به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علی درویشی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خلخال گفت: با تلاشهای انجام شده و تشکیل مستندات لازم ۱۰ اثر تاریخی، فرهنگی، مذهبی و باستانی در مناطق مختلف این شهرستان به ثبت ملی رسید.
او افزود: اقدامات انجام شده برای ثبت آثار غیرمنقول و ناملموس در مناطق دارای آثار تاریخی ثبت نشده این شهرستان نتیجهبخش بوده و بهزودی لیست آثار تاریخی ثبت شده جدید خلخال از سوی تهران به استان اردبیل ابلاغ میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خلخال با بیان اینکه ثبت ملی حمام (خان) در میدان مسجد جامع و مرکز شهر خلخال از بناهای تاریخی دوره قاجار از جمله آثار تاریخی به ثبت رسیده ملی است، گفت: این اثر تاریخی در بافت تاریخی قلعهباشی شهر بوده و از آثار شاخص تاریخی این منطقه محسوب میشود.
درویشی به راهاندازی موزه مردمشناسی در بنای تاریخی رختشورخانه روستای هدف گردشگری خوجین اشاره کرد و افزود: آیین عزاداری قارقارا مختص ایام محرم، مراسم خدرنبی و بولاغباشی ویژه سال نو نیز به عنوان سه میراث میراث فرهنگی ناملموس جزو لیست آثار ملی و مذهبی پیشنهاد شده برای ثبت ملی این شهرستان است.
او تشریح کرد: ثبت ملی این آثار در مرکز استان و وزارت میراثفرهنگی نهایی شده، ولی به علت شیوع بیماری کرونا و نبود امکان برگزاری شورای ثبت آثار تاریخی در تهران ابلاغ آثار ملی به ثبت رسیده اندکی با تاخیر مواجه شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خلخال با اشاره به خرید خانههای تاریخی واقع در بافت تاریخی شهر ادامه داد: در طرح جامع و تفصیلی جدید شهر خلخال ۲۲ هکتار بافت تاریخی منظور شده قبلی به ۵۰ هکتار افزایش یافته و با ساماندهی بافت تاریخی، تحول مهمی در حفظ بناهای تاریخی مرکز شهر ایجاد خواهد شد.
درویشی با بیان اینکه تاکنون ۴۳ مورد از آثار تاریخی و مناطق باستانی دارای آثار ارزشمند تاریخی خلخال در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است، عنوان کرد: طرح مطالعاتی بافت تاریخی خلخال به اتمام رسیده و با تصویب در کمیته فنی و تامین اعتبار لازم برای اجرای این طرح بزودی عملیاتی خواهد شد.
او گفت: ثبت ملی آثار تاریخی و میراثفرهنگی منطقه منجر به بهبود و ارتقای کیفی برنامههای صیانتی از آثار تاریخی و معرفی هر چه بیشتر میراث ناملموس به گردشگران و میهمانان میشود.
انتهای پیام/ح