به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شبنم باقری کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: خرمالو سرشار از مواد مغذی مفید از جمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، فولیک اسید، بتاکاروتن و ویتامین C است و دارای خواص سلامتی متعدد است.
او افزود: خرمالو حاوی مقادیر بالایی از لوتئین و زاگزانتین (انواع ویتامین A) است که در شبکیه چشم تجمع مییابند و این ترکیبات بعنوان آنتی اکسیدان ها، از کاهش بینایی در اثر تخریب ماکولا طی افزایش سن محافظت میکنند. همچنین ویتامین C و ویتامین E موجود در خرمالو نیز از آسیب اکسیداتیو محافظت میکند و بنابراین خرمالو میتواند از بروز آب مروارید جلوگیری کند.
باقری ادامه داد: خرمالو حاوی یک ترکیب طبیعی به نام «فیستین» است که یک آنتی اکسیدان با چندین مزیت محسوب میشود.
او بیان کرد: فیستین حافظه طولانی مدت را افزایش میدهد، از اختلال عملکرد عصبی و کاهش عملکردهای شناختی مربوط به سن و در نتیجه آلزایمر جلوگیری میکند. فیستین باعث کاهش آسیب مغزی ناشی از سکتههای ایسکمیک نیز میشود.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: پتاسیم موجود در خرمالو در کاهش فشار خون و فولیک اسید و ویتامین C موجود در آن در جلوگیری از سکتههای مغزی و قلبی نقش موثری دارند. این میوه حاوی میزان قابل توجهی فیبر «پکتین» است که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربیهای خون نیز میشود. همچنین خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با افزایش کلسترول و فشار خون بالا مقابله میکنند.
او اظهار کرد که مطالعات اخیر نشان میدهد که میوههای به رنگ نارنجی و زرد از جمله خرمالو، ریسک سرطان روده بزرگ را کاهش میدهند. بتاکاروتن به کنترل رشد و گسترش نیافتن سلولهای سرطانی کمک میکند. خرمالو همچنین منبع خوبی از فیبر برای هضم بهتر و دفع سموم از بدن است.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: خرمالو به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان از جمله بتاکاروتن نقش مهمی در افزایش عملکرد سیستم ایمنی دارد. میزان ویتامین C موجود در این میوه بسیار قابل توجه است که این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. ویتامین C به افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکالهای آزاد کمک میکند.
انتهای پیام/