به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، طی ده سال گذشته دانشمندان سعی داشتهاند با استفاده از هوش مصنوعی به رباتها ویژگی خودآموزی و یادگیری مباحث جدید را بدهند. با تقویت قدرت یادگیری رباتها این دستگاهها میتوانند با راحتی بیشتر مسیر را در محیط خود پیدا کنند و کارهای ساده را به اتمام برسانند.
با این وجود همچنان ساخت رباتهایی که بتوانند تمامی این قابلیتها را داشته باشند و همچنین قیمت کمی را به خود اختصاص دهند کاری بسیار دشوار برای دانشمندان به حساب میآید. به تازگی محققان دانشگاه عالتو رباتی را با نام RealAnt طراحی کردهاند که هزینه ساخت و تولید بسیار کمی را به خود اختصاص میدهد. این ربات چهار پا با استفاده از الگوریتمهای تقویت دانش میتواند تواناییهای خود را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید
جوسی ساینیو، یکی از بنیانگذاران شرکت اوته رباتیک که با دانشگاه عالتو همکاری دارد در رابطه با این ربات گفت: "ما توانستیم با استفاده از هوش مصنوعی و قابلیت خودآموزی RealAnt این دستگاه را وادار کنیم تا راه رفتن را یاد بگیرد. با استفاده از قابلیت تقویت یادگیری و الگوریتمهای جدید فرآیند توسعه رباتها بسیار سادهتر شده و اکنون این امر طبیعیتر نیز هست. تنها کاری که دانشمندان لازم است برای ساخت رباتها انجام دهند بدنه آنها به علاوه اندازهگذاری حسگرها است. تمامی موتورها و قطعات پس از پیکربندی به الگوریتم مورد نظر متصل میشوند و فرآیند یادگیری را آغاز میکنند".
گفتنی است؛ برای امکانپذیری قابلیت خودآموزی رباتها این وسایل نیاز به منابع داده با هزاران ساعت ویدئو و یا شبیهسازی هستند. با این وجود سازندگان RealAnt توانستهاند راهی برای افزایش سرعت یادگیری این دستگاه پیدا کنند. این مجموعه با تولید سخت افزارهای اختصاصی و برنامه نویسی بر روی آنها موفق شد تا راه جدیدی را برای توسعه علم ربات خود پیدا کند. به دنبال این راه هزینه توسعه و پیشرفت RealAnt نیز کاهش یافت و این مسئله باعث شد یکی از پیشرفتهترین و ارزانترین رباتهای جهان وارد بازار شود.
انتهای پیام/