حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار مرغ با چالش جدی روبروست، اظهار کرد: از ماهها پیش هشدارهای لازم را داده بودیم که اگر تامین نهادهها به موقع و به میزان کافی صورت نگیرد، با چالش جدی در بازار مرغ مواجه خواهیم شد.
وی افزود: با توجه به عدم انجام وظایف دستگاههای تامین و توزیع نهادههای دامی، جوجه ریزی کاهش یافته است و از آنجا که نهاده به طور کامل تامین نمیشود، شرایط بازار مناسب نیست.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه مرغدار در هیچمقطعی تعیین کننده قیمت مرغ نیست، بیان کرد: چه در زمانیکه قیمت هر کیلو مرغ ۴ تا ۵ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار بود و چه در شرایط فعلی که قیمت مرغ بالاتر از نرخ مصوب است، مرغداران نقشی در تعیین قیمت نداشتند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با تامین ۱۰۰ درصد نهادههای دامی با نرخ مصوب، مرغداران قادر به عرضه با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان خواهند بود، اما از الان شرایط بازار غیر قابل پیش بینی است چرا که وضعیت قیمت مرغ بستگی به تعهدات دولت در تامیننهادههای دامی دارد.
این مقام مسئول درباره آینده بازار نهادههای دامی گفت: اگر شرایط فعلی در تامین و توزیع نهادههای دامی استمرار یابد، وضعیت خوبی را در بازار مرغ طی ماههای آتی نخواهیم داشت، اما با تامین ذرت و کنجاله سویا به میزان کافی شاهد پایداری تولید و عرضه مرغ گرم با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان خواهیم بود.
وی نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان قیمتمرغ پیش بینی میشود که نرخ جوجه یکروزه در بازار افزایش یابد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه بازار نهادههای دامی تعریفی ندارد، گفت: قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد ۱۶ هزار تومان و ذرت ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تومان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت مرغ در استانهای مختلف متغیر است، هر چند قیمتهای فعلی را قبول نداریم و از مسئولان تقاضا داریم که نهاده با نرخ مصوب را در اختیار مرغداران قرار دهند.
اسداله نژاد درباره اینکه با توجه به اصرار مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه با نرخ مصوب این امر شدنی است، بیان کرد: رصدها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت مرغ بالای ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان است که این نرخ به هیچ عنوان مورد قبول ما نیست.
به گفته وی، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد صراحتا اعلام کرده که نتوانستند نهاده دامی را به میزان کافی تامین کنند که همین امر منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید شده است، در حالیکه استنباط مسئولان ستاد تنظیم بازار بر آن است که نهاده دامی به میزان کافی تامین میشود.
اسداله نژاد تامین نهادههای دامی را بزرگترین معضل پیش روی مرغداران دانست و گفت: با وجود آنکه ۳۲ تا ۳۳ روز از جوجه ریزی در برخی واحدها میگذرد و خرید نهاده از سامانه بازارگاه انجام شده، اما مرغداران به علت عدم تحویل بار، ذرت و کنجاله مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری میکنند که تمامی این عوامل نگرانیهایی در بخش تولید ایجاد کرده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه ۵۰ درصد نهادهها با نرخ مصوب تامین میشود، اما همین میزان هم با تاخیر فراوان بدست مرغدار میرسد، از این رو سیاست گذاری باید به گونهای انجام شود که واحدهای مرغداری دچار ورشکستگی نشوند و تاوان قصور دستگاههای دولتی را بدهند.
به گفته وی، اگر دولت ۱۰۰ درصد نهادهها را با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار دهد، تمامی تولیدکنندگان مرغ را با نرخ مصوب در اختیار دولت قرار میدهند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی افزود: با وجود آنکه وعدهها در خصوص سهمیه نهادهها تنها در سامانه بازارگاه تخصیص داده شده و واحدها در تامین همچنان دچار مشکل هستند، از این رو واحدها در جوجه ریزی با احتیاط عمل میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه رفع چالش و بحران مرغ از اراده و توان واحدهای تولیدی خارج است، گفت: مسئولیت تامین نهادهها بر عهده دولت است و مسئولان دولتی باید مشکلات تامین و ترخیص نهاده و تخصیص ارز را حل کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: گرچه در برخی مقاطع ممکن است عرضه کاهش یابد، اما به طور کلی کمبودی در عرضه نداریم.
نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: علی رغم تامین برخی نهادهها با نرخ مصوب، اما انحراف در توزیع موجب شده تا نهادهها سر از بازار آزاد در بیاورد، این درحالی است که از ۵ ماه گذشته هشدارهای لازم را دادیم که اگر جلوی این انحرافات گرفته نشود، امکان عرضه با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان وجود ندارد.
انتهای پیام/