به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که اهالی روستای ادملا بندپی بابل در اعتراض به قطع درختان این روستا اعلام میکنند، این درختان جزو موقوفه روستا هستند و منابع طبیعی حق قطع درختان را ندارد.
ادارات منابع طبیعی و اوقاف که پیشتر بر سر
موقوفه بودن جنگلهای آق مشهد ساری و قله دماوند مباحث حقوقی زیادی با آرای متفاوت را دامن زده بودند حالا هر کدام در خصوص این پرونده نظر جالبی دارند.
طهماسب پور رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بابل گفت: بهره برداری و قطع درختان خطرآفرین که در کنار جادهها قرار دارند با درخواست اداره راه و شهرسازی از جمله وظایف منابع طبیعی است.
او افزود: از جمله نقاطی که منابع طبیعی در دهه ۶۰ در آن صنوبرکاری کرده بود منطقه میاندره بابل است که ارتفاع و قطر درختان پس از ۳۰ سال به میزان مطلوب رسیده و از ریشه در حال پوسیدن و افتادن بودند.
طهماسب پور با بیان اینکه این درختان به دلیل احتمال سقوط در جادهها خطرآفرین هستند، گفت: به درخواست اداره راه، انجام همه تشریفات و تعیین پیمانکار، مقرر شد این درختان با مجوز منابع طبیعی استان قطع تا نهالهای جدید جایگزین آن شود.
او ادامه داد: این درختان چندین ساله با نظارت ماموران منابع طبیعی توسط پیمانکار قطع، اما این اقدام با مخالفت برخی اهالی روستای ادملا همراه شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بابل گفت: روستاییان اعلام کردند این منطقه جز موقوفات است به همین دلیل با احترام به اوقاف تصمیم گرفته شد این اختلاف نظر از طریق محاکم قضایی حل و فصل شود.
طهماسب پور با بیان اینکه قاضی پرونده دستور داده است این درختان فعلا در اختیار منابع طبیعی باشد تا به پرونده رسیدگی شود، افزود: اگر رای دادگاه به نفع منابع طبیعی باشد درآمد حاصل از فروش درختان به صندوق دولت واریز میشود، اما اگر رای به نفع اوقاف صادر شود به دلیل اینکه منابع طبیعی این درختان را کاشته بود روال قانونی دیگری را پیگیری میکنیم.
اداره منابع طبیعی تصرف عدوانی کرده است
حسین محمدی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بندپی بابل با بیان اینکه مرتع اشدکت از موقوفات مشهور منطقه بندپی شرقی بهشمار میرود که که ششدانگ آن برابر شیاع و شهرت محلی حدود ۳۰۰ سال پیش وقف شده است، گفت: سالیان متمادی در این مرتع کشاورزی صورت میگرفته و عمل به وقف نیز میشده است.
او افزود: یکی از مهمترین دلایل وقفی بودن این موقوفه و منابع طبیعی نبودن آن، سند مالکیت اداره منابع طبیعی است که در این سند چند مرتع از منابع ملی بودن مستثنی شده که یکی از این مراتع، پلاک ۵۶۳ مرتع اشدکت واقع در روستای ادملا است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بندپی بابل بیان کرد: در پی گزارشات مردمی و اهالی محل از اواخر سال ۹۸ مبنی بر قطع درختان این موقوفه توسط اداره منابع طبیعی، اداره اوقاف طی دو مرحله با مسئولان منابع طبیعی بندپی مذاکره کرده تا از تعرض به اموال موقوفه خودداری کنند، اما متاسفانه آن اداره هیچگونه ترتیب اثری نداده و به دفعات اقدام به قطع درختان این موقوفه کرده و گلایههای مردمی را به دنبال داشته است.
محمدی گفت: در ۱۰ خردادماه امسال با حضور نیروی انتظامی و مقام قضائی صورتجلسهای مبنی بر قطع نکردن درختان موقوفه تهیه و رئیس اداره منابع طبیعی با امضای خود متعهد شد تا دیگر درختان موقوفه را قطع نکند.
او افزود: حالا پس از گذشت ۶ ماه از آن صورتجلسه کارکنان منابع طبیعی به طور گسترده به همراه چندین کامیون و نیسان و دهها کارگر وارد این موقوفه شدند و بدون توجه به پرونده جریانی و دستور مقام قضائی اقدام به قطع و جمعآوری درختان کردهاند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بندپی بابل گفت: با حضور نیروی انتظامی و دستور دستگاه قضائی جلوی قطع درختان این موقوفه گرفته و درختان قطع شده تا بررسی پرونده توقیف شده است.
محمدی گفت: مستندات موقوفه بودن این مکان مشخص است و ادعای اداره منابع طبیعی که میگویند درختان را آنها در این موقوفه کاشته اند مصداق تصرف عدوانی است.
او افزود: اینکه اداره منابع طبیعی مدعی است درختان صنوبر را آنها کاشتند پس متعلق به آنها است همانند این است که فردی در زمین فرد دیگری درخت بکارد و بعد مدعی مالکیت درختان شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بندپی بابل میگوید: منابع طبیعی برای قطع درخت بهتر بود با امانتدار این موقوفه که اداره اوقاف است مکاتبه میکرد نه اینکه بدون کسب اجازه وارد موقوفه شود و درختان را قطع و تصاحب کند.
انتهای پیام / ک