به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در یک دهه گذشته با افزایش بارانهای سیلابی در بسیاری از نقاط شهری کشور با پدیده آبگرفتگی شهرها روبرو بودهایم و کلانشهر کرمانشاه نیز از این پدیده در سالهای اخیر بینصیب نبوده و در سالهای گذشته در فصل بارندگی با آبگرفتگی معابر همراه بوده است.
هر چند در دو سال گذشته اقداماتی برای رفع مشکل آبگرفتگی معابر شهری کرمانشاه انجام شده است، اما افزایش حجم و زمان بارندگیها بهویژه در بهار سال گذشته این اقدامات را بیاثر کرده است و البته آبگرفتگی براساس گزارشهای موجود در تمامی شهرهای استان کرمانشاه وجود دارد.
سعید طلوعی شهردار کرمانشاه، درباره دلایل آبگرفتگی مناطق شهری پس از بارش باران گفت: شبکه جمعآوری آبهای سطحی و شبکه فاضلاب در کرمانشاه به دلیل قدمت زیاد فرسوده است و در سالهای گذشته نیز شهرداری و آب و فاضلاب از امکانات یکدیگر برای جمعآوری آبهای سطحی استفاده کردهاند؛ به طوری که شهرداری از لولههای آبفا برای جمعآوری آبهای سطحی استفاده کرده و برعکس این موضوع نیز درست است.
او با بیان اینکه در سالهای گذشته مدیریت شهری کرمانشاه تدبیری دراز مدت برای رفع این مشکل نداشته است بیان کرد: کلانشهر کرمانشاه در امتداد شمال به جنوب نیازمند کانال تأسیسات شهری است که این کانال مشترک تأسیسات شهری براساس حداکثر حجم بارندگیها طراحی شده و آبهای سطحی را جمع آوری میکند و از سوی دیگر برای استقرار تأسیسات دستگاههای اجرایی همچون آب و برق مورد نیاز است.
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه شبکههای فعلی جمعآوری آبهای سطحی در کرمانشاه در برابر بارندگیهای سیلابی ناکارآمد است خاطرنشان کرد: البته از سال گذشته و در مدت زمان مدیریت بنده وضعیت ۱۳ نقطه بحرانی شهر کرمانشاه که بر اثر بارانهای سیلابی از دسترس خارج میشد با لولهگذاری و تعریض کانال بهبود پیدا کرد تا در زمان بارانهای سیلابی امکان تردد در این مناطق وجود داشته باشد.
طلوعی افزود: در چهار روز گذشته عوامل شهرداری بسیاری از نهرها، جویهای آب را پاکسازی و لایروبی کردند که در هنگام لایروبی کانال زیرگذر میدان امام حسین (ع) حتی پتو پیدا شد که احتمالا توسط کارتنخوابها در این محل رها شده است و سبب انسداد کانالهای انتقال آب شده بود.
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه با وجود بارندگی شدید آبگرفتگی در شهر کمتر از گذشته شده بود بیان کرد: کارکنان خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در تمام مدت بارش باران در سطح شهر حضور داشتند و با وجود بارش شدید باران خدماترسانی به مردم ادامه داشت تا امکان تردد در سطح شهر وجود داشته باشد.
او در مورد نقاط مورد بهسازی شده در کرمانشاه گفت: در شهرک ظفر طی سالهای گذشته همواره در زمان بارندگی آبگرفتگی وجود داشت که با تعریض کانال و اصلاح شبکه جمعآوری آبها وضعیت بهبود پیدا کرد و در پل جانبازان شهرک الهیه نیز وضعیت اصلاح شد تا در زمان بارندگی امکان دفع آبهای سطحی وجود داشته باشد.
شهردار کرمانشاه این اقدامات را برطرف کردن مقطعی مشکلات ناشی از آبگرفتگی دانست و تأکید کرد: کلانشهر کرمانشاه نیازمند کانال تأسیساتی شهری است که در کنار جمعآوری آبهای سطحی در هر حجمی به سایر دستگاهها نیز خدمت کند.
به گفته آتشپاد غلامرضا رضایی رئیس سازمان آتشنشانی کرمانشاه در جریان بارندگیهای روز گذشته کرمانشاه بیش از ۷۰ عملیات رفع آبگرفتگی انجام شده است.
او با بیان اینکه براساس هشدار سازمان هواشناسی ۱۲۰ نیروی آتشنشان به حالت آمادهباش بودند گفت: سازمان آتشنشانی با ظرفیت ۱۲۰ نیروی آتشنشان و ۵۶ خودرو سبک و سنگین تا پایان بارندگی به شهروندان خدمترسانی کرد.
به گفته خسرو عیساییان معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه نیز ۳۰۰ نفر از نیروهای مناطق هشتگانه کلانشهر کرمانشاه در زمان بارندگی با تجهیزاتی همچون ماشین آلات مکانیزه سنگین، سبک و پمپهای خودمکش در نقاط مختلف شهر برای مواقع مورد نیاز مستقر بودند.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه از جمعآوری برگهای پاییزی به صورت روزانه برای جلوگیری از آبگرفتگی کانالها و جویها خبر داد و افزود: محلههایی که در سالهای گذشته و بارندگیهای امسال به واسطه بارش باران دچار آبگرفتگی شدهاند، مورد بررسی قرار گرفتند تا اگر بارندگی شدیدی وجود داشت شهر دچار مشکل نشود.
او با بیان اینکه رفع کامل مشکل آبگرفتگی معابر امری بسیار پرهزینه و زمانبر است گفت: شهروندان میتوانند با رعایت مواردی، چون پرهیز از رهاسازی زباله در معابر، جویها و کانالهای سطح شهر، مانع از انباشت و انسداد کانالهای دفع آبهای سطحی و مسیلها شوند، زیرا این موضوع نه تنها زحمت نیروهای خدماتی شهرداری را چندین برابر میکند، بلکه مشکلات بسیاری را نیز برای آنها فراهم میکند که آبگرفتگی معابر در زمان بارندگیهای شدید از آن جمله است.
کانال تأسیسات شهری آخرین راهکار برای بهبود وضعیت کانالهای جمعآوری آبهای سطحی در کلانشهر کرمانشاه است، زیرا هزینه ساخت، تعمیر و نگهداری کانالهای شهرداری و آبفا با سایر دستگاههای خدماترسان در یک مسیر هزینه میشود.
انتهای پیام/