به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فریبا رضایی مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، کودکان ۵ تا ۱۴ ساله بیشترین میزان خشونت و کودک آزاری را متحمل شدهاند به طوری که ۳۶ درصد از موارد مربوط به گروه سنی ۵ تا ۹ ساله و ۳۰ درصد موارد نیز مربوط به کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله بوده است.
او، تصریح کرد: افرادی که در دوران کودکی قربانی خشونت، آزار و بد رفتاری بودهاند، در بزرگسالی کودک آزار شدهاند، بنابراین میتوان از این موضوع به عنوان بدترین و بزرگترین زیان روانی کودک آزاری یاد کرد.
رضایی با اشاره به تعریف کودکآزاری از نگاه سازمان بهداشت جهانی، ادامه داد: کودک آزاری عبارتند از آسیب یا تهدید سلامت جسم و روان و یا سعادت و رفاه و بهزیستی کودک به دست والدین یا افرادی که نسبت به او مسئول هستند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، افزود: سوءاستفاده از کودکان به معنی انجام کار یا شکست در انجام کاری است که منجر به آسیب کودک شده یا او را در معرض آسیب قرار دهد.
او، اضافه کرد: کودکان آزاردیده در همه جنبههای رشد، اعم از جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی با مشکلات و نقایص فراوان رو به رو میشوند.
رضایی، اظهار کرد: برای بهبود وضعیت سلامت جسمی، روانی و اجتماعی می توان با افزایش آگاهی در مورد حقوق فردی و موضوعات مربوط به سلامت و آموزش سبک زندگی سالم، دسترسی به خدمات سلامت را برای همگان فراهم کرد.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تاکید کرد: با ظرفیت سازی و فراهم کردن امکان سوادآموزی و ادامه تحصیل، آموزش مهارت های زندگی با تاکید بر مهارتهای مقابلهای، فراهم شدن آموزش شغلی و امکان کسب درآمد با ایجاد انگیزه برای تغییر و اعتماد به خود میتوان گامهای موثری در راستای توانمندسازی کودکان و پیشگیری از کودک آزاری و آسیب های ناشی از آن برداشت.
انتهای پیام/ت