به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : علیرغم تمام مشکلات، محدودیتها و تنگناهای کشاورزی که امسال کشاورزان با آن دست و پنجه گرم کردند تلاش شد که وضعیت سطح زیرکشت آبی و دیم تقریبا معادل پارسال باشد و نه تنها کاهش نیابد، بلکه در خیلی از مناطق بیشتر از سال قبل باشد.
او گفت : کل سطح زیر کشت گندم دیم استان ۲۹۰ هزار هکتار است که تا قبل از این بارندگیهای اخیر ۲۸۰ هزار هکتار کشت شده و کل سطح زیر کشت گندم آبی نیز ۹۳ هزار هکتار است که فعلا ۷۲ هزار هکتار از آن کشت شده، البته هنوز در مناطق گرمسیری برای کشت فرصت مانده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در رابطه با توزیع بذر، افزود: پارسال ۱۶ هزار تن بذر توزیع شده و امسال ۲۳ هزار تن بذر تدارک و توزیع شده که بیشترین بذر کشور در استان کرمانشاه تدارک و توزیع شده است.
حاتمی اشارهای به توزیع کود اوره و کود فسفاته داشت و افزود: در رابطه با کود اوره مشکلی نداشتیم و تقریبا ۳۰ درصد نسبت به پارسال بیشتر عرضه شده با قیمت همان سال قبل، ۵۴ هزار و ۵۶۰ تومان که افزایش قیمتی در این زمینه نداشتیم.
او سهمیه کود اوره استان را ۱۱۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: کشاورزان نگرانی درخصوص کود اوره نداشته باشند تاکنون ۶۸ هزار تن توزیع شده و مابقی هم در راه است و این در حالی است که پارسال تا این تاریخ ۴۶ هزار تن از این نوع کود توزیع شده بود.
حاتمی با اشاره به کاهش مصرف کود فسفاته به دلیل افزایش قیمت آن، گفت: قیمت کود فسفاته سه تا چهار برابر افزایش یافته است، سوپرفسفات از ۸۵ هزار تومان به ۴۲۰ هزار تومان، سولفات پتاس از ۱۱۷ به ۵۴۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
او در خصوص دلیل این افزایش قیمتها، گفت: امسال براساس تصمیم هیأت وزیران، قیمتها با ارز نیمایی محاسبه شد و، چون یارانهای به آن تخصیص پیدا نکرد با این افزایش قیمتها عرضه شد که به همین دلیل مصرف هم کم شد.
این مسئول ادامه داد: تدارک کود و حمل آن در استان بهگونهای بود که در زمان کشت و قبل از کشت بهخصوص برای دیم به دست کشاورزان برسد و مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز مکلف شدند تا کودی در انبار نباشد، حوالهای صادر نکنند.
او در خصوص راهکاری انجام شده در راستای جایگزینی کود فسفاته، افزود: امسال در مصرف کودهای فسفاته مشکل داشتیم و کم مصرف شد در این راستا دو اقدام برای جایگزینی تدارک دیده شد، چهار تن کود بذرمال دیدیم تا بذور را بذرمال کنند و کشاورزان میتوانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی کودهای زیستی و محلول پاشی را با قیمتهای بسیار خوب تهیه کنند تا کمبود کود فسفاته را جبران کند.
حاتمی از کشاورزان استان خواست، حتما نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند و گفت: بیمه مشوقهای خوبی را در نظر گرفته بهتر است کشاورزان نسبت به این امر مهم اقدام کنند تا در صورت خسارت منتظر جبران خسارت از سوی دولت که زمانبر است، نباشند .
انتهای پیام/د