به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، بر اساس پیشنویس فهرست مشاهده شده توسط این خبرگزاری، دولت ترامپ قصد دارد ۸۹ شرکت هوافضا و سایر شرکتهای چینی دارای روابط نظامی با دولت پکن را معرفی و خرید طیف وسیعی از کالاها و فناوریهای آنها را محدود کند.
رویترز در این باره نوشت: اگر این لیست منتشر شود، میتواند تنشهای تجاری با پکن را بیشتر کند و به شرکتهای آمریکایی که قطعات و اجزای هواپیمایی غیرنظامی را به چین میفروشند، آسیب برساند.
سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا که کار تهیه این لیست را بر عهده داشته است، از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
بنا بر گزارشها، «COMAC» و «AVIC»، دو شرکت مهم بازرگانی و صنعتی چین که برای رقابت با بوئینگ و ایرباس در تلاش هستند، و ۱۰ نهاد مرتبط با آنها در این فهرست قرار دارند.
این فهرست که در یک پیشنویس قانونی مشخص شده است دارای اسامی شرکتهای چینی و روسی است که آمریکا آنها را «کاربران نهایی نظامی» میداند، به این معنی که تأمینکنندگان آمریکایی برای فروش گسترده کالاهای تجاری موجود به آنها باید به دنبال مجوز باشند.
رویترز در این باره نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اقدامات خود را در ماههای اخیر علیه چین افزایش داده است. او از فرمان اجرایی منع سرمایه گذاری آمریکا در شرکتهای چینی که واشنگتن اعلام کرد تحت مالکیت یا کنترل ارتش چین است، رونمایی کرد.
این محدودیت صادرات برای مواردی متفاوت از نرم افزارهای رایانهای مانند پردازش متن، تجهیزات علمی مانند اسیلوسکوپهای دیجیتال، قطعات و اجزای هواپیما اعمال میشود. اما در مورد هواپیما، شامل همه چیز از براکت برای جعبههای کنترل پرواز گرفته تا خود موتورهاست.
کوین ولف، مقام سابق بازرگانی گفت: پیشنویس قانون را با یک کمیته مشاور فنی از نمایندگان صنعت به اشتراک گذاشته است و باید محرمانه میماند. او گفت که این قانون و لیست هنوز هم میتوانند اصلاح شوند و ساعت برای اجرای آن تحت دولت ترامپ در حال اتمام است، زیرا لازم است در آن تغییراتی اعمال شود، به ثبت فدرال برسد و بعد به صورت رسمی منتشر شود.
رویترز نوشت یک مقام سابق آمریکا که نمیخواست هویتش مشخص شود، در این باره گفت: ایجاد لیست و جمع آوری آن صرفا یک عمل تحریک آمیز است.
یک منبع در صنعت هوافضا هم اعلام کرد: این فهرست میتواند چین را به عملی تلافی جویانه تحریک کند.
در این پیش نویس قانون همچنین نام ۲۸ نهاد روسی از جمله ایرکوت، که بنا بر ادعاها هدفش مقابله با بوئینگ است، آمده است.
انتهای پیام/