به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،٢-٣ روزی از یک سالگی ویروس تاجداری که سراسر دنیا را فراگرفته است، میگذرد؛ ویروسی که سالگرد یکسالی اش با واکنشهای طنزگونه و گاه تلخ در شبکههای اجتماعی هنوز دست به دست میشود و بیماریزایی و ورودش به دنیا ٣٠ دسامبر ٢٠١٩ توسط پزشک چینی لی ونلیانگ اعلام شد، اما با موج اعتراضهای دولت چین همراه بود و در نهایت هم همین ویروس مخوف این پزشک جوان ٣٣ ساله را به کام مرگ کشاند.
کووید١٩ طی یکسالی که از کشف و بیماری زایی اش میگذرد به تدریج سر تا سر دنیا را فراگرفت و به جرات میتوان گفت کمتر کسی در سراسر جهان وجود دارد که بیم ابتلا و شیوع این بیماری را نداشته باشد.
بیماری با عامل ویروسی جهش یافته که هنوز هیچ درمان قطعی و واکسنی برای آن شناخته نشده است و روز به روز بر شمار مبتلایان به این بیماری افزوده میشود و معلوم نیست این تراژدی تلخ مرگ و میر ناشی از کووید ١٩ کی به پایان برسد و دنیا را از حالت آماده باش و اضطرار به وضعیت عادی برگرداند.
کووید ١٩ همچنان در دنیا میتازد و آن طور که آمارها و محاسبات ریاضی روایت میکند با شبیهسازیهای انجام شده و برخی مفروضات به این ترتیب که اگر فرض کنیم ١٠ میلیون انسان مبتلا به کرونا وجود داشته باشد و در بدن هر بیمار کرونایی، حدود یک میلیارد ویروس کرونا وجود باشد همچنین با احتساب کروی بودن این ویروس و قطری در حدود ١٠٠ نانومتر و چگالی برابر با آب، در مجموع حدود ۵ گرم از این ویروس در سر تا سر کره زمین مردم را گرفتار کرده است.
پاندمی که از ووهان چین آغاز شد و حالا آنچنان در دنیا جولان میدهد که دولتها به اجبار تن به قرنطینههای مختلف چندین هفته ای و چندین ماهه میدهند و تقریبا تولید و خدمات در همه دنیا تا حدی رو به تعطیلی کشیده شده است.
برخی محققان هم معتقدند کم شدن فعالیتهای صنعتی به محیط زیست و کره زمین کمک کرده است و زمین می تواند تا حدی نفس بکشد، اما در کنار این موارد نباید از آلودگیهای زیست محیطی افزایش پلاستیک و ضایعات مربوط به آن در طبیعت و افزایش مصرف دارو و روان شدن در طبیعت غفلت کرد.
براساس آمارهای جدید تعداد مبتلایان به این بیماری در سراسر دنیا بیش از ۵٧ میلیون و ٢٠٠هزار نفر برآورد شده است که از این تعداد بیش از یک میلیون و ٣٠٠هزار نفر به کام مرگ کشیده شدند و بیش از ٣٩ میلیون و ۶٠٠ هزار نفر هم بهبودی یافتند.
براساس آمارهای کشورهای مختلف آمریکا، هند و برزیل به ترتیب بیشترین موارد ابتلا به کووید١٩ را به خود اختصاص دادند همچنین در این رده بندی ایران در رتبه ١۴ قرار گرفته است.
در کنار این موارد میزان فوتیهای برخی از کشورها هم دو رقمی یا حتی تک رقمی شده است، اما باز هم در این کشورها شیوه نامههای بهداشتی رعایت شده و منطقهای از این ویروس مصون نیست.
براساس آخرین آمار اعلامی در ایران میزان ابتلا و مرگ و میر طی روزهای اخیر روند صعودی را نشان میدهد و ۸۱۵ هزار و ۱۱۷مجموع مبتلایان به این ویروس در اولین روزهای بعد یک سالگی کرونا ویروس است؛ شمار فوتی ها هم ۴۳ هزار و ۴۱۷ نفر برآورد میشود.
این رشد آمارهای ابتلا و مرگ و میر در کشور محدودیتهای کرونایی را به مدت دو هفته در مناطق مختلف کشور از حیث شدت ابتلا اجرا میکند موضوعی که بسیاری از کسب و کارها را تعطیل و برخی کارها را با یک سوم یا دو سوم کارکنان به پیش خواهد برد.
هنوز خبری از واکسن این بیماری به طور روشن وجود ندارد و فعلا کورسوهایی از امید در این مورد به گوش میرسد، موضوعی که نشان میدهد همچنان ماسک و الکل پای ثابت وسایل روزمره مردم هستند و رعایت شیوه نامه و فاصله گذاری باید باز هم ضرورت دارد و بی توجهی به آن یعنی تداوم همین روزهای تلخ کرونایی که شمار مبتلایان و فوتیها جهش چندین برابری داشته است.
انتهای پیام/
این گناه جدید نفس پرستی بشر سرکش وناسپاس در زمین هست که نتیجه عمل ما انسانها به شکل این بیماری بروز کرده والا خداوند علی اعلی کینه ای با بشر ندارد این نتیجه تخطی از قوانین الهی می باشد.در جایی که فرمود ظهر الفساد فی البر والبحر بما کسبت ایدی الناس.
الهم عجل الولیک الفرج