به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات واشنگتن پیش از این پکن را متهم کردند برای کمک به کره شمالی تحریمهای سازمان ملل متحد بر ضد این کشور را دور میزند، اما چین روز چهارشنبه با متهم کردن آمریکا به «احساس گرایی» اتهامات آمریکا را بی اساس دانست.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸ در اقدامی نمایشی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سنگاپور دیدار کرد و پس از آن نیز دو بار دیگر این ملاقات تکرار شد.
پس از آن مذاکرات آمریکا و کره شمالی به بن بست رسید چرا که پیونگ یانگ ادامه گفتگوهای خود با آمریکا را به برداشته شدن تحریمها منوط کرد و این در حالی است که واشنگتن هرگونه تعدیل در تحریمها و فشارهای موجود بر ضد کره شمالی را مستلزم عاری شدن این کشور از سلاحهای هستهای دانسته است.
آمریکا روز سه شنبه با متهم کردن چین به نادیده گرفتن موارد نقض تحریمهای سازمان ملل متحد بر ضد کره شمالی، چین را مسئول شرایطی دانست که در مذاکرات با کره شمالی به وجود آمده است.
الکس وونگ، معاون فرستاده آمریکا در امور کره شمالی روز سه شنبه تاکید کرد: متاسفانه ما در طی دو سال اخیر شاهد آن بوده ایم که دولت چین اولویتهایی را در رابطه با شبه جزیره کره در پیش گرفته که با اهدافی که ما و دیگر اعضای جامعه جهانی درباره این منطقه مد نظر قرار داده ایم، کاملا مغایرت دارد.
اما پکن روز چهارشنبه در واکنش به این اتهامات تاکید کرد همواره قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد را درباره کره شمالی رعایت کرده و به وظایف بین المللی خود عمل کرده است.
هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی مطبوعاتی گفت:" حتی در شرایط استثنایی فعلی که همه گیری کرونا در جهان به وجود آورده است، چین از تلاشهای خود برای اجرای تحریمهای سازمان ملل متحد بر ضد کره شمالی دست نکشیده است. "
کره شمالی اواخر ژانویه در شرایطی که همه گیری کرونا در چین به اوج رسیده بود، مرزهای خود با چین را که اصلیترین شریک تجاری و حامی این کشور در جهان محسوب میشود، بست و برای جلوگیری از شیوع کرونا محدودیتهای سختی برای شهروندان خود به اجرا گذاشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین تصریح کرد آمریکا باید تلاش خود را بیشتر بر روی حل و فصل مسالمت آمیز و سیاسی پرونده کره شمالی معطوف کند و از احساس گرایی دست بردارد.
انتهای پیام/