به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویری از قطع گسترده درختان بیشه عباس آباد دزفول که بخشی از جنگلهای ملی دز بوده با عنوانهای «قاچاق چوب، قتل عام درختان، تخریب شدید فضای سبز و درختان دزفول» در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که واکنش کاربران زیادی را به همراه داشته است.
علیرضا فتح الهی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول در اینباره، اظهار داشت: بیشه عباس آباد دزفول همجوار با رودخانه دز است. در سال ۷۲ شروع به کشت درخت کردیم و اغلب درختانی که در این مکان کشت شده درخت "جغ" هستند و تعدادی کمی هم اکالیپتوس کشت شده است.
او در ادامه با بیان اینکه این پارک جنگلی در حاشیه رودخانه دز قرار داشته و در معرض سیلاب است، گفت: درختان اکالیپتوس نسبت به درختان "جغ" رشد سریعتری داشته که گاها ارتفاع این درختان به بیش از ۳۰ متر هم رسیده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول، با بیان اینکه در سیلابهای قبلی تعدادی از درختان بر اثر سیل تخریب شدهاند، عنوان کرد: درختانی که بر اثر سیلاب تخریب میشوند ریشههای آنها قطع میشود و از بین میروند؛ از سوی دیگر با توجه به اینکه این درختان ارتفاعشان زیاد است بر روی دیگر درختانی که ارتفاع آنها ۵ متر هم نیست افتاده و درختان را از بین برده و به نابودی میکشانند.
فتح الهی درباره علت قطع درختان بیشه عباس آباد دزفول، گفت: برای جلوگیری از این قضیه و با توجه به اینکه گفته شده احتمال وقوع سیلاب است در این باره سریع اقدام کردیم ودرختانی که ارتفاع آنها زیاد است را از ارتفاع ۲ متری قطع کنیم، تا درختان دیگر صدمه نبینند و هم اینکه ریشه درختان قطع نشود تا بتوانیم طی دو سال برای سبز شدن دوباره بازسازی کنیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول یادآور شد: درختانی هستند که از بر اثر سیل سال قبل افتادهاند؛ بعد از گذشت یک سال خشک شدند و هر کاری کردیم که سبز بمانند نتوانستیم چرا که ریشه این درختان قطع شده بود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول، در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه این روش تنها راه حل است، اظهار داشت: هر کاری برای بازسازی درختان مربوط به سیلاب قبلی بود انجام دادیم که بازسازی بشوند، نشد و خشک شدند؛ از نظر کارشناسی تنها راه حل این است که ارتفاع درختان را کوتاه کرده تا هنگام طوفان، باد و سیلاب نیافتند.
او در ادامه افزود: باتوجه به اینکه پارک جنگلی عباس آباد دزفول همجوار رودخانه دز است و سطح آبهای زیرزمینی بالا است ریشهها سطحی بوده، همین امر سبب میشود درختان بیفتند و دیگر درختان نیز صدمه ببینند. هیچ راه حلی دیگر جزء اینکه هرس کنیم نیست.
بیشه عباس آباد بخشی از جنگلهای ملی دز بوده که در جنوب شهر دزفول است. شهرستان دزفول حدود ۴۷۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۳۵۰ هزار هکتار آن منابع ملی است ضمن اینکه ۲۳۰ هزار هکتار جنگل در دزفول وجود دارد که پوشش گیاهی آن بلوط، کلخونگ، بادام و کیکوم است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب