به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت : درک نکردن درست از شرایط بین المللی، غافل ماندن از تحولات لحظهای دنیا، نداشتن برنامه منسجم، بروکراسی اداری، بی توجهی به تربیت کارآفرین در مدارس و دانشگاهها و حمایت نکردن از ریسکهای کارآفرینی از جمله مهمترین چالشهای پیش روی کارآفرینی در ایران است.
او به بیان مهمترین چالشها و مشکلات حوزه کارآفرینی در کشور پرداخت و با بیان اینکه دنیای امروز دنیایی رقابتی است، گفت : در چنین دنیایی، مبنای کار اصولا روی خلق مزیتها و به ویژه مزیتهای رقابتی است.
او با تاکید براینکه کارآفرینان باید تلاش کنند تا از این دنیای رقابتی عقب نمانند، ادامه داد: به نظر میرسد یکی از دلایل عمدهای که روحیه کارآفرینی در کشور تضعیف میشود، این است که کارآفرینان ما عموما با شکست مواجه میشوند که این مسئله به دلیل درک نکردن درست از شرایط بین المللی و رقابتها و واقعیتهایی که در آن وجود دارد، است.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: لحاظ نکردن همین موضوع در معادلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ما را از گردونه رقابتهای بین المللی عقب نگاه داشته و از تحولات لحظهای هم که در دنیا رخ میدهد، عقب هستیم.
او نداشتن برنامهای منسجم و منظم در حوزه کارآفرینی را یکی دیگر از مشکلات این حوزه در کشور دانست و گفت: اگر به کشوری همچون آلمان که سقف بالایی از تجارت کالا و خدمات در دنیا را دارد، نگاه کنیم، میبینیم که این کشور سالانه بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ میلیارد دلار صادرات آن هم تنها در ۱۹ تا ۲۰ رشته دارد. این امر نشان میدهد که این کشور یک هم افزایی بوجود آورده و کارآفرینی را برمبنای مزیتهایی که دارد جهت داده، درحالی که ما فاقد چنین برنامههایی در کشور هستیم.
حاتمی با تاکید بر لزوم احترام و پاسداشت کارآفرینان در کشور، افزود: متاسفانه ضعف چارچوبها و شفافیتها باعث شده تا تعدادی از کارآفرینان سر از بازداشتگاهها و زندانها دربیاورند، درحالیکه معتقدم نباید برخوردی قهری با این افراد داشت، چراکه برای جامعهای که ضعف تعداد کارآفرینان دارد، بسیار خطرآفرین خواهد بود.
او از بروکراسیهای اداری به عنوان یکی از چالشهای مهم پیش روی توسعه کارآفرینی نام برد و افزود: از آنجایی که بروکراسیهای اداری میتواند انگیزه و ایده کارآفرین را بگیرد، برای همین در کرمانشاه تلاش کرده ایم تا این فرآیندهای پیچیده اداری را از پیش روی کارآفرینان برداریم.
معاون استانداری کرمانشاه به دیگر مشکل پیش روی تقویت فضای کارآفرینی در کشور هم اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد پس از اینکه از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند، جسارت ورود به حوزه کارآفرینی را ندارند که این نشان میدهد که نه در مدرسه و نه در دانشگاه روی تربیت کارآفرین کار چندانی نکردهایم.
او ادامه داد: حمایت نکردن از ریسکهای کارآفرینی باعث شده تا خیلیها به این حوزه ورود نکنند که معتقدم برای این مسئله باید یک چارچوب حمایتی و بیمهای ترسیم کنیم تا روحیه کارآفرینی را تقویت کنیم.
حاتمی بازگرداندن ثبات اقتصادی، اصلاح فرآیندهای کاری و الکترونیکی کردن فضای سرمایه گذاری، پاسداشت کارآفرینان و تقویت فضای کارآفرینی، افزایش مهارتها و حمایت از کارآفرینان موفق را راهکاریی برای تقویت فضای کارآفرینی خواند .
انتهای پیام/د