به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مشکلی اگر حل نشود و به طول بینجامد، یا مسئولان کاردان نیستند و یا نمیخواهند کار کنند، مدتها است که رسانهها، فریاد حدود یک هزار کارگر اخراجی یک شرکت تولیدی را به گوش مسئولین استانی میرسانند که البته گوشی بدهکار این ماجرا نیست، شرم آور است که از سال ۹۵ تاکنون حدود هزار نفر از کارگران با سابقه یک شرکت بزرگ در استان با تهدید و روشهای غیرقانونی به مرور زمان و بدون دلیل منطقی اخراج شدند و پس از چهار سال هنوز کارگران درگیر این ماجرا و اعاده حق خود هستند و مسئولین سر به لاک خود فرو بردهاند.
این کارگران اکنون به علت قطع عضو و یا به علت افزایش سنشان، در خارج از این شرکت، شغلی برای آنها نیست و با مشکلات مالی و عاطفی در این جنگ اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.
این کارگران اخراجی، پیگیری مطالبات خود میشوند، اما به قدری مسئول مربوطه بر صندلی بیخیالی آرام و امن نشسته است که دیگر یادی از دستهای ندار و اندوه کارگران نمیکند که مبادا خاطر مبارکشان مکدر شود، کارگران هم از رسانهها کمک میطلبند، فکر میکنم هر کسی که اندکی نیز اهل خبر باشد ماجرای این کارگران را بداند.
بیشتر بخوانید
به قدری مسئولان در وادی بیخیالی سپری میکنند که با رسانهای شدن این ماجرا، این مسئله رنگ و بوی دیگری میگیرد که ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به این ماجرا ورود میکند و در چهارمین روز از شهریورماه ۹۹، نمایندگان کارگران بیکار شده شرکت برفاب با معاون مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور دیدار و سفره دل خود را باز میکنند.
حجتالاسلام روح الله میرزایی، معاون مطالبهگری و قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در این نشست گفت: مطالبات و اسناد جمعآوری شوند تا از سمت واحد حقوقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر مرکز بررسی و پیگیری شود.
او با اشاره به اینکه در طول فعالیتاش موارد زیادی وجود داشته که به وسیله قدرت نفوذ و منفعت طلبی بعضی مدیران حقوقی ضایع شده، افزود: پیگیریهای مؤثری از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای حل چنین مشکلاتی صورت گرفته است.
از جمله وظایف این ستاد پیگیری مشکلات و مبارزه با منکر در اقشار مختلف جامعه است و انشاءالله رفع مشکلات شما نیز در دستور کار این ستاد قرار خواهد گرفت.
از زمانی که مشکلات کارگران توسط رسانههای مختلف منعکس میشود، نشستهای زیادی مسئولان مختلف برگزار کردند، اما در مقام عمل اتفاقی نمیافتد.
داریوش کاویانی، نماینده کارگران اخراج شده این شرکت از عدم پیگیری مشکلاتشان توسط مسئولان استانی میگوید: تا کنون پاسخ درستی به ما ندادهاند و به دنبال حل مشکل یک هزار کارگر اخراجی نیستند، امروز با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنیم و فقط هدف از پیگیری این مسئله، اجرای قانون و احقاق حقوق خود هستیم.
او ادامه میدهد: کارگران به دنبال سه خواسته هستند، یکی سختی کار که مدارک آن موجود میباشد، دوم مابه التفاوت طرح طبقه بندی که از سال ۷۶ در کشور اجرا شد، اما در استان چهارمحال و بختیاری اجرا نشد و خواسته اخر اعمال ماده ۲۰ قانون کار است.
به سراغ معاونت مطالبهگری ستاد امر به معروف استان رفتیم، حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل احمدی با اشاره به کارهای انجام شده در خصوص مشکلات کارگران یکی از کارخانههای استان توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اظهار داشت: رسانه ایی کردن این موضوع، تحقیقات از صحت و سقم مطالبات کارگران، بسترسازی برای ملاقات کارگران با معانت مطالبهگری کشوری، ارسال گزارشهای میدانی و مطالبات آنها به ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشوری، اقدامات در خصوص حل مشکلات کارگران بود.
او افزود: ایجاد حساسیت در مسئولین ذی ربط از جمله وزارت کشور تا جایی که با استانداری تماس گرفتند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند، اقدام دیگر بود و پیرو تذکر وزارت کشور، مسئولان استان جلساتی را گذاشتند و اعلام داشتند که در شورای کارگری حتما پیگیر مطالبات کارگری هستند و چند جلسه با حضور کارگران گرفته شد.
احمدی اضافه کرد: بسترسازی برای گفتوگوی کارگران با رئیس قوه قضائیه اتفاق افتاد که در روستای شیخ شبان، کارگران مطالب خود را مطرح کردند و همچنین با حضور در جلسه شورای اداری در سفر رئیس قوه قضاییه، شخصاَ مطالبات این عزیزان مطرح شد و آقای رئیسی هم دستور رسیدگی دادند که متأسفانه گوش کسی تا کنون بدهکار نبوده است.
او با اشاره به برگزاری جلسه روز پنج شنبه هفته گذشته گفت: چند روز پیش جلسهای مجددا برگزار شد برای بررسی نهایی و آنچه که میتوانند مسئولین استانی کارها را به سامان برسانند و، اما در آن جلسه تصمیم به برگزاری جلسه دیگری در روزهای آتی گرفتند.
احمدی تصریح کرد: صدای کارگران به گوش مسئولین رده بالای کشوری رسید، حساسیتهای خوبی ایجاد شد، اما نیاز به عزم جدیتر تشکلهای دانشجویی و نهادهای انقلابی دارد و اگر حمایتهای بهتری انجام میگرفت، مطمئنا نتیجه بهتری حاصل میشد.
او در پایان خاطرنشان کرد: ستاد امر به معروف کشور قول ورود دادهاند که در صورتی که اعلام کنیم مسئولین استانی ارادهای برای حل این مشکل ندارند، وعده داده شده که آنها از طریق وزارت کار یا دادستانی کل کشور، اقدام کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ف