به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لازانیا یکی از خوشطعمترین و محبوبترین غذاهای بینالمللی است. ریشه و اصالت این غذا به ایتالیا بازمیگردد. اما در تمام کشورها از جمله ایران، لازانیا طرفداران بیشماری دارد. محال است کسی پیشنهاد صرف لازانیا را بهآسانی رد کند.
لازانیا را میتوان نوعی پاستای چندلایه هم دانست. مواد اصلی تشکیلدهنده این غذای لذیذ شامل ورقه لازانیا، مواد میانی (گوشتی یا سبزیجات)، ادویه مخصوص لازانیا، پنیر و سس بشامل است. انتخاب مواد میانی لازانیا کاملا سلیقهای است. شما میتوانید از گوشت، مرغ و سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقهتان برای تهیه مواد میانی استفاده کنید. با این حال رایجترین و همینطور خوشمزهترین نوع آن، لازانیا با گوشت چرخکرده است.
لازانیا غذایی برای همگان است و اگر گیاهخوارید، لازانیا بدون گوشت و همراه با سبزیجات، مانند لازانیا کدو و بادمجان و لازانیا آلفردو (قارچ و اسفناج) میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. لازانیا را میتوان به شکلهای متنوع و خلاقانهای تهیه کرد. لازانیا لقمهای، لازانیا رولی مرغ و اسفناج، لازانیا قایقی با بادمجان و سوسیس، لازانیا راویولی و… از روشهای گوناگون طبخ لازانیا هستند.
دستور و نحوه پخت لازانیا بسیار ساده است. اما به شرط آنکه نکات طلایی پخت لازانیا را جز به جز رعایت کنید و یک لازانیا خانگی خوشمزه و عالی را برای عزیزانتان تهیه و نوش جان کنید. در این مطلب دستور پخت لازانیا با گوشت چرخ کرده با تمام فوت و فنهای خوشمزهتر شدن آن را قرار دادهایم. امیدواریم این دستور پخت عالی برای شما مفید باشد.
مواد لازم برای لازانیا با گوشت چرخکرده (برای ۴ نفر)
گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ یک عدد
سیر یک حبه
قارچ ۲۰۰ گرم
گوجهفرنگی تازه خرد شده ۴ عدد
سس (کچاب یا سالسا) یک قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده یک قاشق غذاخوری
پودر سیر نصف قاشق چایخوری
پودر پابریکا نصف قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
آویشن به مقدار لازم
ریحان خشک (در صورت تمایل) نصف قاشق چایخوری
جوز هندی (در صورت تمایل) به مقدار لازم
روغن زیتون به میزان لازم
لازانیا یک بسته
پنیر پیتزا (یا مخلوط پنیر پارمزان و موزارلا) به مقدار لازم
مواد سس بشامل
کره ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید ساده ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۲ پیمانه
پنیر خامهای (موزارلا یا چدار) ۲ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخکرده
برای تهیه مواد گوشتی لازانیا، ابتدا پیاز را نگینی و خیلی ریز خرد کنید. همین طور سیر را رنده کرده و یا ریز خرد کنید. درون تابهای کمی روغن زیتون بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز و سیر خرد شده را درون روغن تفت دهید تا سبک شده و خامی شان گرفته شود. گوشت چرخ کرده را به درون تابه اضافه کنید. (در این مرحله میتوانید کمی زردچوبه به مواد بزنید) گوشت را به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند.
در ظرف جداگانهای قارچهای خرد شده را همراه با کمی روغن تفت دهید. میتوانید چند قطره آب لیموی تازه به قارچها اضافه کنید تا رنگ آنها سیاه نشود. سپس قارچهای تفت داده شده را به مواد گوشتی اضافه کنید. در این مرحله گوجه فرنگیهای خرد شده، سس سالسا و تمام ادویهها (نمک، فلفل، پودر سیر و پابریکا، آویشن) را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. (می توانید به جای گوجه تازه از ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید، در این صورت ۳ قاشق غذاخوری آب هم همراه آن اضافه کنید) در تابه را بگذارید، اجازه دهید گوشت به همراه سایر مواد برای مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم خوب و کامل پخته شود. در آخر جعفری تازه خرد شده به همراه ریحان خشک و جوز هندی را به مواد گوشتی اضافه کرده، تفت دهید و بعد از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه زیر تابه را خاموش کنید.
در این مرحله باید سس مخصوص (یا همان سس بشامل) را برای لازانیا با گوشت تهیه کنید. کره را درون تابهای ریخته روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس آرد سفید را اضافه کنید. (توجه کنید که در این مرحله شعله گاز باید خیلی ملایم باشد، و مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد). سپس شیر را درون تابه بریزید، تند تند هم بزنید تا هم آرد درون شیر حل شده و هم گوله نشود. (شیر باید کمی گرم باشد تا آرد بهخوبی در آن حل شود) در آخر پنیر خامهای و یا ترکیبی از پنیر موزارلا و چدار، همین طور نمک و فلفل را به سس اضافه کنید. هم بزنید تا سس بشامل به غلظت کافی و مناسب برسد. سپس زیر شعله را خاموش کنید.
اگر از ورقه لازانیا خشک استفاده میکنید، ورقههای لازانیا را درون آب، روغن و کمی نمک برای مدتی که روی بسته بندی نوشته شده بجوشانید. سپس با آب سرد آبکشی کنید و آنها را روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید. اما اگر از لازانیا پیش پخت استفاده میکنید، نیازی به جوشاندن ندارد و کافی ست چند دقیقه درون آب ولرم قرار داده تا ورقهها نرم و قابل استفاده شوند.
برای چیدن لایههای لازانیا با گوشت یک ظرف نچسب مانند پیرکس یا قالب مخصوص فر را آماده کنید. کف و دیوارههای ظرف را با روغن چرب کنید. سپس با برس مخصوص آشپزی، مقداری از سس بشامل را به کف و دیوارههای ظرف بکشید تا خوب و کامل آغشته به سس شوند. (این ترفند مانع از خشک شدن و چسبیدن لازانیا میشود) سپس شروع به چیدن ورقهها کنید. ابتدا یک لایه ورقه لازانیا بچینید، روی آن را با برس آغشته به سس بشامل کنید، بعد کمی پنیر پیتزا بریزید. سپس مقدار نازک و کمی از مواد گوشتی را روی لایه قرار دهید، در اینجا ادویه مخصوص لازانیا را به همراه آویشن روی مواد بپاشید؛ و در نهایت مجددا پنیر پیتزا بریزید. لایههای بعد را به همین ترتیب ادامه دهید. ۴ الی ۶ لایه لازانیا بچینید. روی سطح لایه آخر را فقط با سس بشامل و پنیر پیتزا فراوان خوب و کامل پوشش دهید.
مقداری آب روی سطح لازانیا اسپری کنید (ابن کار مانع از خشک شدن سطح آن خواهد شد) حالا ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم کردهاند برای مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته شود. در آخر برای مدت ۲ الی ۳ دقیقه، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا روی لازانیا خوب طلایی و خوش رنگ شود. لازانیا با گوشت چرخ کرده خوشمزه شما آماده میباشد. وقتی آن را از فر خارج کردید، ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا داغی و حرارت آن کم شود و سپس برش داده و سرو کنید. (اگر بلافاصله و داغ برش بزنید لازانیا از هم میپاشد) لازانیا را میتوانید همراه با انواع سس، سالاد و نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه لازانیا با گوشت چرخکرده
شما میتوانید به جای جعفری تازه و یا همراه آن، سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمهای، هویج، ذرت و… را به موادتان اضافه کنید.
پیاز مورد استفاده در مواد میانی باید نگینی و خیلی ریز خرد یا رنده شود.
مواد گوشتی را تا حد ممکن با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین از گوشت چرخ کرده بدون چربی و یا کم چربی استفاده کنید.
در هر لایه باید مقدار کمی مواد گوشتی و پنیر قرار دهید. مقدار پنیر روی سطح رویی لازانیا باید فراوان باشد و کامل پوشش دهد.
۱۰ نکته طلایی در پخت لازانیا
تا حد امکان مواد میانی لازانیا را با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید، گوشت بدون چربی و یا کمچربی را انتخاب کنید.
پیازی که در تهیه مواد میانی لازانیا به کار میرود، باید خیلی ریز خرد شود (میتوانید پیاز را رنده کنید).
اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده میکنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.
لازانیا را در ظرف نچسب (پیرکس) تهیه کنید. کف و دیوارههای ظرف باید با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
وقتی لایهها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص (سس بشامل) و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث میشود لازانیای شما خشک نشود).
یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانعِ خشک شدن لازانیا میشود).
در انتهای پخت، ۲ الی ۳ دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوشرنگ شود.
وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم میپاشد).
نکات پخت لازانیا بدون فر
همچنین میتوانید لازانیا بدون فر را بهراحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا میتوانید یک ردیف سیبزمینی ورقهای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دستساز و روی گاز نیز بهراحتی تهیه میشود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی است و تنها روی لازانیا طلایی نمیشود.
منبع: ایرانکوک
انتهای پیام/