یک مدرس دانشگاه گفت: زبان بدن از زمان غار نشینی وجود داشته و در افراد مختلف متفاوت است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مازیار میر، مدرس دانشگاه و نویسنده اولین کتاب زبان بدن ایرانی و کارشناس زبان بدن درباره معنای زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی در برنامه رادیو جوان اظهار کرد: زبان بدن از زمان غار نشینی وجود داشته است. تظاهرات ظاهری بدن نمایانگر مکنونات قلبی افراد است. برخی افراد زبان بدن را همه چیز می‌دانند، اما باید توجه داشت که چنین موضوعی صحت ندارد. تاکنون بیش از ۷۵ هزار حرکت زبان بدن کشف شده است این در حالی‌ است که متخصصان این موضوع را صد در صد تایید نکرده‌اند.

او افزود: بدون آموزش و مهارت امکان کشف این علم وجود ندارد همچنین زبان بدن در افراد مختلف، متفاوت است. در کتاب زبان بدن ایرانی من زبان بدن را اینگونه تعریف می‌کنم: زبان بدن عبارت اند از همه ژست ها، حالت ها، رفتار، نشستن، خوابیدن و حتی حرف زدن بدون دخالت صدا که بنا بر سن، جنس و وضعیت جغرافیایی افراد می‌توانند به طور کامل متمایز باشند.

میر، با بیان اینکه آمریکایی‌ها هزینه‌های میلیارد دلاری برای اختراع دستگاه دروغ ‌سنج کرده‌اند، گفت: در حال حاضر مشغول ترجمه کتابی از بازنشستگانی که سی سال در CIA کار کرده اند، هستم. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هنوز به اجماع کاملی در این زمینه دست پیدا نکرده اند به همین دلیل دستگاه دروغ سنج هرسال ارتقا پیدا می‌‌کند و قابل فریب دادن است.

نمی‌توان زبان بدن را علم به شمار آورد

این کارشناس زبان بدن با تاکید بر اینکه نمی‌توان زبان بدن را علم به شمار آورد، بیان کرد: تئوری مردود شده پروفسور مهرابیان یکی از سوالاتی ‌است که بار‌ها از من پرسیده می‌شود یعنی در این تئوری بیان می‌شود که ۵۵ درصد زبان بدن، ۳۸ درصد تُن صدا و ۷ درصد کلام تاثیرگذار است، اما این تئوری به هیچ عنوان صحت نداشته و مردود شده است این درحالی‌ است که تئوری ایشان به شکل گسترده در مراکز علمی ایران و دانشگاه‌ها تدریس می‌شود.

او تصریح کرد: زبان بدن همانند مباحث حقوقی، وحدت رویه‌های پرتکرار بوده و الزاما تئوری‌های غیر اثبات شده است. این علم چارچوب تفاسیر بسیار گسترده‌ای دارد. استناد به کتاب‌های افرادی مثل ترامپ و برایان تریسی که اصلا مشخص نیست چه زمانی فرصت کرده اند تا آن‌ها را بنویسند، مبنای استناد علمی نیست.

میر در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توانیم به زبان بدن اعتماد کنیم، تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که هیچ چیز، هیچ‌کس، هیچ رفتار و پنداری آن گونه که به نظر می‌رسد، نیست. بیست سال تجربه مطالعه و کار در این زمینه به من آموخت که در همه افراد رفتار‌هایی بروز پیدا می‌کنند که ممکن است در هیچ یک از کتاب‌های زبان بدن نوشته نشده باشد اما رفتار‌های سخیفانه قابل آموزش است.

او اظهار کرد: تمامی سیاست مداران چندین سال آموزش زبان بدن می‌بینند تا بدانند به طور مثال چگونه جلوی تربیون یا دوربین ظاهر شوند.

میر یادآوری کرد: در همه جای دنیا یک زبان بدن وجود ندارد. در بسیاری از کشور‌ها یک رفتار به طور کامل مثبت است این درحالی است که همان رفتار در کشور دیگر توهین محسوب می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهاى پیام/

برچسب ها: زبان بدن ، صحبت کردن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار