به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،کرونا، ویروسی که تنها منتظر غفلت مردم است تا از بی خیالی شان استفاده کند و به راه خودش ادامه دهد. اما چند وقتی است که با اجرای محدودیت ها، رنگ سیاه کرونا در استان به خاکستری مایل شده است.
نفس ها به شماره افتاده بود، این جا بیمارستان ولی عصر بیرجند و بخش کرونا؛ در چهره پرستاران خستگی به وضوح دیده می شد، اما عشق کمک به همنوع، تردیدی در آن ها به وجود نمی آورد.
پرستاری می گفت: «آمار ها روز به روز در حال افزایش است واقعا برایمان سخت است وقتی می بینیم بیماری به بیمارستان می آید و نفس های آخرش را می کشد، اما هیچ کاری نمی توانیم بکنیم. بیماری داشته ایم که از آمدنش به بیمارستان تا فوتش، تنها ۲ ساعت گذشته است!»
پرستارانی که با جان و دل در بیمارستان ها کار می کنند و حتی از جانشان میگذرند، حالا تنها خواسته شان این است که مردم هم پای کار بیایند و مراقبت کنند تا این روزها هرچه زودتر به پایان برسند.
پرسه کرونا در کوچه و بازار های شهر
عدهای از مردم بیخیال از همه چیز در کوچه و بازار تردد می کنند، از جوانی که ماسک هم نزده بود پرسیدم علت نداشتن ماسک چیست؟ با خنده گفت: «فراموش کرده ام! مردم رعایت نمی کنند، اولش هم خودم! و این ویروس تا زمانی که ما پای کار نیاییم همچنان وجود دارد.»
رعایت نکردن اصول بهداشتی در این روزها نه تنها افزایش آمار مبتلایان را به همراه دارد و برای خودمان مشکل ساز است، بلکه بار سنگینی بر دوش سنگرداران عرصه سلامت هم است.
آمبولانس ها یکی پس از دیگری می آمدند، روز شلوغی بود. به سراغ واحد متوفیان آرامستان بیرجند رفتیم. قلی زاده مسئول این واحد همراهمان شد و به سوی قطعه های متوفیان کرونا رفتیم.
قلی زاده میگوید: آمار فوتی ها زیاد است، شاید در همین یک قطعه ای که ایستاده ایم بیش از ۱۰۰ نفر به علت ابتلا به کرونا جان خودشان را از دست داده اند و دفن شده اند. در این روز ها دیگر رزرو قبر نداریم! اگر با همین وضعیت تعداد فوتی ها پیش برود با کمبود قبر دچار خواهیم شد.
گویا کرونا سن و سال نمی شناخت به سراغ همه می رفت چه پیر و چه جوان، در آن طرف تر جوان ۲۸ ساله ای دفن شده بود که تنها علت فوتش این ویروس منحوس یعنی کرونا بود.
مسئول واحد متوفیان آرامستان بیرجند ادامه داد: «اوایل کرونا روزی یک نفر، نهایت ۴ نفر فوت می شدند، اما در آبان ماه آمار فوتی ها دو رقمی شده بود؛ حتی روزی ۱۸ نفر هم فوتی داشته ایم. حالا چند وقتی است که آمارها تک رقمی شده، اما این موضوع نباید مردم را آسوده خاطر کند و همه چیز را فراموش کنند.
مردم اوضاع را جدی بگیرند، برایمان خیلی سخت که حتی نمی توانیم اجازه بدهیم با عزیزانشان در لحظههای آخر وداع کنند.»
ورودی های آرامستان کاملا بسته شده بود تا از حضور مردم در آرامستان ها جلوگیری شود، اما باز هم عدهای از مردم ماشین های خود را در اطراف آرامستان پارک می کردند و وارد آرامستان می شدند. مراسم تدفین هم با کمترین جمعیت و رعایت فاصله اجتماعی برگزار می شد و چه غریبانه مرگیست!
مهران پور ناظر بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان بیرجند نیز گفت: «از ساعت ۶ صبح تا ۳ بعدازظهر اینجا هستیم. من هم اینجا ناظر هستم. مردم تقریبا رعایت می کنند هیچ کس حق ورود به غسالخانه را ندارد.»
از خستگی کار از او پرسیدیم، می گوید: «نمی شود گفت که خسته نمیشویم، چرا گاهی اوقات خستگی هم به سراغمان میآید. اما تنها موضوعی که واقعا خسته مان میکند این است که گاهی خانواده های متوفی می خواهند وارد این محل شوند، آن هم مکانی که واقعا آلوده است و اگر این اجازه را به آنها نمیدهیم تنها به خاطر سلامتی خودشان است. مردم اگر رعایت کنند مطمئنا به زودی کرونا از کشور رخت می بندد و حال و هوای شهر و کشورمان خوب می شود.»
رهایی از این باتلاق به دست خودمان است
این روزها کرونا باتلاقی شده که همه ما درون آن دست و پا می زنیم و تنها ریسمان رهایی از این باتلاق، رعایت اصول بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، زدن ماسک، نرفتن به سفرهای غیر ضرور و تجمع های خانوادگی است. موضوعی که نیازمند یک عزم همگانی است تا بتوانیم کرونا را راهی خانه ابدیش کنیم.
گزارش از زهرا رضوانیان
انتهای پیام/ ی