فروش تسلیحات آمریکایی به کشور‌های عربی مانند عربستان و امارات، دایره جنگ یمن و مناطق دیگر را افروخته‌تر خواهد کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تولیدکنندگان آمریکایی تسلیحات از جنایاتی که در سطح جهان رخ می‌دهند، سود می‌برند؛ اکنون جنایات علیه مردم یمن، لیبی و مناطق دیگر، بازار پرسودی برای صنعت تسلیحات آمریکا، به شمار می‌آید.

به گزارش «گلوبال ریسرچ و یو ان فاکس نیوز»، ماده ۸ منشور سازمان ملل بر قابل اعتراض بودن «تولید مهمات و ادوات جنگی توسط شرکت‌های خصوصی» اشاره دارد.

این اجماع که یک قرن پیش و در پی خروج اروپا از جنگ جهانی اول با اعتقاد بر نقش اصلی توسعه تسلیحات بر گسترش درگیری ها، حاصل شده بود، به ویژه در آمریکا از یاد رفته است.

صنعت تسلیحات آمریکا بدون محدودیت و کنترل در هرگوشه جهان و البته به طور خاص در خاورمیانه در حال تجارت اسلحه است.

تاثیر این اقدام، در یمن که از سال ۲۰۱۵ هدف حمله هوایی عربستان با تسلیحات آمریکایی، قرار دارد، به شکلی دهشتناک قابل رویت است.

براساس تخمین ها، در ۵ سال گذشته، دستکم، ۱۱۲ هزار نفر در نتیجه مستقیم درگیری و ۱۲ هزار ۶۰۰ غیرنظامی در نتیجه حملات هدفمند کشته شده اند.

برآورد‌های «ACLED»، نشان می‌دهد تنها در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵ هزار نفر در این کشورِ به زعم یونیسف، مواجه با بزرگ‌ترین بحران انسانی، جان خود را از دست دادند.

یمن شاهد وابستگی ۲۴ میلیون نفر معادل ۸۰ درصد جمعیت خود به کمک‌های بشردوستانه است.

۱۲ میلیون نفر از رقم مذکور را کودکان تشکیل می‌دهند. یونیسف، یمن را برای کودکان، جهنمی زنده توصیف کرد.

آن چه مشخص است، اینکه عربستان بدون مهر تایید «واشنگتن» نمی‌تواند جنگی در این مقیاس را آغاز کرده و ادامه دهد.

براساس گزارش موسسه تحقیقات بین المللی صلح استکهلم (SIPRI)، عربستان، بزرگ‌ترین وارد کننده اسلحه در جهان بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ بود (چهار سال اول جنگ خود علیه یمن) که ۷۳ درصد این واردات عظیم از آمریکا انجام می‌شد.

اگرچه حمایت از جنگ طلبی عربستان از زمان باراک اوباما، رییس جمهور سابق آمریکا آغاز شد، اما این روند در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، به اوج خود رسید و چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا، از جمع ۸ وتویی که علیه مصوبات کنگره انجام داد، ۳ مورد را به فروش تسلیحات به عربستان اختصاص داده است.

تصمیم جدید آمریکا برای فروش تسلیحات به کشور‌های عربی به ویژه عربستان و امارات در پی همکاری صنعت اسلحه سازی و وزارت خارجه آمریکا، نگرانی‌ها در مورد سیر صعودی شمار تلفات غیرنظامی در یمن را افزایش داده است.

برنامه اخیر آمریکا برای فروش ۱۸ پهپاد به ارزش تقریبی ۲.۹ میلیارد دلار به امارات، از سوی مدیر بخش خاورمیانه و مال آفریقای سازمان عفو بین الملل، به عنوان موضوعی حیرت انگیز توصیف شد.


بیشتر بخوانید


وی گفت «این واقعیت حیرت انگیز که دولت آمریکا به حمایت قاطع خود در زمینه تامین سلاح‌هایی ادامه می‌دهد که خطر افزایش شمار تلفات غیرنظامیان یمنی را در پی دارد که به صورت غیرقانونی توسط سلاح‌های ساخت آمریکا کشته و زخمی می‌شوند، باید هر آمریکایی را متحول کند.»

مدیر بخش خاورمیانه و مال آفریقای سازمان عفو بین الملل افزود «این هواپیما‌های بدون سرنشین آمریکایی می‌توانند مسئول حملات امارات باشند که ناقض قوانین بین المللی بشردوستانه بوده و منجر به کشتار و زخمی کردن هزاران غیرنظامی یمنی می‌شود.»

تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد، بی هیچ تردیدی آمریکا همدست جنایات علیه یمن است.

از زمان آغاز حملات هوایی ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان و با مشارکت امارات به یمن در مارس ۲۰۱۵، عفو بین الملل از ۱۰ مرکز آسیب دیده از حملات در ۸ استان بازدید و تحقیق کرده و به کرات بقایای تسلیحات آمریکایی را یافته است.

در واقع، بمب‌های ساخت «Raytheon Paveway» ساخت آمریکا، بیمارستان ها، مدارس و خانه‌های یمنی‌ها را هدف قرار داده و سبب کشته شدن کادر درمان، معلمان و خانواده‌ها از جمله کودکان ۲ ساله شده است.

البته باید توجه داشت که فروش تسلیحات به امارات برای بحران لیبی، جایی که امارات علیه دولت شناخته شده در مجامع بین المللی در حال جنگ است، نیز خطرساز است.

در پایان باید گفت که برنامه اخیر فروش تسلیحات، نخستین برنامه صادرات تسلیحات از زمان تفسیر مجدد توافق تسلیحاتی توسط دولت ترامپ است که در‌های فروش تسلیحات را به بهای نقض حقوق بشر و رقم زدن جنگ‌های وحشیانه‌تر باز می‌کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.