حاجی بابایی گفت: در دنیا به ازای هر معلم باید ١٩ دانش آموز باشد اما با این وجود ٣٠٠ هزار نیرو کمبود معلم داریم.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کشور هیچ نهادی مهم تر از نظام تعلیم و تربیت نیست، اظهار کرد: میزان قدرت یک کشور به قدرت آموزش و پرورش آن بستگی دارد و هرچه برای آموزش و پرورش هزینه کنیم همان قدر دریافت می کنیم.

او ادامه داد:  نسبت معلم به دانش آموز در دنیا یک به ١٩ است و بر این اساس ما ۳۰۰ هزار کمبود معلم در کشور داریم.

وزیر اسبق آموزش و پرورش تصریح کرد: به اذعان شورای عالی آموزش و پرورش ۲۰۰ هزار کمبود معلم داریم ولی با تعریفی که بنده از نیاز به معلم دارم ٣٠٩ هزار معلم است.

حاجی بابایی افزود: وزیری که بعد از بنده سرکار آمد در اولین مصاحبه خود گفت که ٣۵٠ هزار معلم مازاد داریم که این موضوع نگاهی ذلت بار بود.

او ادامه داد: ۵۰ هزار معلم خرید خدماتی داریم که با حقوق پایین کار می‌کنند و این کار موسوم به خصوصی سازی است؛ این افراد هم بعد از چند سال مطالبه استخدام دارند؛ از طرفی معتقد هستم که دانشگاه فرهنگیان باید با قدرت به جذب دانشجو اقدام کند و معلم نباید سرش را کج کند تا استخدامش کنند.

دولت فعلی به خصوصی سازی آموزش و معتقد است

نماینده مجلس یازدهم درباره بودجه عملیاتی آموزش و پرورش گفت: برخی معتقدند باید آموزش و پرورش خصوصی شود و دولت فعلی هم به آن معتقد است.

حاجی‌بابایی افزود: در اصل ۳۰ قانون اساسی به این جمع بندی رسیده ایم که باید از محل منابع عمومی برای مدرسه خرج کنیم و مقام معظم رهبری هم به این موضوع چنین نگاه دارند و معتقدند که هرچه برای آموزش و پرورش هزینه شود، بازگشت دارد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال ۹۱ که وزیر آموزش و پرورش بودم بودجه وزارتخانه ۱۵/۱۸ درصد بودجه عملیاتی دولت بود، بیان کرد: در سال ۱۳۹۷ این رقم به ۱۱/۸۲ درصد تقلیل یافت چراکه وزرا  بعد از بنده به واگذاری مدرسه و خصوصی سازی معتقد بودند.

حاجی بابایی درباره اختصاص بودجه به مدرسه تلویزیونی در بودجه ١۴٠٠ تصریح کرد: این موضوع در برنامه ششم توسعه آمده است، خودم همزمانی که وزیر آموزش و پرورش بودم ۱۵ درصد مدارس را هوشمند کردم در واقع هوشمندسازی مدارس از شیوه های مدرنی است که نیاز روز ماست.

او افزود: در برنامه ششم، وزارت ارتباطات را مکلف کردیم که مدارس همه روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر را هوشمند کنند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تخصیص سهمی برای آموزش تلویزیونی بر عهده آموزش و پرورش است، تصریح کرد: البته تلویزیون ما در کلان خوب عمل کرده است و باید قدردانی کرد؛ پیش از این سهم آموزش و پرورش از برنامه های صداوسیما هیچ بود.

حاجی بابایی بیان کرد: دولت هر ساله لایحه بودجه می آورد و ما هم چند هزار میلیارد تومان به بودجه آموزش و پرورش می افزاییم؛ بر این اساس سال گذشته هم اگر کرونا نبود کلیات بودجه را رد کرده بودیم.

وزیر اسبق آموزش و پرورش بیان کرد: در بودجه ۹۹ هم ردیف ۲۰۰۰ میلیاردی برای رتبه بندی گذاشتیم که دولت فصل دهم قانون بودجه را از این طریق پرداخت کرده است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
نسبت دانش آموز به معلم رو اشتباه گفتن. این نسب در گزارش نسبت 15 هستش
آخرین اخبار