به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، نرگس عسگری مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: معلولین استان در ۶ گروه جسمی، بینایی، شنوایی، ذهنی، روان و گفتار تعریف میشوند.
او افزود: چهار هزار و ۳۸۴ معلول بینایی، ۱۳ هزار و ۸۷۰ معلول جسمی، چهار هزار و ۶۵ معلول شنوایی، شش هزار و ۷۶۲ معلول ذهنی، سه هزار و ۸۰۲ معلول روان و ۴۲۴ معلول گفتاری در استان زندگی میکنند.
عسگری اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا مراکز توانبخشی روزانه تعطیل است و خدمات توانبخشی و پزشکی این مراکز به صورت انلاین به مددجویان ارائه و در صورت وجود مشکل اورژانسی تیم سیار به محل اعزام میشود.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد: هماکنون ۱۵ مرکز شبانهروزی در استان فعال است که در حدود ۵۰۰ مددجو در این مراکز نگهداری میشوند.
عسگری با اشاره به مناسب سازی ۳۰ درصدی معابر عمومی در استان، افزود: هدف از مناسبسازی افزایش سطح استقلال و بهبود کیفیت زندگی در انجام امور روزمره و تسهیل در امر تردد و مشارکت اجتماعی افراد معلول است.
او گفت: مناسبسازی محیط و امکانات زندگی افراد معلول از جمله اقداماتی است که ضمن افزایش امکان دسترسی معلولان به خدمات شهری موجب استقلال هر چه بیشتر آنان در فعالیتهای روزمره و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی میشود.
وی ادامه داد: مناسبسازی از طریق انجام تغییرات معماری و طراحی در محیط زندگی افراد معلول و استفاده از فناوریهای کلی جهت انطباق محیط و وسائل روزمره زندگی متناسب با سطح توانمندی آنان انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: به طوری که افراد دارای معلولیت با استفاده از مناسبسازی بتوانند با کاهش سطح وابستگی به یک زندگی مستقل دست یابند.
انتهای پیام/ف