به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسکای نیوز، یک مطالعه پزشکی اخیار نشان داده است که پخت غذا با استفاده از هیزم به روش سنتی، سلامت انسان را در معرض اختلالات جدی بهداشتی قرار میدهد که این موضوع باوری رایج را که میگوید پخت غذا با اجاقهای قدیمی بهتر از استفاده ازاجاق های کاز سوز یا برقی است را رد میکند.
خطرات پخت و پز با استفاده از هیزم از آسیب به خود آشپزها و افراد نزدیک به آنها هنگام پخت و پز و به طور کلی آسیب به کره زمین متغیر است.
این مطالعه تصاویر گرفته شده با روش "توموگرافی رایانه ای" را بررسی کرده است که نشان میدهد کسانی که غذای خود را روی اجاق چوب تهیه میکنند بیشتر دچار اختلالات ریوی میشوند.
تقریباً ۳ میلیارد نفر در جهان از روش پخت و پز روی آتش چوب، گیاه خشک یا زغال استفاده میکنند که کارشناسان هشدار داده اند این روش پخت و پز سالانه باعث جان باختن ۴ میلیون نفر میشود و بسیاری از مردم، علی رغم وجود جایگزین گاز، همچنان به پخت و پز به روشهای سنتی و آلوده کردن کره زمین اصرار دارند.
کارشناسان معتقدند به احتمال زیاد بسیاری از افراد به دلیل عوامل مالی یا عادتهای اجتماعی که تغییر در آنها دشوار است، به این روشهای قدیمی پخت غذا پایبند هستند، حتی اگر دود ساطع شده باعث آسیب به ریه شود.
این مطالعه در انستیتوی علوم و فناوری"پریار" هند با مشارکت محققان برجسته دانشگاه آیووا انجام شده و تاثیرات این روش پخت و پز بر روی سلامتی ۲۳ نفر، چه کسانی که غذای خود را با گاز میپزند و چه افرادی که همچنان به هیزم عادت دارند را بررسی کرده است.
در مرحله بعد، محققان غلظت آلایندهها را در خانههای افرادی که در این مطالعه حضور داشتند، اندازه گیری کردند و سپس آزمایشاتی را در زمینه کیفیت تنفس در ریهها با تصاویر گرفته شده با استفاده از روش توموگرافی کامپیوتری انجام دادند.
نتایج نشان داد که افرادی که از هیزم در پخت و پز استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که با اجاق گاز آشپزی میکنند، غلظت آلایندهها و مواد سمی بیشتری در ریه آنها وجود دارد.
این مطالعه همچنین متوجه وجود هوای محبوس در ریه کسانی شده است که از اجاق چوب سوز برای پخت و پز استفاده میکنند که این مسئله به سیستم تنفسی آسیب میرساند و منجر به ناتوانی بدن در تکمیل روند تبادل هوا میشود.
بیشتر بخوانید:
۸ اشتباه رایج در آشپزی که لذت خوردن غذا را از شما میگیرد
۵ اشتباه رایج در آشپزی که عامل سرطان است
انتهای پیام/
من بختیاری هستم و میدانم اگر ذغال و آتش را به خانه منتقل کنی دچار سردرد و مشکلات ریوی خواهی شد و باید پخت و پز در هوای آزاد انجام شود.ضمنا طعم غذا با روش پخت با ذغال چیز دیگری است چون خیلی خوش طعم میشود همینطور چای با ذغال بسیار خوشطعم تر از چای با گاز است.
بسته به نوع چوبی که میسوزانید طعم غذا هم بهتر میشود.
البته آلودگی هوا بیشتر میشود ولی باید توجه کرد که عامل اصلی آلودگی هوا این نیست و عامل آن آتش سوزی های گسترده در جنگل هاست که باید جلو آن گرفته شود.همینطور کارخانه ها و ذوب آهن ها و ...
تا حالا شنیدین کسی از دود زغال بمیره؟ولی دود گاز کشندست
ما که دیگه به ماسک عادت کردیم
البته اگر قیمت مرغ بیاد پایین
غذا با آتش طبیعی خیلی خوشمزه ومفیده
قدیمیا با این روش صد تا صد و بیست عمر داشتن ولی
الان همه سکته ای و سرطانی وهزار درد ومرض