به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،علی اصغر همت معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ژل رویال که به نامهای ژل سلطنتی یا ژل ملکه زنبور عسل در میان مردم شناخته شده یک ماده شیری رنگ است که صرفا غذای اختصاصی ملکه زنبورها میباشد، این ماده بسیار پر انرژی و مقوی بوده و دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.
همت عنوان کرد: ژل رویال برای برطرف کردن بسیاری از بیماریها در طب ایرانی سنتی استفاده میشود، این ماده در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغزی و پیشگیری از زوال مغزی یا آلزایمر، افزایش انرژی و تاثیر آن بر رفع خستگی، تنظیم فشار خون، بهبود بیماری مرض قند (دیابت)، پیشگیری از پوکی استخوان، تسریع در بهبود و درمان زخم مورد استفاده قرار میگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم تاکید کرد: به دلیل اهمیت این ماده از نظر تغذیهای و اقتصادی، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری شرکت تعاونی زنبورداران استان ضمن برگزاری دوره و کارگاههای آموزشی، روشهای نوین استحصال ژل رویال را به زنبورداران آموزش داده و بر این اساس در سطح استان شاهد افزایش تولید این ماده ارزشمند هستیم.
همت گفت: علاوه بر افزایش بیش از صد درصدی این محصول امسال، میزان تولید ژل رویال در سال ۹۸ نیز نسبت به سال قبل از آن حدود ۶۶ درصد افزایش داشته است که این مساله نشان دهنده تحقق جهش تولید و کسب ارزش افزوده بیشتر در فعالیتهای مرتبط با پرورش زنبور عسل در قم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به این که استحصال محصولات متنوع از زنبور عسل به دلیل بالابردن فرصتهای اشتغال و درآمدزایی مورد استقبال زنبورداران استان قرار گرفته است، بیان کرد: استحصال هر کیلو ژل رویال برای ۲ تن فرصت اشتغال ایجاد میکند که همین موضوع اهمیت استحصال هرچه بیشتر این ماده را در میان زنبورداران نشان میدهد.
کلنیهای زنبور در همه بخشهای پنجگانه قم شامل کهک، جعفریه، سلفچگان، خلجستان و مرکزی توسط زنبورداران استان مورداستفاده قرار میگیرند و بهطور متوسط از هر کلنی ۱۵ کیلوگرم عسل به دست میآید،نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
انتهای پیام/ح