آرزو دهقانی دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشکده بهداشت و ایمنی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: دیابت نوع یک بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود. در این نوع دیابت، بدن دیگر انسولین تولید نمیکند و در نتیجه فرد به دیابت نوع اول دچار میشود که باید برای ادامه حیات خود اقدام به تزریق انسولین کند. در حال حاضر حدود یک میلیون دویست هزار کودک و نوجوان زیر ۱۹ سال در جهان به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند و سالانه ۱۲۹ هزار نفر به این آمار افزوده میشود.
دهقانی گفت: افرادی که دچار این بیماری میشوند معمولاً لاغر بوده و علائمی همچون مصرف بیش از حد معمول آب، دفع بیش از حد ادرار به طوری که ممکن است حتی در طول شب نیاز به دفع چند بار ادرار داشته باشند، کاهش وزن، ضعف و خستگی شدید، دل پیچه و استفراغ، دید مبهم، خوب نشدن زخمها و تغییرات قاعدگی در دختران نشان میدهند.
دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،بیان کرد: با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان سن ۰ تا ۱۹ ساله در حدود ۲۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند، در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۸۰۰ هزار کودک دیابتی تحت تاثیر بلایا قرار گرفته و آواره شده اند. کودکان و نوجوانان همواره به دلیل ویژگیهای فیزیکی، سنی، روانی و فکری جز گروههای آسیب پذیر در بلایا و حوادث محسوب میشوند. با توجه به شرایط و آمار اعلام شده مراقبت از کودکان دیابتی در زمان بروز بلایا بسیار ضروری است.
دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشکده بهداشت و ایمنی بیان کرد: اگر دارای کودک مبتلا به دیابت هستید در صورت بروز بلایا و حوادث به مسئول سلامت منطقه اطلاع دهید. مورد اول تزریق به موقع انسولین است. لطفا کپی نسخه آخر انسولین کودک خود را در کیف نجات خانواده قرار دهید. همچنین به آشنایان و نزدیکان خود وضعیت کودک بیمار خود را شرح دهید تا در سورت نیاز اطلاعات لازم به پزشک منتقل شود.
دهقانی بیان کرد: یکی دیگر از مراقبتهای ضروری و مورد نیاز در کودکان مبتلا به دیابت خوردن غذای مناسب در زمان مناسب است. کربوهیدراتها بخش حیاتی یک رژیم غذایی متعادل هستند. اما برای افراد مبتلا به دیابت نوع اول بخاطر روش تبدیل آنها به گلوکز از اهمیت بیشتری برخوردارند. دو دسته کربوهیدرات وجود دارند. کربوهیدرات شکر و کربوهیدرات نشاسته. کربوهیدرات شکر همان طور که میدانید در غذاهای شیرین وجود دارند.
دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کربوهیدرات نشاسته در غذاهای رایجی مانند سیبزمینی، نان، پاستا و حبوبات وجود دارند. این در حالی بوده که در زمان بروز بلایا به دلیل شرایط حاد و اورژانسی توزیع غذا با تاخیر مواجه است و یا حتی ممکن است ناکافی باشد لذا برنامه مرتبی را برای مصرف کربوهیدرات پیش بگیرید و موارد را به تیمهای سلامت اطلاع دهید. کودکان مبتلا به دیابت باید حداقل سه وعده در روز غذا مصرف کنند. صبحانه، ناهار و شام زود هنگام.. حتما در اولین فرصت به تیمهای سلامت اعلام کنید که کودکتان مبتلا به دیابت نوع یک است.
دهقانی ادامه داد: فعالیت فیزیکی نیز برای تنظیم قند خون در کودکان ضروری است؛ لذا از کودکان بخواهید در بازیهای گروهی شرکت کنند و یا حتی به صورت انفرادی ورزش کنند. برای تشویق آنها به فعالیت بدنی خود نیز همراهشان ورزش کنید. ورزش کردن علاوه بر تنظیم خون منجر به کاهش استرس کودکان بیمار در زمان بروز بلایا خواهد شد.
دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در زمان بروز بلایا احتمال آسیب دیدن کودکان وجود دارد. آسیبهایی همچون بریدگی، شکستگی، پارگی و زخم ها.. یکی از عوارض شایع دیابت نوع یک دیر خوب شدن زخم هاست. در صورت بروز زخمها و با توجه به شرایط حاد و اورژانسی به مرکز سلامت یا تیم اورژانس مراجعه کنید و در صورتی که دسترسی وجود نداشت حتما زخم را با آب تمیز بشویید و با یک دستمال تمیز آن را بپوشانید.
دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشکده بهداشت و ایمنی گفت: حمایتهای عاطفی و روانی در جهت کاهش کاهش استرس کودکان به مدیریت بیماری آنها کمک خواهد کرد که باید توسط اعضا خانواده مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/
جای تاسف دارد که شما وهمکاران شریف وزارت بهداشت فکر میکنید اینجا امریکاست وهر کس یه دکتر خانواده داره و یا تیم سلامت داریم یا وفوردفاتر بهداشت داریم !!!
وچقدر هم مردم عوام رسیدگی میکنن،!!؟
وچقدر هم وفور داروی بیماران نیازمند موجود است !!
همتون تو وزارت خانه پر جنجال وپر ریخت وپاش بهداشت دراون بالا نشسته اید واز پیاده ها خبر ندارید؟!
گفتن نداره من هم دیابت دارم وهم ms دارم هم ناشنوام وهم بخاطرتحلیل سیستم ایمنی بدنم که بخاطر سوتغذیه وفقر بسیارمستعد ابتلای کرونا هستم نه امکانات تست کرونا برایم هست! نه انسولین موجود است! و نه داروهای بیماری ms !!!!
همه هم مرتب باهام تماس میگیرن که تو
Ms داری وپرونده بهزیستی هم داری برو واکسن آنفلانزا بهت میدن بدو؟!
هر جا رفتم فقط این نصیبم شد«