حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کیفیت آردهای موجود در نانواییها و تفاوت قیمت نان در نانواییهای مختلف گفت: دو نوع آرد داریم؛ اولی آرد یارانهای به قیمت هر کیلوگرم ۶۰۰ تومان است که برای نانهایی مثل تافتون، لواش و... مورد استفاده قرار میگیرد و دومی آرد یارانهای ۹۰۰ تومانی است که برای نانهای بربری و سنگک از آن استفاده میشود.
بیشتر بخوانید
وی ادامه داد: در گذشته به آرد یارانهای نوع دوم، آزاد میگفتند که اگر قیمت تمام آن شده ۹۰۰ تومان بود، نان را طبق همان قیمت عرضه میکردند. در حال حاضر که قیمت گندم بالا رفته و هر کیلوگرم ۲ هزار و ۹۰۰ تومان شده است، دولت برای هر کیلو از این آرد، یارانه ۲ هزار تومانی میپردازد.
عسگری با اشاره به ادعایی که برخی از نانواییها درباره کیفیت آرد و نان دارند، افزود: هیچ کارخانهای به اجبار به نانواییها آرد نمیدهد، به اختیار نانواییهاست که در سامانه، خریداری آرد را از کدام کارخانه انجام دهند. در حال حاضر ۴۳ کارخانه تولید آرد داریم که ۵۷ درصد از نیاز تهرانیها در داخل کارخانههای استان تهران تأمین میشود و مابقی آن از کارخانههای استان البرز تأمین میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: خرید نوع دوم آرد در سراسر کشور آزاد است و صاحبان نانواییهای بربری و سنگک میتوانند از شهری که میخواهند آرد را خریداری کنند و محدودیتی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: قیمت نان تغییری نکرده و نانواییها از قیمتها بسیار گله مند هستند، چون علی رغم اینکه قیمت آرد تغییری نکرده، هزینههایی مثل آب، برق، گاز، بیمه، حمل آرد و... بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است و در دو سال گذشته هیچ افزایش قیمت نانی اتفاق نیفتاده است.
عسگری ادامه داد: نانوایان درخواست جدی برای افزایش قیمت نان دارند، ما هم این موضوع را آنالیز کردهایم، اما به دلیل اینکه وزارت صمت میخواهد برای تمام کشور تصمیم جدیدی بگیرد، ما نمیتوانیم در استان قیمت را تغییر دهیم. به دلایلی که گفته شد برخی از نانواییها یا اندازه چانه را کم میکنند و یا افزایش قیمت خودسرانه در قیمت میدهند که البته این موضوع بیشتر در نانواییهای سنگک و بربری دیده میشود که به دلیل تفاوت در خرید آنها از کارخانههای مختلف است.
وی افزود: امسال قیمت آرد به کیلویی ۴ هزار تومان رسیده که اگر افزایش قیمت صورت نگیرد، ما شاهد انحراف آرد خواهیم بود. این انحراف هم به این شکل است که برخی از نانواییها برای تأمین هزینه بخشی از آرد را پخت میکنند و بخشی دیگر را به طور آزاد به فروش میرسانند که این کار تخلف است.
انتهای پیام/
كه ديگه نون شب هم ندارند بخورن
حداقل با این همه گرانی و تورم در همه چیز ، نان را دیگر گران نکنید تا مردم ضعیف و متوسط بتوانند حداقل یک نان خالی داشته باشند که بخورند .
آزاد پزها هم ، نان را از قیمت مصوبی که برایشان تعیین کردند گران تر میدهند اتحادیه نانوایی باید آنها راهم زیر نظر بگیرند و کنترل کنند .
سنگک 2000 تومان شد 2500 تومان
لابد بعد از این گرانی می خواهند دوباره گران کنند .
یک بار قبل از اعلام رسمی
یک بار هم بعدی از اعلام رسمی
دولت نامید کننده مردم
تا الان که اینطور بوده
چ خبره بابا دیونمون کردین
دو -سه ماه است که گران شده...
یعنی خبر ندارید؟
یعنی بین مردم و جماعه زندگی نمیکنید؟