به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فراز رابعی معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: سدهای استان هم اکنون ۱۰ میلیارد مترمکعب حجم خالی دارند و تاکنون بارندگی موثری در بالادست خوزستان نداشتهایم به همین دلیل ورودی آب به رودخانهها کمتر از نرمال بوده و امیدواریم در بارندگیهای پیشرو مقداری از این کسری جبران شود.
او با بیان اینکه برای جبران کسری منابع آب، آبگیری سدهای خوزستان آغاز و خروجی سدها کاهش یافته است، افزود: موج اول بارندگی، برای روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، و موج دوم حدود ۶ روز آینده اتفاق میافتد که همه حوضههای آبریز خوزستان اعم از بالادست کرخه، دز، کارون و مارون را دربرمیگیرد.
رابعی تصریح کرد: کانون بارش بیشتر بین حوضه سدهای کارون ۳ و ۴ و شاخه بختیاری است که بر اساس پیشبینیها ممکن است تا بیش از ۱۰۰ میلیمتر باران نیز باشد و خروجی سدهای دز و کرخه ۷۰ مترمکعب برثانیه، خروجی سد گتوند ۲۰۰ مترمکعب برثانیه و خروجی سد مارون کمتر از ۲۰ مترمکعب برثانیه تنظیم شده است.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: در سال آبی جاری، ورودی به سدهای خوزستان به طور متوسط ۲۶ درصد کمتر از نرمال بوده بنابراین بیشتر از اینکه نگران وقوع سیلاب باشیم، نگران خشکسالی در ماههای آینده هستیم.
این مقام مسئول گفت: بارندگی در ماههای آذر و دی کمتر از نرمال و در ماه بهمن در حد نرمال است، بنابراین با توجه به خطای بالای پیش بینی طولانی مدت هواشناسی، هم اکنون نگران وقوع سیلاب در بهمن ماه نیستیم و نیاز کشت تابستانه در خوزستان به طور کامل تا آبان تامین شده، و هم اکنون بخش زراعت نیاز به آب ندارد و بیشتر نیازها بر کشتهای دایم و شرب و صنعت متمرکز است.
رابعی اظهار داشت: برنامهریزی برای تامین آب کشت پاییزه انجام شده و در صورتی که آوردها مطابق پیش بینی باشد، مشکلی نخواهیم داشت و برنامهای برای افزایش خروجی آب سدها نداریم، اما احتمال دارد در بارندگیهای پیشرو حوضه میانی (بالادست سد کارون ۳) فعال شود بنابراین ضروری است که مردم تا ۱۰ روز آینده، از رودخانهها فاصله گرفته و به رودخانهها نزدیک نشوند.
انتهای پیام/م