاظ مساحت در مناطق هشت، دو، یازده، هفت و سه شهرداری شیراز واقع شده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار