به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، راضیهسادات میرمعینی ,مدیر گروه بیماری های غیر واگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان با اشاره به اینکه سکته مغزی به عنوان نتیجه ای از شرایط نامناسبی که در بدن ایجاد شده شناخته می شود،گفت: وجود عوامل زمینه سازی که منجر به تنگی عروق می شود، نقش مهمی در بروز سکته مغزی دارد چراکه این تنگی عروق منجر به عدم خون رسانی به مغز یا قلب و ایجاد سکته مغزی یا قلبی در افراد می شود.
او سکته ناشی از عدم خون رسانی به یک عضو یا از خونریزی یک رگ در آن عضو را از انواع سکته برشمرد و افزود: هر دو مورد تحت عنوان سکته معرفی می شوند و ناشی از این عامل هستند که جداره آن رگ در اثر مرور زمان، بالا بودن سطوح چربی خون و وجود فشارخون دچار اختلال و مشکلاتی شده و رسوب چربی موجود در جداره باعث شده رگ عملکرد خود را از دست بدهد.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی ابنسینای همدان با اشاره به انعطاف پذیری دیواره رگ بیان کرد: انعطاف پذیری دیواره باعث می شود که رگ جریان خون را به راحتی تحمل کند اما با افزایش سن و بروز عوامل خطری مثل چربی خون، فشارخون، قند بالا و استعمال دخانیات رگ در هر ارگان و عضوی عملکرد اصلی را از دست داده و جداره آن سفت و شکننده شود و در نتیجه رگ تنگ می شود.
میرمعینی با بیان اینکه رسوب چربی در جداره رگ باعث ایجاد پلاک هایی در جداره و تنگی آن شده و به دنبال آن خون رسانی به عضو مربوطه دچار اختلال می شودگفت:در سکته مغزی بسته به موقعیت رگ و گستردگی آن عملکرد مغزی فرد و علائم آن متفاوت خواهد بود.
او با بیان اینکه در علائم گزارش شده در سکته مغزی فرد به طور ناگهانی دچار کاهش سطح هوشیاری و بیهوشی می شود که این علامت نشان دهنده شدیدترین نوع سکته است، افزود:در شرایطی فرد دچار تیک شده و وضعیت طبیعی خود را از دست می دهد و ممکن است حرکات صورت فرد یک طرفه تغییر کند و یا عملکرد یک دست و یک پا مختل شود.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی ابنسینای همدان گفت با اشاره به اینکه یک دوران طلایی برای درمان بیمار دچار سکته مغزی وجود دارد که اگر در این دوران طلایی فرد به بیمارستان اعزام شود می توان عوارض سکته را کاهش داد.
میرمعینی بیان کرد:امروزه اگر بیماری که دچار سکته مغزی شده است، سریعاً به اورژانس و بیمارستان فرستاده شود کادردرمان به سرعت اقدامات لازم را انجام داده و با تزریق موادی به رگ فرد گرفتگی آن را رفع می کنند و بیمار را از عوارض مادام العمر سکته مغزی نجات می دهند.
او با بیان اینکه احساس بی حسی و ضعف ناگهانی در صورت، بازو و یا یک طرف بدن، مشکل ناگهانی در دید یک چشم یا هر دو چشم، هذیان گویی ناگهانی توسط فرد، احساس سرگیجه و عدم تعادل، سردردهای شدید و ناگهانی جزء علائم سکته مغزی هستند که مردم باید با آنها آشنا باشند.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی ابنسینای همدان گفت:وجود هر کدام از این علائم در فرد ممکن است نشانه ای از سکته مغزی بوده و باید فرد را سریعاً به نزدیک ترین بیمارستان و اورژانس منتقل کرد.
میرمعینی با بیان اینکه افراد باید باتوجه به سن و در دوره های زمانی لازم وضعیت قندخون و چربی خون خود را چک کنندگفت:افراد بالای ۳۰ سال باید سه سال متوالی وضعیت قند و چربی خون خود را بررسی کنند و اگر مشکلی در وضعیت آنها وجود نداشته باشد باید هر سه سال یکبار آزمایش خون داده و از وضعیت خود مطمئن شوند همچنین افراد بالای ۴۰ سال باید به طور سالیانه وضعیت قند و چربی خود را بررسی کنند.
او با اشاره به اینکه استعمال سیگار در بروز سکته مغزی بسیار مؤثر است بنابراین افراد باید از سیگار و اشخاص سیگاری دوری کنند، یاد آورشد:مردم باید در وعده روزانه از میوه و سبزیجات استفاده کرده و مصرف غذاهای چرب و شور را کم کنند.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی ابنسینای همدان گفت با بیان اینکه افراد باید در اکثر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشندادامه داد:اگر پزشک دارویی برای چربی، فشار و قندخون تجویز کرده افراد مقید به مصرف صحیح داروهای خود هستند و بدون مشورت پزشک نباید مصرف داروهای خود را قطع کنند.
میر معینی در ادامه گفت :کنترل وزن،تغذیه صحیح و فعالیت بدنی از سکته های قلبی و مغزی پیشگیری می کند.
او گفت:تمام مراکز خدمات جامع سلامت خطرسنجی بیماری های سکته قلبی و مغزی برای افراد بالای ۳۰ سال انجام می دهند.
میرمعینی یاد آور شد: مراکز خدمات جامع سلامت قند و چربی خون افراد بالای ۳۰ سال را اندازه گیری و در سامانه سیب ثبت می شود و طبق نمودار علمی میزان خطر فرد تعیین خواهد شد و مشاوره داده می شود.
انتهای پیام/م