به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، در بحبوحه روابط رو به زوال استرالیا و چین، نخستوزیر استرالیا اظهار کرد تصویر جعلی از یک سرباز استرالیایی که از سوی حساب کاربری توییتر یک مقام چینی منتشر شده، "واقعاً منزجرکننده" و کانبرا خواستار حذف آن است.
اسکات موریسون خواستار جلسه توجیهی رسانهای به منظور محکوم کردن انتشار عکسی شد که در آن سرباز استرالیایی، چاقویی را بر روی گردن یک کودک افغان نگه داشته است و گفت کانبرا خواهان عذرخواهی پکن است.
دولت استرالیا از توییتر خواسته توییت مذکور را که روز دوشنبه توسط ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین پست شده، حذف کند.
موریسون گفت: این کاملاً ظالمانه و به هیچ وجه قابل توجیه نیست. دولت چین باید کاملاً از این پست شرمنده باشد و این توییت آنها را از چشم جهانیان میاندازد.
رابطه استرالیا و چین از زمانی که کانبرا خواستار تحقیق بینالمللی در مورد ریشههای همهگیری ویروس کرونا شده، دچار زوال شده است.
اوایل این ماه، چین فهرستی از شکایات مربوط به سرمایهگذاری خارجی استرالیا، امنیت ملی و سیاست حقوق بشر ارائه کرد و گفت کانبرا نیازمند اصلاح اعمالش برای احیای رابطه دوجانبه با بزرگترین شریک تجاری خود است.
موریسون گفت، کشورهای سراسر جهان در حال نظاره چگونگی پاسخ پکن به تنشها در رابطه استرالیا با چین هستند.
انتشار عکس مذکور در رابطه با خبری است که عده از نظامیان استرالیایی در افغانستان ۳۹ زندانی غیرمسلح افغان را کشتهاند.
رئیس ارتش استرالیا روز جمعه اظهار کرد این کشور به ۱۳ سرباز نیروی ویژه خود گفته است که در ارتباط با گزارش مستقل در مورد قتلهای غیرقانونی ادعایی در افغانستان، با اخراج روبهرو میشوند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در توییتر نوشت: از قتل شهروندان و زندانیان افغانستانی به دست سربازان استرالیایی متعجب شدم. ما شدیداً چنین اقداماتی را محکوم میکنیم و خواستار پاسخگویی آنها هستیم.
حساب کاربری او روز جمعه هم این پیام را بدون عکس جعلی سرباز و کودک، منتشر کرده بود.
موریسون خاطرنشان کرد که استرالیا فرآیند شفاف و صادقانهای را برای تحقیق در مورد ادعاها علیه سربازان متهم در پیش گرفته و "این کاری است که یک کشور آزاد، دموکراتیک و لیبرال انجام میدهد. "
وی افزود که استرالیا صبورانه به دنبال حل تنشها در رابطه با چین و خواستار صحبت مستقیم بین وزرای خارجه دو کشور است.
انتهای پیام/