به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، روستا را بارش باران نوازش کرده است، در همان نگاه اول هر بینندهای نگران آوار شدن خانه بر سر ساکنانش میشود البته اشک آسمان هم بر تن گلی خانه دایه طوبی سنگینی میکند.
دایه طوبی همسرش را ۶ سال پیش از دست داد و اکنون به همراه ۲ فرزند توانخواهش در این به اصطلاح خانه سکونت دارد.
پنجره و درب فلزی آبی رنگ خانه بی حیاط دایه طوبی، با ورود به کوچه به عنوان تابلوی غم انگیز فقر خودنمایی میکند، اما این قاب تنها عضوی از یک مجموعه است که برای دیدن تمام آن باید از علمک گاز در کنار درب خانه عبور کرده و سری به داخل خانه بزنید.
دیوارهای تاول زده راهروی باریک و نسبتا تاریک خانه خیلی حرفها برای گفتن دارد، اما برای نشستن بر سر سفره دل دایه طوبی، دومین راهرو را که وضعیتی به مراتب بدتر از راهروی اول دارد، باید طی کنید و با گذر از اتاقکی که یخچالی کوچک و فرشی پوسیده آن را مزین کرده است به اتاقی بدون در با دیوارهای سفید تاول زده برسید.
چهها در دلت قایم کردهای ای خانه بدون آب؟ من که میدانم تو مهربانتر از آنی که روشنایی را برای دایه طوبی و فرزندانش حرام بدانی، پس حتما بخاطر سرما است که پنجرههای خانه با گونیهای پلاستیکی تزیین شده است.
از نزدیک آنچه در خانه دایه طوبی است را ندیده و لمس نکردهام بلکه من نیز یکی از هزاران بیننده آن فیلم بودم که ماجرای خانه دایه طوبی را روایت میکند، این ویدئو توسط یکی از فعالان اجتماعی کامیاران تهیه شد و در پلان آخر با گذر از فرش کهنه به مادری که همچون شمع میان سالار و سردار، ۲ پسر توانخواهش نشسته میرسد تا سفره دل این مادر را برای همه باز کند.
از آنجا که وضعیت خانه گویای همه چیز است دایه طوبی ۶۶ ساله با بغضی سنگین که آن را به زور در گلو خفه کرده به سقف چوبی و در حال آوار خانهاش اشاره میکند و میگوید خورد و خوراکمان را مردم روستا تامین میکنند، اما همه جوره نیازمند کمک هستیم.
این ویدئو در چند روز گذشته از سوی بسیاری از افراد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی باز نشر شد و واکنشهای مختلفی نیز به آن نشان داده شد که خیرین، فعالان اجتماعی، مسئولان و مددکاران نهادهای حمایتی از جمله آنها بودند.
اولین واکنش
بیانیه موسسه معلولین توسکا کامیاران از اولین واکنشهای رسمی به این ویدئو است که در آن اعلام شد این موسسه در سال جاری با همکاری بهزیستی، اقدام به بررسیهای کارشناسی برای نوسازی مسکن این خانواده ۲ معلولی کرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: پس از بررسیها بخشی از تسهیلات احداث مسکن و کمکهای بلاعوض نقدی به حساب یکی از اعضای خانواده و امین دایه طوبی واریز شد و زمین به ارث رسیده از پدر خانواده به مساحت حدود ۶۰ متر با همکاری و همیاری مردم روستا خاکبرداری شده است.
این خانواده از طریق اداره بهزیستی شهرستان کامیاران به بنیاد مسکن جهت ساخت منزل مسکونی معرفی شد، اما به دلیل ناهماهنگیهای میان اعضای خانواده، مراحل بعدی پرداخت وام مسکن به تاخیر افتاد لذا مقرر شد در صورت رفع مشکل درون خانوادگی نسبت به ادامه پرداخت تسهیلات از سوی دستگاههای متولی برای ساخت خانه اقدام شود.
روایت مدیرکل بهزیستی کردستان
مدیرکل بهزیستی کردستان نیز در خصوص وضعیت این خانواده گفت: خانم طوبی قاسمی دارای ۲ فرزند معلول (سردار و سالار کرمینسب) و یک فرزند سالم (بختیار کوچکترین فرزند)، ساکن روستای کوله ساره تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) است و فرزندان معلول او نیز زیر پوشش مستمر سازمان بهزیستی هستند.
صباح قریشی افزود: این خانواده از سال ۱۳۷۲ تاکنون زیر پوشش خدمات بهزیستی بوده و به صورت منظم مستمری و کمک هزینه معیشت آنان در این سالها پرداخت شده است.
او در خصوص اقدامات این اداره کل برای رفع مشکل مسکن خانواده دایه طوبی اظهار داشت: بارها مددکاران بهزیستی به محل سکونت او مراجعه کرده و به دلیل غیر قابل سکونت بودن منزل به اتفاق دهیار روستا محل سکونت خانواده را به منزل پسر دیگرش در روستا که از لحاظ جسمی سالم و متاهل است، منتقل کردند.
قریشی یادآور شد: بهزیستی شهرستان ماهیانه مبلغی بابت اجاره منزل به پسر (بختیار) خانم طوبی قاسمی پرداخت میکرد ضمن اینکه در سالجاری جهت ساخت مسکن از طریق طرح محرومیت زدایی به بنیاد مسکن معرفی و مجری ساخت نیز توسط بنیاد مسکن مشخص شد.
او تاکید کرد: تاکنون یک قسط از تسهیلات و مبلغ بلاعوض نیز آزاد شده که به دلیل عدم مشارکت خانواده ساخت آن با تاخیر مواجه شد که اقدامات لازم جهت ساخت توسط بنیاد مسکن و بهزیستی در حال انجام است.
مدیر بنیاد مسکن کامیاران نیز در این ارتباط گفت: در ابتدای آغاز طرح مسکن محرومین، با همکاری این بنیاد و بهزیستی ساخت یک واحد برای خانواده در کنار منزل قدیمی آنان در نظر گرفته شد.
حمید روحانی یادآور شد: این خانواده به بانک عامل جهت دریافت تسهیلات کم بهره و بلاعوض معرفی شد و یک مرحله از تسهیلات شامل ۱۲ میلیون تومان کم بهره و پنج میلیون تومان بلاعوض به فرد امین معرفی شده آنان (پسر کوچکتر) توسط بانک پرداخت شده است.
او یادآور شد: هم اکنون احداث این مسکن توسط فرزند سالم خانواده که به صورت پیمانکار انتخاب شده در حال اجرا است. البته پس از پی کنی و خاکبرداری عملیات احداث توسط پیمانکار متوقف شد فلذا علت کوتاهی و پیشرفت کم آن منوط به کم کاری از طرف این شخص و خانواده است.
روحانی اضافه کرد: با توجه به عدم تمکین پیمانکار به ادامه ساخت مراحل اجرایی، بنیاد در اسرع وقت نسبت به تعیین پیمانکار جدید اقدام کرده و انتظار میرود خیران نیز در صورت تمایل ما را در ساخت این منزل مسکونی یاری کنند.
پیگیریها حاکی از آن است که امین معرفی شده از سوی دایه طوبی فرزند کوچک او (بختیار) در روستا ساکن بوده و پس از دریافت قسط اول تسهیلات از بانک، اقدامی برای ادامه احداث خانه انجام نداده است.
فایل ویدئویی دیگری در روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر شد که یک فعال اجتماعی خبر از رسیدن کمکهای مالی مردم به حد نصاب مورد نیاز برای ساخت خانه دایه طوبی خبر داد و با تشکر از خیران گفت: دیگر پول واریز نکنید و قرار شده با همکاری بهزیستی، بنیاد مسکن و دهیاری روستا از محل تسهیلات دولتی و کمکهای مردمی این خانه هر چه زودتر احداث شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ح