به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش کشک تبریز یکی از آشهای خوشمزه و پرخاصیت آذربایجان شرقیه که به آن گورودآش می گویند. این آش از محبوبیت خاصی در تبریز برخوردار است.
آش کشک حاوی انواع سبزیجات و حبوبات است که به همین دلیل سرشار از انواع ویتامینها و پروتئینها بوده و بسیار مقوی است. همینطور بخاطر وجود کشک کلسیم بالایی دارد.
مواد لازم:
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
بلغور گندم ۱/۲ پیمانه
نخود – لوبیا سفید یا چیتی پخته از هر کدام ۱ پیمانه
عدس پخته شده نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
استاک گوشت ۱ لیتر
سبزی آش (اسفناج- تره – جعفری – گشنیز-ترخون) ۱، نیم کیلو (پاک نکرده ۱ و نیم کیلو)
کلم برگ خرد شده ۳ پیمانه
هویج ۳ عدد خرد شده
رشته آشی حدود ۱/۳ (بسته به غلظتی که میخواهید میتونید تغییر بدید)
سیر داغ
پیازداغ
کشک
نمک – فلفل – زردچوبه به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را بذارین یک روز کامل خیس بخوره تا نفخش بره و فردا بذارین بپزه.
عدس را هم بعد از چند ساعت خیس کردن بذارین بپزه
بلغور گندم را هم چند ساعت خیس کنید و کنار بذارین.
۱ دونه پیاز را نگینی خرد کنید و کمی با روغن و زردچوبه تفت بدید تا سبک و طلایی بشه بعد کلم برگ و هویج را هم که ریز خرد کردین را اضافه کنید کمی آب به همراه استاک گوشت یا همون آب گوشت را ریخته و بگذارین کلم و هویج پخته بشوند بعد بلغور گندم و برنج را اضافه کنید و بذارین بپزه.
وقتی گندم و برنج کاملا پخته شد نخود و لوبیای پخته شده را هم بهش اضافه کنید. بعد سبزیهای پاک کرده و خردشده و شسته رو بریزید و بزارین کمی سبزیها بپزه بعد در آخر رشته آشی را بریزید و، چون قراره با کشک سرو بشه نمک رو زیاد نریزید و در آخر بریزید و اگر آب آش کم بود کمی آب جوش بریزید و بزارید با حرارت ملایم قل بخوره و رشتهها بپزه و آش جا بیافته. غلظت آش بسته به سلیقهها متفاوت هست
بعد از اینکه آش جا افتاده شد تو ظرف سرو کشیده و با کشک مخلوط کنید و با سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
منبع: آشپزی ها
انتهای پیام/