در سال‌های گذشته یکی از حوزه‌هایی که آمار و ارقامی غیر واقعی از آن منتشر می‌شد میزان مهاجرت دانشجویان ایرانی به کشور‌های خارجی بوده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت دانشجویان ایرانی در کشور‌های خارجی همیشه یکی از پر مناقشه‌ترین موضوعات بوده که همواره باعث گمانه زنی‌ها و ارائه آمار و ارقامی خلاف واقع ‌شده است. از دیگر سو همواره در کشور نیاز به نخبگانی که در آن سوی مرزها در حال اکتشافات و افتخار آفرینی بوده اند نیز از جمله مسائلی بوده که همواره در معرض توجه مسئولان است. اما برای پاسخ به این سوال که چه تعداد از دانشجویان ایرانی برای تحصیل و کار به خارج از کشور سفر کرده اند و چه برنامه هایی برای بازگرداندن این نخبه ها صورت گرفته است به سراغ صلواتی مدیر رصد خانه مهاجرت ایران رفتیم.

بهرام صلواتی مدیر رصد خانه مهاجرت ایران در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی در این باره گفت: انتخاب مقصد تحصیلی یکی از مسائل حائز اهمیت برای دانشجویان در کشور‌های دانشجوفِرست است. بر اساس نتایج پیمایش سنجش میل به مهاجرت در میان دانشجویان و تحصیل کردگان ایرانی، حدود ۸۰ درصد از دانشجویانی که قصد مهاجرت دارند، خواهان مهاجرت به هر کشور توسعه یافته‌ای هستند که امکان مهاجرت به آن باشد و برایشان فرقی نمی‌کند کدام کشور باشد.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

او در ادامه بیان کرد: علاوه بر این ۲۷ درصد از این افراد اگر نتوانند به کشور مطلوب خود مهاجرت کنند، کشور‌هایی همچون ترکیه مالزی گرجستان و ... را به عنوان مقصد خود جایگزین میکنند.

مدیر رصد خانه مهاجرت ایران در ادامه بیان کرد: یکی از مسائلی که در تصمیم دانشجویان نسبت به مهاجرت و همچنین در انتخاب مقصد مهاجرتی آنان تاثیرگذار است تصوراتی است که نسبت به مهاجرت و شرایط کشور‌های خارجی دارند؛ که این تصورات بعضا مبتنی بر اطلاعات ناکافی یا غیر واقعی هستند.


بیشتر بخوانید


صلواتی در ادامه بیان کرد: در پیمایش عوامل موثر بر خروج و بازگشت ایرانیان مهاجر که با شرکت ۴۲۵ نفر از تحصیل‌کردگان ایرانی مقیم خارج اجرا شده است پاسخ افراد به سوالی که از کشوری یا شهری که به آن مهاجرت کردید پیش از مهاجرت به چه میزان اطلاعات داشتید؟ بسیار کم یا بسیار زیاد است.

مذاق دانشجویان ایرانی به تحصیل در کدام کشورها خوش آمد

مدیر رصد خانه مهاجرت ایران در ادامه بیان کرد: ارائه تصویری دقیق و صحیح‌تر به دانشجویان می‌تواند دو نوع اثر داشته باشد یکی اینکه برخی افراد تصمیم خود برای مهاجرت را تغییر دهند و در ایران بماند و دیگر اینکه افراد در انتخاب مقصد مهاجرتی خود درست‌تر عمل کنند و تجربه مهاجرتی بهتری داشته باشند و در نتیجه در صورت به کارگیری سیاست‌های بازگشت و باز بهره‌مندی بتوان استفاده بهتری از آن‌ها در جهت منافع کشور کرد.

در ادامه این گزارش قسمت ضمن بررسی وضعیت دانشجویان ایرانی در کشور‌های منتخب مقصد به طور خلاصه به دلایل اقبال دانشجویان ایرانی به این کشور‌ها متمرکز می‌شویم.

دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در ایالات متحده آمریکا

آمریکا کشور پیشتاز در جذب دانشجویان بین المللی اولین مقصد دانشجویان ایرانی نیز هست بر اساس گزارش موسسه آموزش بین الملل، جمعیت دانشجویان ایرانی در ایالات متحده همواره رو به افزایش بوده است و طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ بیش از ۱۲ هزار دانشجوی ایرانی در این کشور مشغول به تحصیل بوده اند با این وجود در سال ۲۰۱۸ جمعیت دانشجویان ایرانی در آمریکا در مقایسه با سال ۲۰۱۷ بیش از ۶۰۰ نفر کاهش یافته است؛ که از یک سو تحریم‌های اقتصادی و نوسانات ارزی منجر به افزایش شهریه‌ها و هزینه‌های زندگی برای بسیاری از ایرانیان شده است از دیگر سو سیاست‌های مهاجرتی آمریکا صدور ویزا و ممنوعیت ورود اتباع کشور‌های عمدتاً مسلمان از جمله ایران که موجب محدود شدن ورود خانواده‌های دانشجویان برای بازدید از این کشور شده است، باعث ایجاد احساس انزوا و عدم اطمینان در میان بسیاری از دانشجویان ایرانی شده است بدین ترتیب چالش‌های موجود بر سر جایگزین شدن کشور‌های دیگری مانند کانادا آلمان و ترکیه به مقصد اول دانشجویان ایرانی شده و یا خواهد شد.


بیشتر بخوانید


جدول زیر درصد تغییرات رشد دانشجویان کشور‌های دانشجو فرست در کشور‌های آمریکا را در سال تحصیلی ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ را نمایش می‌دهد.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

همان گونه که مشاهده می‌شود درصد تغییرات دانشجویان ایرانی در آمریکا قابل ملاحظه بوده و در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی شاهد رشد منفی به ترتیب ۱۰ و ۷ درصدی هستیم به طور کلی جمعیت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در آمریکا ۲۰۱۹ در همه سطوح دارای رشد منفی ۵ درصدی بوده است کاهش دانشجویان ایرانی در آمریکا در رشته‌های مهندسی نیز مشهود است مطابق جدول زیر جمعیت ایرانیانی که در رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌های آمریکا ثبت نام کرده‌اند از سال ۲۰۱۶ روندی کاهش ۲۰۲۰ نفر در سال ۲۰۱۶ به چهار هزار و ۵۴۰ نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است.

جمعیت دانشجویان ایرانی در بریتانیا

دیگر از مقاصد مهم دانشجویان بین المللی برای دانشجویان ایرانی نیز حائز اهمیت است تعداد دانشجویان ایرانی در این کشور تا سال ۲۰۱۱ روندی فزاینده داشته است و از ۸۳۸ نفر در سال ۲۰۰۰ به سه هزار و ۴۶۳ نفر در سال ۲۰۱۱ رسیده است، اما پس از حمله به سفارت بریتانیا در ایران در تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱ تنش میان دو کشور بالا گرفت و با بسته شدن سفارت این کشور در ایران شرایط اخذ ویزای دانشجویی برای این کشور دشوار شد و بدین ترتیب جمعیت دانشجویان ایرانی در بریتانیا از سال ۲۰۱۱ روندی نزولی یافته است و از حدود ۳۵۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ به حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر در سال ۲۰۱۷ رسیده است.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

جمعیت دانشجویان ایرانی در استرالیا

طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ جمعیت دانشجویان ایرانی در استرالیا از ۲۳۶ نفر تا حدود ۲۵۰۰ نفر افزایش یافته است با این وجود افت اندکی در تعداد دانشجویان ایرانی در استرالیا از سال ۲۰۱۰ مشاهده می‌شود که می‌تواند ناشی از بالا رفتن هزینه‌های تحصیلی در این کشور باشد هرچند که استرالیا از نظر سطح هزینه‌های تحصیل در وضعیت مطلوب تری نسبت به کشور‌های سنتی مانند متحده آمریکا و بریتانیا قرار دارد، اما نسبت به سایر کشور‌های انگلیسی زبان از جمله کانادا و نیوزلند وضعیت نامناسب تری دارد به طور کلی دلایل مختلفی این کشور را به مقصد‌ای جذاب برای دانشجویان بین المللی و همچنین دانشجویان ایرانی تبدیل کرده است.


بیشتر بخوانید


استرالیا به عنوان یک کشور انگلیسی زبان در طول چند سال گذشته توانسته است ظرفیت‌های زیادی را برای جذب دانشجویان بین المللی برای تحصیل در این کشور ایجاد کند این کشور از فرصت زبان ملی خود درد و راه اندازی دوره‌های فشرده زبان انگلیسی برای دانشجویان خارج از کشور و پرداخت است این صنعت در استرالیا در حدود ۲۰ سال قدمت دارد و دارای محبوبیت جهانی است جالب آنکه ۷ درصد از بهترین دانشگاه‌های جهان در این کشور قرار دارد علاوه بر این دانشجویان حق دارند که در طول دوران تحصیل هفته‌ای ۲۰ ساعت کار کند تحصیل برای آنان فراهم است.

مذاق دانشجویان ایرانی به تحصیل در کدام کشورها خوش آمد

جمعیت دانشجویان ایرانی در آلمان

آلمان از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در جهان است و یکی از مقاصد پیش رو برای دانشجویان بین المللی محسوب می‌شود تعداد دانشجویان ایرانی در آلمان طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ با افزایشی تقریباً ۵۵ درصدی از ۳ هزار و ۱۳۵ نفر به چهار هزار و ۸۴۶ نفر افزایش یافته است دانشگاه‌های با کیفیت رشته‌های تحصیلی متنوع و راه‌های مختلف برای تامین هزینه‌های تحصیل این کشور را در کانون توجه علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور قرار داده است.

آلمان از مقاصد مهم دانشجویان ایرانی نیز است چرا که اقدامات اطلاع‌رسانی و بازاریابی زیادی برای ترغیب به تحصیل در آلمان صورت گرفته است خدمات تبادلات دانشگاهی آلمان مهمترین امر در این زمینه است که طی چند دهه گذشته یک شبکه بین المللی بزرگ ایجاد کرده است اطلاعات کاملی درباره تحصیل در مراکز این کشور به زبان‌های فارسی انگلیسی و آلمانی ارائه می‌دهد.

مذاق دانشجویان ایرانی به تحصیل در کدام کشورها خوش آمد

جمعیت دانشجویان ایرانی در فرانسه

جمعیت دانشجویان ایرانی در کشور فرانسه در طول دو دهه گذشته تغییر چشمگیری نداشته است و به طور تقریبی و میانگین در تراز یک هزار و ۵۰۰ نفر بوده است هر چند که در بازه سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ میلادی این جمعیت رو به افزایش بوده به طوری که در سال ۲۰۱۱ میلادی به بالاترین رقم یعنی یک هزار و ۹۰۰ نفر نزدیک شده است، ولی در ادامه روند نزولی را طی کرده و سال ۲۰۱۵ مجدداً به تراز یک هزار و ۵۰۰ نفر بازگشت است.


بیشتر بخوانید


فرانسه از کشور‌های سنتی دانشجو می‌پذیرد و محبوب‌ترین کشور‌های انگلیسی زبان برای دانشجویان بین المللی است چرا که کیفیت دانشگاه‌های این کشور در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار دارند و گام‌های متعددی در راستای جذب دانشجویان و محققان خارجی در مراکز آموزش عالی این کشور برداشته شده است.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

جمعیت دانشجویان ایرانی در کانادا

جمعیت دانشجویان ایرانی در کانادا طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ با افزایش چشمگیری همراه بوده است و ۳۸۱ نفر در سال ۲۰۰۰ تا حدود ۴ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است با وجود دسترسی به تحصیل با شهریه‌های مقرون به صرفه دوره‌ها و دانشگاه‌های با کیفیت امکان اخذ اقامت دائم و اشتغال پس از تحصیل و استقبال مردم از دانشجویان خارجی تعجبی ندارد که این کشور به سرعت به مقصد پیشرو در جذب دانشجویان بین المللی تبدیل شده است این کشور در دو دهه اخیر میزبان دانشجویان خارجی بسیاری بوده است و تقاضای دانشجویان بین المللی برای تحصیل در این کشور با افزایش قابل ملاحظه همراه بوده است.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

جمعیت دانشجویان ایرانی در کشور ترکیه

جمعیت دانشجویان ایرانی در این کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ با شیبی ملایم افزایش یافته و از ۴۹۹ نفر در سال ۲۰۰۰ به یک هزار و ۴۸۸ نفر در سال ۲۰۱۲ رسیده است، اما به یک باره این جمعیت در سال ۲۰۱۳ با افزایش خیره کننده همراه بوده است و با افزایشی درصدی از ۴۳۸ نفر به ۶۰۹۹ نفر در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.

ترکیه به دلیل همسایگی و قرابت‌های فرهنگی تاریخی مذهبی و قومی با کشورمان از مقاصد مهم دانشجویان ایرانی است که در سه دهه گذشته با استفاده از برنامه‌ها و پروژه‌ها و همکاری‌های بین‌المللی که بخش جدایی ناپذیری از آموزش عالی این کشور است تعداد دانشجویان بین المللی در این کشور به سرعت افزایش یافته است و با جذب تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی به مرکز منطقه‌ای جذب دانشجویان تبدیل شده است.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

جمعیت دانشجویان ایرانی در مالزی

تعداد دانشجویان ایرانی در مالزی از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۱ با افزایش چشمگیر همراه بوده است و ۱۲۲ نفر به ۹ هزار و ۳۱۱ نفر افزایش یافته است، اما این روند بعد از سال ۲۰۱۱ با روندی کاهشی همراه بوده است و از ۹ هزار و ۳۱۱ نفر در این سال به ۳ هزار و ۱۰۹ نفر در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است مطابق پیمایش صورت گرفته بر روی ۲۵۰ نفر دانشجوی ایرانی در مالزی هزینه‌های پایین تحصیل و زندگی در این کشور حضور شرکت‌های بین المللی در مالزی فن آوری‌های آموزشی منحصر به فرد در دانشگاه‌ها ورود آسان به دانشگاه‌ها از جمله عوامل موثر در جذب دانشجویان ایرانی بوده است.

کلاف سردرگم خروج سرمایه‌های جوان ایرانی؛ مرز‌های وطن برای خلاقیت جوانان فراخ می‌شود؟

آمار موجود از تعداد دانشجویانی ایرانی مقیم در خارج از کشور نشان دهنده این است که تعداد قابل توجهی از نخبگان کشور به سمت کشورهای خارجی گسیل شده اند اما تاکنون برنامه ای برای بازگشت این مغزها به کشور به صورت گسترده آغاز نشده است و تاکنون فقط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته هزار و 500 نفر از این نخبگان را به کشور برگرداند. طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم، به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور و همچنین ایجاد ارتباط مؤثر دانشمندان و متخصصان ایرانی غیرمقیم با همتایان داخلی و مراکز علمی و فناوری منتخب توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری طراحی شده و از اسفند سال 1394 به صورت رسمی آغاز شده است.  هدف اصلی این طرح ایجاد سازوکاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارت ارزشمند دانشمندان و متخصصان ایرانی غیرمقیم بوده است.

اما علاوه بر برنامه های ضعیف برای بازگرداندن این متخصصان اطلاع رسانی درباره مزایا و تسهیلاتی که این افراد در صورت برگشت به کشور از آن برخوردار می شوند نیز صورت نگرفته است که این امر باعث شده میزان زیادی از ایرانیان خارج از کشور از این مزایا اطلاع نداشته باشند و چه بسا در صورت اطلاع از این شرایط چمدان برگشت به کشور ببندند و  علم، هوش و توانایی خود را در صرف خدمت کردن به مردم کشور خودشان کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۱۷:۵۷ ۲۷ آذر ۱۳۹۹
سلام . من دوره دکتری در دانشگاه تهران تمام شد و برای یک دوره 2 ساله قرصت مطالعانی من به استرالیا اومدم . اینجا خیلی بهتر از ایران هست . کیفیت ها بالاست . من تصمیم دارم بعد از اتمام دوره ام دکتری مجدد بخوانم تو همین کشور و بمونم . خیلی ایران بی کیفیت بود واقعا .
ما تقریبا تمام اقوام هرچی داشتن و نداشتن فروختن و رفتن . البته بگم استرالیا خبری نیستا . فکر نکنید فرش قرمز پهنه .ولی تلاشتون بکنید و برید موندن فایده نداره .
موفق باشید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
چون دانشگاههاي ما امكانات لازم رو براي تربيت پرفسور ندارن من با خروج دانشجوهاي ليسانس و فوق ليسانس موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
وقتی مدارک درپیت کشورهای دیگه در رشته پزشکی رو قبول میکنند ملت میره اونجا و تمام ارز کشور رو خرج مدرکهای الکی میکنند
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۸:۴۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
بیشتر این افراد می روند تا پزشکی یا دندانپزشکی بخوانند چون هزینه قبول شدن در این رشته ها در ایران زیاد است
من پیراپزشکی خواندم با دانشجوهای پزشکی سر یک کلاس و با یک استاد درس خواندم ولی شهریه دانشگاه آزاد برای آنها سه برابر ما بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
مگر شما ها نبودین که می گفتین همتون برین حالا چی شده اونائی که رفتن شدن سرمایه ملی ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۴۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
وقتی اینجا به جای درس باید تمرکزم رو بدبختی های اقتصادی باشه چرا باید بمونم؟ وقتی بدترین دانشگاه های اروپا تو رنکینگ جهانی از بهترین دانشگاه های ما رتبه بهتری دارن چرا باید بمونم؟ وقتی اونجا قدر استعدادمو میدونن ولی اینجا چرا باید بمونم؟
Iran (Islamic Republic of)
بزن بریم
۱۶:۳۷ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
ما را دور نینداز ، ما اینقدر ها هم بدرد نخور نیستیم :(
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
لیسانس مکانیک دانشگاه دولتی و ارشد طراح صنعتی دانشگاه دولتی.الان تا امید از آینده شغلی ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
خیلی از جوون ها هم که هیچ تحصیلاتی هم ندارند اگه بتونن از کشور فرار میکنند ، اگه امار گرفته بشه که چند درصد از جوانان علاقه به ماندن دارند و چند درصد جوانان علاقه به رفتن از کشور دارند در صورتی که شرایط مهیا باشد، آمار دستتون میاد. مثلا خیلی ها حتی حاضرن که در کشور خارجی مسئول نظافت سرویس عمومی بشن ولی ثبات اقتصادی رو تجربه کنند و از حداقل های زندگی بهره مند باشند. مثلا کشور ما کسی که چهل سال پیش با درامد کارگری و اکثرا هم بدون وام خونه خرید الان میلیارد حساب میشه ولی جوون فعلی با درامد های الان هر چقدر هم کار کنه نمیتونه صاحب خونه بشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
خیلیا رو میشناسم دانشگاه پیام نور هم به زور راشون میدن ولی بخاطر پول باباشون رفتن خارج و تو این مطلب فرار مغز ها خطاب شدند :))) هر چی بگم از طنز ماجرا کم میشه:))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
به گفته قدیمیها از پر قنداق داشتن ..بالاخره پول های باد آورده باید یه جایی هزینه بشود ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
فوق لیسانس از دانشگاه معتبر دولتی با معدل الف هستم در حال کامل کردن مدارک برای دکتری در کشور کانادا هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
موفق باشی
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۵۷ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
چه اشکالی داره دفارغ التحصیل های ایرانی به خارج از کشور بروند باید یک ضمانت نامه بابت مخارجی که برایشان شده بدهند تا زمانی که میخواهند از ایران خارج شوند پول تحصیل رایگانشان را ابتدا به صندوق دولت واریز کنند و به آسودگی خارج شوند و دانشجویانی هم که قصد دارند ادامه تحصیل دهند نباید ارز دولتی به آنها اختصاص داد دلیلی ندارد از مالیات پیر زن و پیر مرد سیستان و بلوچستانی استفاده کنید تحصیل کنید ر خارج از کشور به کار مشغول شوید برای رفاه خودتان پس کارگرانی که مالیات پرداخت کرده اند تا شما برایگان تحصیل کنید و در خارج ارز دولتی برای تحصیل بگیرید تا بعد از ادامه تحصیل در همانجا ماندگار شوید باید هزینه رفاه شما به اصطلاح نوابغ را بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
عزیز دل الان جوانانی باتحصیلات ارشد ودکترا بیکار می گردند .دولت و حکومت فقط در موقع رای گیری یادشان میآید که جوانان هم هستند .والله اگر پول داشتم من هم میرفتم .الان چند ماه از پایان خدمتم گذشته بیکار م خوشا بحال آنهایی که توانستند بروند ورفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
وقتی طی ۱۰ سال ۲ بار اقتصاد سکته میزنه وقتی یه نفر خودخواه میاد تو رسانه ملی میگه هر کی دوست نداره از کشور بره وقتی با همه دنیا دعوا داریم وقتی ثروت کشور فقط دست قشر خاصی از جامعه است و ..... باید رفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
یه نفر خودخواه میگه برید یکی دیگه عادل فردوسی پور را میندازه بیرون و خلاصه هر کی میاد می خواد ما را بزنه ما هم اقدام متقابل میکنیم و میریم از ایران
اینکه چیزی نیست از ایران میرن عراق برای کار کردن!
از ایران میرن به کویت!
اینا را به آمار باید اضافه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
ما یه سری جوون بودیم که به عشق مردم و سرزمین موندیم
جهادگر-نابغه
اما چه فایده هر سازمان و اداره ای که هست مدیرانش فقط سیاسی و سفارش شده هستند هیچ تخصص و تجربه ای هم ندارند
خسته امون کردند خسته
Iran (Islamic Republic of)
کامیار
۱۱:۱۶ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
دلیل اصلی تحصیل جوانان عموما نخبه در کشور های خارجی تلاش برای فرار از ایران و زندگی در شرایط بهتر است .
مسئولان در ان دنیا پاسخگو هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
منم فارغ التحصیل دانشگاه شریفم و دارم کار میکنم. چند مقاله معتبر و فعالیت توی چندین پروژه ملی دارم و براحتی میتونم برم از کشور. کارهایی که داخل کشور انجام میدیم در سطح همون دانشگاه های خارجی بلکه برتر هست اما درامدها آدم رو به خفت و ذلت میندازن و اصلا متناسب نیست. نه میشه ازدواج کرد و نه خونه در شان اجاره کرد. باید بریم فشافویه خونه کرایه کنیم!!!
تا حالا تو کتم نرفته فقط بخاطر پول مهاجرت کنم اما مطمئن نیستم تا کی صبر کنم...
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۱۰:۴۱ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
من هم یه جوان 30 ساله با مدرک مهندسی کامپیوتر با معدل ممتاز از دانشگاه دولتی هستم که 25 سالگی لیسانس گرفتم وقتی دیدم خبری نیست و 5 سال کارگر فصلی هستم به علت پارتی بازی تو مملکت جای ضابطه رو رابطه گرفته تو همه بخش ها چه دولتی چه خصوصی و حتی هیچ وسیله نقلیه ای ندارم تا اسنپ یا پیک موتوری کار کنم هر چی هم ثبت نام خودرو شرکت کردم در نیومد که با اون خودرو کارکنم فقط میدونم خوش بحال اونایی از این مملکت رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
وقتی هر دانشجویی که خارج تحصیل میکنه سرمایه ملی خطاب میشه و تو سر بچه های باهوش و مستعد داخلی زده میشه، همه دلشون میخواد با پرداخت پول هم که شده برن و منتظر باشن که التماسشون کنن برگردن. تازه با خودشون فرهنگ اونجا رو هم سوغاتی بیارن.
پذیرش گرفتن از دانشگاه های خارجی خیییییییلییییی راحت تر از قبولی دانشگاه های ایرانه. بچه های وطنی رو دریابید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
چون اکثر جوونا زیادی هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
چرا فکر میکنید لزوما هر کی رفته خارج درس بخونه فرار مغزها شده؟! خیلیا چون اینجا جایی ندارن میرن. یعنی ضعیف تر از بچه های داخل هستند که میتونن اینجا تو ‌کنکور دکترا قبول بشن و درس بخونن.
پس لزومی هم نداره عاشق چشم و ابروشون و مشتاق برگشتنشون باشیم. اگر دلشون برای مملکت میتپید نمیرفتن یا خودشون برمیگشتن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
دل خوش سیری چند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
راحت یک میلیون دانشجو مهاجرت کرده،ماهم اشتباه کردیم نرفتیم،با مقاله آی اس آی درخواست کار دادم،وزارت کار بهم پیشنهاد نگهبانی رو داد
Iran (Islamic Republic of)
عبدی
۰۹:۳۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
ماشا.... .. باوضیعت کنکور و دانشگاه کشور برن خوبه ...داشتن وبرازندگی..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
من خودم دانشجوی دکتری هستم و با وجود سختی مهاجرت، بی صبرانه منتظرم درسم تموم بشه تا بتونم از ایران برم چون با کمال تاسف امیدی به اصلاح وضع کشور ندارم. وقتی که مسئولین خودشون امیدی به بهتر شدن وضع ندارن و بچه هاشون رو به هر بهانه ای به کشور های دیگه می فرستن چه انتظاری میشه داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
دقیقا
آخرین اخبار