به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، جواد علی نژاد کارشناس برنامه پیشگیری از سوانح و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به اینکه حوادث سومین علت
مرگ و میر در این شهرستان است، گفت: متاسفانه سال گذشته براساس آمارهای ثبت شده ۴۵ نفر بر اثر حوادث ترافیکی و ۲۰ نفر بر اثر حوادث غیرترافیکی در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه جان خود را از دست دادند.
او افزود: در سراسر جهان حوادث ترافیکی اولین علت مرگومیر در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال بوده و نیمی از موارد مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در گروههای آسیب پذیر شامل موتورسیکلتسواران، دوچرخهسواران و عابران پیاده اعلام شده است؛ کودکان از دیگر گروههای در معرض خطر هستند که نقش خانوادهها در پیشگیری از این موضوع بسیار موثر است.
کارشناس برنامه پیشگیری از سوانح و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ادامه داد: سرعت بالا، عدم استفاده از کمربند، کلاه ایمنی و صندلی مخصوص کودک، استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، خستگی و خواب آلودگی از عوامل خطر کلیدی حوادث ترافیکی هستند که باید همواره مد نظر قرار گیرد.
علی نژاد بیان کرد: نظام سلامت، سازمانهای دولتی، خصوصی، مردم نهاد و جامعه مدنی، از ذی نفعان کلیدی برنامههای جامعه ایمن محسوب میشوند و ایجاد هماهنگی بین بخشی میان ساختارهای فوق نقش موثری بر موفقیت این برنامهها ایفا میکند.
انتهای پیام//ا. غ