به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم،گفت: محدودیتهای اعلامشده در سطح استان ازجمله فعالیت اصناف تا ساعت ۱۸ تا ۳۰ آبان بوده و از روز شنبه یکم آذرماه، طرح جامع ستاد ملی کرونا جایگزین این محدودیتها میشود.
استاندار قم گفت: بهغیراز جلسه شورای تامین، تمام جلسات استان از شنبه هفته آینده باید بهصورت غیرحضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شود.
او ادامه داد: با توجه به وضعیت قرمز شیوع کرونا در قم، تمام بندهای دستورالعملهای طرح ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا بهصورت جدی در سطح استان از روز شنبه یکم آذرماه به مدت دو هفته اجرایی میشود.
سرمست با تاکید بر اینکه تمام دستگاههای اجرایی ملزم به رعایت دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا هستند، افزود: جلسات ادارات نیز باید حداکثر با حضور ۱۵ نفر برگزار شود.
استاندار قم عنوان کرد: با اجرای طرح ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا از شنبه اول آذر به مدت دو هفته، حداکثر یکسوم کارکنان دستگاههای اداری و حداکثر ۵۰ درصد کارکنان دستگاههای ضروری در سر کار حاضر و بقیه کارکنان دورکار میشوند.
سرمست ادامه داد: اصناف، مراکز و اداراتی که بر اساس نظارتهای انجامشده رعایت مسائل بهداشتی در آنها زیر ۷۰ درصد بوده است باید شناسایی و تذکرات لازم به آنها داده شود.
او گفت: بر اساس ابلاغ ستاد ملی کرونا، اصل بر این است که مراکز آموزشی، دانشگاهها و مراکز حوزوی از ابتدای آذرماه به مدت دو هفته تعطیل باشند و تنها نیروهای حراستی این مراکز باید در محل خدمت خود حضور یابند.
سرمست با تاکید بر اینکه حملونقل عمومی جزو ضروریتهایی است که در اجرای این محدودیتها فعالیت آنها تعطیل نمیشود گفت: اتوبوس و ناوگان حملونقل عمومی جزو خدمات ضروری است که وضعیت فعالیت آنها در قم تا روز شنبه بهصورت رسمی ابلاغ میشود.
استاندار قم بابیان اینکه در استان ازنظر اجماع روی مسائل بهداشتی و اجرای مصوبههای ستاد ملی مقابله با کرونا یک همدلی بسیار صمیمانه و نزدیکی وجود دارد گفت: مصوبههای ستاد استانی مقابله با کرونا به دلیل پشتوانه حمایت مراجع تقلید، در سطح ملی نیز به مقابله با این بیماری کمک کرد.
سرمست در ادامه با تقدیر از نقش مراجع عظام تقلید، علما و بزرگان قم، بیان کرد: رهنمودهای مراجع تقلید علاوه بر پشتوانه محکم ستاد استانی مقابله با کرونا، در اجرای مصوبههای ستاد ملی مقابله با کرونا، نقش موثری داشته است.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن (ع) در شهرک امام حسن (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
انتهای پیام/ح