کارگران فصلی در روزهای کرونایی فراموش‌شدگانی هستند که در برنامه‌ها و بسته‌های معیشتی دولت جایی ندارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی پروژه‌های عمرانی به دلیل شیوع کرونا موجب شده است تا بسیاری از کارگران ساختمانی کارهایشان را از دست بدهند و با شرایط سخت و آزاردهنده معیشتی برای تغذیه روزانه خود و خانواده محتاج شوند.

این کارگران که با عناوین دیگری مانند «کارگران فصلی و غیررسمی» و «کارگران روزمزد» از آنان نام برده می‌شود به علت تعطیلی پروژه‌های عمرانی ناشی از کرونا، نداشتن بیمه و بهره‌مند نبودن از خدمات درمانی و بهداشتی و همچنین نبود حامی دولتی در جدال تن‌به‌تن با بیماری کرونا سخت در پی کسب روزی هستند و آن دسته از این کارگران که به کرونا ویروس مبتلا شده‌اند مضاعف بر درد معیشت از درد و رنج نداشتن خدمات درمانی و بیمه آزرده و ناامید هستند.

در این راستا فتاح‌منش که متأهل و دارای یک فرزند است ، گفت: یک ماه خانه‌نشین بودم و نتوانستم درآمدی داشته باشم به همین دلیل هم اجاره خانه‌ام را پرداخت نکرده‌ام و هم برای خرج دارو و درمان ناشی از ابتلا به کرونا مقروض شده‌ام.

او افزود: ما کارگران ساختمانی از قبل هم‌سفره‌ای نداشته‌ایم، اما با شیوع کرونا ویروس دیگر سفره‌ای نداریم و برای تغذیه خود و خانواده در مضیقه و گرفتاری هستیم.

فتاح منش در پاسخ به این سؤال که "آیا بسته‌های معیشتی دولت شامل وی شده است یا خیر؟ " گفت: در مراجعه به نهاد‌های حمایتی و اداره کل کار استان به ما گفتند، چون شما بیمه ندارید و مورد حمایت سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی نیستید، بسته‌های معیشتی شامل شما نمی‌شود.

دیگر شهروند ایلامی که محل تجمع کارگران ساختمانی (چهارراه سعدی ایلام) در انتظار نشسته است،گفت: روز‌های سخت و آزاردهنده معیشتی در این روز‌ها را می‌گذرانیم. قبل از شیوع کرونا حداقل در هفته ۲ روز کار می‌کردیم و درآمد بخورونمیری داشتیم، اما با شیوع این ویروس ساخت‌وساز‌ها تعطیل و کار برای ما به‌سختی ممکن است و تقریبا هر شب دست‌خالی به خانه می‌رویم.

شکرالله شیرخانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام با تأیید عدم اختصاص وام‌های حمایتی به کارگران غیررسمی و یا فصلی اظهار داشت: اینگونه کارگران به شرط دارا بودن بیمه از این تسهیلات می‌توانند استفاده کنند.

شیرخانی گفت: پرداخت تسهیلات به خسارت‌دیدگان ناشی از کرونا دارای شرایط خاص بوده و برای کارگران فصلی پیش‌بینی در این شرایط در نظر گرفته نشده است.

سهیلا ملکشاهی، مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام نیز امکان پرداخت بیمه بیکاری به کارگران فصلی را ناممکن عنوان کرد و گفت: بیمه بیکاری مربوط به کارگرانی است که در کارگاه‌های دارای کد کارگاهی مشغول به کار باشند.

ملکشاهی افزود: فقط کارگرانی امکان ثبت نام دریافت بیمه بیکاری دارند که بیمه کارگری داشته باشند و حق بیمه خود را واریز کرده باشند.

براساس این گزارش؛ در شرایط کرونایی امروز قشری که نادیده گرفته شده است کارگران فصلی هستند که علاوه از دست دادن امکان کار، سفره آنان خالی و دولت نیز برای کمک به آنان امکانی را فراهم نکرده است و فراموشی، بیکاری و نداشتن بیمه این قشر از جامعه را با فقر و بدهکاری و درد ناشی از کرونا روبه‌رو کرده است.

امید است مسئولان مربوطه گوش شنوایی برای شنیدن درد‌ها و حل مشکلات کارگران فصلی داشته باشند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
دولت تاکسی پرنده سوار چه خبر داره از حال مردم. ای خدا هوار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
دولت تاکسی پرنده سوار چه خبر داره از حال مردم. ای خدا هوار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۹
الان حقوق بگیران از بیت المال اکثرا یک سوم سرکار میروند هر چند موقعی هم که سر کار هستند روزانه نیم ساعت هم کار مفید ندارند اما حقوق میلیونی می گیرند. کار اصلی این مملکت را مستضعفین انجام می دهند. ده برابر لازم حقوق بگیر مستقیم و غیر مستقیم از بیت المال داریم که حقوق میلیونی در ماه می گیرند. کارگران روزمزد از این افراد برای چامعه مثمرثمرترند. باید با حقوق بگیران از بیت المال نظیر افراد زیر پوشش کمیته امداد رفتار کرد تا هر کس می تواند در بیرون از بیت المال برای خود کاری دست و پا کند، این کار را انجام دهد. بیت المال باید برای کارهای زیربنایی و زیر ساخت آینده کشور هزینه شود. و نیز برای مواقع بحران. حداقل در شرایط کرونایی بیت المال را به گونه ای بین مستضعفین و نیز حقوق بگیران از بیت المال تقسیم کنند که همه در رفاه حداقلی باشند و عده ای خود را جدا از درد بقیه ندانند.