به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، تالاب کجی نمکزار نهبندان با ۲۲ هزار هکتار وسعت در جنوبیترین قسمت خراسان جنوبی واقع شده و یکی از شگفتیهای طبیعت و بزرگترین شاهکارهای خلقت است.
طی سالهای اخیر، خشکسالیهای ۲۰ ساله، طوفان، گرما و برداشت بی رویه آب از چاههای مجاور، چهره تالاب را در هم شکسته و تماشای آن چنگی به دل نمیزند.
اگرچه در تابستان و پاییز امسال حیات از این پدیده زیبا در شهرستانی کویری رخت بسته بود، اما در بارندگیهای هفته اخیر ۱۰ درصد آبگیری و باری دیگر پذیرای پرندگان مهاجر شده است.
آنچه بدیهی است این تالاب در حال حاضر به تلی از خاک و نمک تبدیل شده و اگر مدیریت نشود خسارتهای جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
کوهستانی سرپرست اداره محیط زیست نهبندان گفت: جغرافیای شهرستان نهبندان اعم از دشت های وسیع، کوه ها، رشته کوه های پراکنده، جنگل های بنه، تاق و بادامشک ها تنوع زیستگاهی مناسبی برای حیات وحش پدید آورده است.
او با اشاره به تالاب کجی نمکزار افزود: وجود این تالاب، کوه های مینیاتوری، جنگلهای بنه تگ احمد شاهی و دیگر ارتفاعات مناظری بسیار دیدنی را فراهم کرده است.
کوهستانی بیان کرد: در بارندگی های اوایل امسال، بخشی از ظرفیت تالاب آبگیری شد، اما به دلیل گرما و طوفان خشکید.
بیشتر بخوانید
سرپرست اداره محیط زیست نهبندان برداشت بی رویه آب از چاه های مجاور را از دیگر دلایل کاهش ظرفیت آب تالاب دانست و گفت: خوشبختانه به دنبال بارش های هفته گذشته، ۱۰ درصد ظرفیت تالاب آبگیری شده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر روزانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ قطعه مرغابی سرسبز و خوتکا به تالاب مهاجرت میکنند، افزود: امید است طی روزهای آینده شاهد فرود گونه های دیگری از پرندگان در تالاب باشیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ی