او با اشاره اینکه هزاران پرنده مهاجر از بین رفته اند، گفت: سه استان اردبیل، مرکزی و مازندران درگیر این آنفلوانزای هستند، بعد از آزمایش های انجام شده تمامی لاشه های این پرندگان جمع آوری و با رعایت اصول بهداشتی دفن شد تا خطری برای ساکنان اطراف تالاب ها نداشته باشد.
رسولی درباره این بیماری تصریح کرد: آنفلوآنزای پرندگان ویروس واگیرداری است که اکثر پرندگان اهلی و وحشی به آن مبتلا می شوند و در مواردی نیز قابل سرایت برای انسان نیز خواهد بود و ممکن که حتی انسان را نیز از بین ببرد.
این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه افراد باید از خرید گوشت پرندگان مهاجر که در بازار های محلی به فروش می رسد، خودداری کنند، گفت: این بیماری برای انسان میتواند کشنده باشد و در صورت تماس نزدیک با جانور بیمار یا تماس مدفوع، بزاق و هر نوع ترشح از جانور بیمار با چشم، بینی، لب و دهان بیماری منتقل میشود ، بنابراین گوشت جانور مبتلا به این بیماری هرگز نباید مصرف شود.
او تشریح کرد: این ویروس در پرندگان هیچ نشان و علائمی ندارد و آنفلوانزای پرندگان در انسان علائم شبیه به آنفلوانزاهای معمول دارد و ممکن است این بیماری به صورت یک عفونت ریوی بسیار حاد ظهور کند که علت آن میتواند هر نوع آنفلوانزا و یا ویروس بیماری شبیه به آن باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/