مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اگرچه هنوز اصفهان درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نشده اما کوچکترین غفلتی می‌تواند فاجعه‌ای نظیر کرونا را رقم زند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به جایگاه نخست استان اصفهان از نظر واحد‌های پرورش طیور از جمله مرغ گوشتی، تخم گذار، شترمرغ، بلدرچین در کشور، اظهار داشت: وجود بیش از دو هزار واحد تولید مرغ گوشتی، ۳۰۰ واحد تولید مرغ تخم گذار، ۱۲۶ واحد بوقلمون گوشتی، ۲۴ واحد پرورش بلدرچین در استان اصفهان، این استان را به یکی از قطب‌های مهم در تأمین گوشت سفید کشور تبدیل کرده است.

او افزود: سهم تولید طیور در استان اصفهان بالغ بر ۵۷ میلیون قطعه است که در کشور بی نظیر است و از تراکم واحد‌های پرورش طیور در اصفهان خبر می‌دهد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر محافظت از واحد‌های پرورش طیور در استان اصفهان گفت: چنانچه این واحد‌های تولیدی درگیر بیماری ویروسی نظیر آنچه در سال ۹۵و ۹۶ اتفاق افتاد، شوند با توجه به شیوع کرونا کار بسیار پیچیده خواهد شد.

فعالیت ۱۵ دستگاه برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان


او به تشکیل ستاد مبارزه با آنفلوآنزای استان اصفهان به دبیری اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۵ دستگاه در استان اصفهان مکلف شده اند تا در کنترل و پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اقدام کنند.

موحدی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان گزارش نشده است، تصریح کرد: علاوه بر اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بالغ بر ۲۲ میلیون قطعه پرنده در استان اصفهان نسبت به این ویروس واکسینه شدند.

او افزود: در نیمه دوم سال با مهاجرت پرندگان از سیبری به سمت استوا برخی از مسیر‌های مهاجرتی از ایران می‌گذرد و تالاب‌ها، آبگیرها، رودخانه‌ها، استخر‌های ذخیره آب کشاورزی می‌تواند به عنوان استراحتگاه آن‌ها تلقی شود.

پرندگان مهاجر عامل شدت انتقال ویروس آنفلوآنزای حاد پرندگان

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه پرندگان مهاجر می‌تواند شدت انتقال ویروس را افزایش دهند، اظهار داشت: با افزایش میزان سرایت ویروس آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان، پرنده‌های آزاد پرواز مانند کلاغ، گنجشک، کبوتر آلوده خواهند شد و در تماس با طیور بومی این بیماری به شدت مسری و مرگ بار سطح وسیعی از طیور و انسان را درگیر می‌کند.

او افزود: در حال حاضر سه کانون وقوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش مازندران، اردبیل و مرکزی شناسایی شده است، اما تاکنون هیچ کانونی در اصفهان گزارش نشده است و کوچک‌ترین خطایی می‌تواند به فاجعه‌ای بزرگ نظیر کرونا تبدیل شود.

موحدی با اشاره به اینکه تهدید درگیری با ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا پایان زمستان وجود دارد، گفت: اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان به همراه محصور کردن پرندگان بومی در روستا‌ها که در تماس با پرندگان آزاد پرواز نباشد و اطلاع رسانی سریع به محض مشاهده تلفات ناشی از این ویروس می‌تواند در کنترل و مهار ویروس آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان مؤثر باشد.

منبع:مهر

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.