مردم کشور فرانسه در اعتراض به تصویب قانون جدید برای ممنوعیت تصاویر پلیس این کشور دست به تظاهرات زدند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فرانس ۲۴، مردم کشور فرانسه امروز علیه قانون جدیدی مبنی بر ممنوعیت انتشار تصاویر پلیس این کشور در حین مأموریت، دست به تظاهرات زدند.

پارلمان فرانسه روز گذشته (جمعه) قانونی تصویب کرد که انتشار تصاویر پلیس این کشور را در حین انجام مأموریت ممنوع می‌کند. آن‌ها همچنین بر گسترش تعداد هواپیما‌های بدون سرنشین و نظارت بیشتر پلیس از این راه، رأی دادند.

این مسئله موجب شد تا امروز گروه‌ها و اتحادیه‌های فعال حقوق بشر و روزنامه‌نگاران در پاریس و سایر شهر‌های این کشور تظاهرات برگزار کنند.

به موجب این قانون جدید انتشار هرگونه تصویری از پلیس کشور فرانسه حین انجام ممنوعیت جریمه‌ای تا مبلغ ۴۵ هزار یورو و یا یک سال زندان به همراه خواهد داشت.

منتقدان و فعالانی که دست به تظاهرات زدند معتقدند این قانون گزارش تخلفات پلیس فرانسه را دشوار می‌کند.

«جرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه، در واکنش به این مسئله ادعا کرد همچنان گزارشگران و روزنامه‌نگاران مجاز به انتشار تصاویر هستند و این قانون متوجه تصاوری است که با قصد «آسیب و لطمه» و یا «تحریک به خشونت» منتشر شوند.

این درحالی است که او روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای گفته بود: «خبرنگاران در صورت تهیه گزارش باید به مقامات فرانسه گزارش دهند تا به سردرگمی در هنگام خشونت پلیس کشیده نشوند.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، در مصاحبه‌ای، ترکیه و روسیه را به برانگیختن احساسات ضدفرانسوی متهم کرده است.

مکرون همچنین گفته است: «مسکو و آنکارا می‌خواهند خشم پسا استعماری علیه فرانسه را در قاره آفریقا برانگیزند.»

ماه گذشته، کاریکاتوری موهن به پیامبر اسلام در یک نشریه فرانسوی منتشر شد که خشم جوامع اسلامی را به همراه داشت. پس از آن مکرون نیز اظهاراتی در واکنش به این مسئله داشت و آن را دلیلی بر آزادی بیان دانست و این نیز باعث خشمی مضاعف شد.

رئیس‌جمهور فرانسه در آن زمان اعلام کرده بود که فرانسه همچنان به انتشار کاریکاتور‌های توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام (ص) ادامه خواهد داد.

او در پیامی توئیتری نیز نوشته بود: «هیچ‌چیز نمی‌تواند ما را وادار به عقب‌نشینی کند. ما با توجه روح صلح، به همه تفاوت‌ها احترام می‌گذاریم. ما هرگز گفتمان کینه‌توزی و نفرت را قبول نداریم و از بحث منطقی دفاع می‌کنیم. ما همیشه در کنار کرامت انسانی و ارزش‌های جهانی خواهیم ایستاد.»

در پی این اظهارات امانوئل مکرون، هشتگ «تحریم کالا‌های فرانسوی» در کشور‌های عربی به ترند اول تبدیل شد و بسیاری استفاده از این کالا‌ها را ممنوع کردند.

این مسئله واکنش‌های مقامات مختلف را از سرتاسر دنیا به همراه داشته است.

به طور مثال، عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان اظهارات اخیر رئیس‌جمهور فرانسه درباره انتشار کاریکاتور‌های توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام را موجب جریحه‌دار شدن احساسات مسلمان جهان دانست و تاکید کرد: «چنین سخنانی باعث تشدید اسلام‌هراسی و فضاسازی برای افراط‌گرایان خواهد شد.»

همچنین «مرزوق الغانم» رییس پارلمان کویت اقدام برخی از روزنامه‌های فرانسوی در انتشار کاریکاتور موهن حضرت محمد (ص) را محکوم کرد و از دولت کشورش خواست که اهانت‌های عمدی را که به ارکان دین مبین اسلام و مقدسات مسلمانان صورت می‌گیرد، محکوم کند.

محمد علی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز خواستار تحرک رسمی و مردمی علیه اهانت فرانسه علیه اسلام و پیامبر بزرگ اسلام (ص) شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۳ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
فاتحه دموكراسي تو سرزمين مادر دموكراسي خونده شد
آخرین اخبار