به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدنقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: ۶۵ درصد از مزارع آبی و دیم جو نیز زیر کشت رفته است.
او گفت : ۴۳ درصد از اراضی که برای کشت کلزا نیز در نظر گرفته شده بود تاکنون کشت شده است.
بیشتر بخوانید
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشت غلات در مناطق سرد از جمله مناطق شیروان و فاروج تا حدود ۸۰ درصد انجام و این کشت در مناطق معتدل از جمله بجنورد، اسفراین و جاجرم نیز تا ۵۰ درصد انجام شده است، اما بیشترین کشت باقی مانده در استان مربوط به بخشهایی از مناطق گرم شهرستان مانه و سملقان، راز و جرگلان و گرمه است.
کاظمیان افزود: کشاورزان مناطق گرم استان بیشتر از دهه دوم آبان ماه انجام میشود.
او با بیان اینکه سطح سبز اراضی کشت شده استان هم اینک مناسب است گفت: برخی از گندمکاران استان نیز دیمزارهای خود را علیرغم نبود بارش موثر از ابتدای فصل پاییز به صورت «خشکهکاری» زیر کشت برده بودند که این بارشها باعث افزایش سطح سبز آنان خواهد شد.
او گفت : با توجه به شرایط اقلیمی مناطق سرد، کشت محصول معمولا تا پایان مهرماه، پایان میگیرد و کشاورزان بعد از آن گندم را بدون بارندگی به صورت خشکه کاری کشت میکنند که با بارش اولین باران سبز میشود.
کاظمیان گفت : در کشت معمولی کشاورزان بعد از اولین بارندگی زمین را آماده کشت میکنند و در بارندگی بعدی محصول سبز میشود، اما با توجه به اینکه امسال از ابتدای فصل پاییز باران موثری نداشته ایم برخی بهره برداران از روش خشکه کاری استفاده کرده و گروهی نیز منتظر اولین باران بودند.
او با بیان اینکه ۵۵ درصد مزارع آبی غلات استان از رودخانهها سیراب میشود، گفت: بارندگی دبی رودخانهها را بیشتر خواهد کرد که کشاورزان از این فرصت استفاده کرده و مزارع خود را آبیاری میکنند.
او سطح ابلاغی کشت گندم آبی استان را امسال ۴۷ هزار و ۳۸۰ هکتار و ابلاغی گندم دیم را نیز ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: بهره برداران در روش خشکه کاری بذر را در زیر خاک میکنند و بذر در حالت انتظار قرار میگیرد که پس از یک بارندگی سبز خواهد شد.
کاظمیان افزود : تغییر اقلیم و نوسانات درجه حرارت در سالهای اخیر در استان بیشتر شده است و معمولا پاییزهای خنک و کم بارانی داریم، اما زمستان ملایمتر و بارش باران بیشتر از معمول را تجربه میکنیم.
او سطح زیر کشت جو ابلاغی استان را نیز ۴۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این سطح ۲۵ هزار هکتار آبی و ۲۳ هزار هکتار دیم است.
انتهای پیام/ه