در ۸ ماهه امسال بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ساعت آموزش‌های مهارتی در استان کرمانشاه ارائه شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ یاور محمدی مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون ۲۱مرکز دولتی و ۲۴۰ آموزشگاه بخش خصوصی در استان فعال هستند، گفت : این آموزش‌ها در چهار خوشه خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی به متقاضیان ارائه شده است.

او گفت : امسال در بخش خدمات۲۸۰ هزار نفر ساعت کلاس آموزشی برگزارشده که ۱۵۱۹ نفر از این آموزش‌های مهارتی برخوردار شدند.

او افزود: در بخش صنعت که بیشترین آموزش‌ها را به خود اختصاص می‌دهد یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر ساعت دوره آموزشی برگزارشده است که در این دوره‌ها ۴هزار و ۸۱۷ نفر آموزش دیدند.

 محمدی افزود: در بخش فرهنگ و هنر نیز بیش از ۱۳۴ هزار نفر ساعت آموزش‌های مهارتی برای ۶۵۱ متقاضی برگزار شده است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان ادامه داد: در بخش آموزش‌های مهارتی کشاورزی هم ۷۱۱ نفر شرکت کردند که ۱۴۰ هزار نفر ساعت از کلاس‌های امسال را تشکیل می‌دهد.

او با اشاره به اهمیت کارآفرینی گفت: توانمندسازی نیروی انسانی از طریق آموزش مهارت‌های شغلی و تخصصی، در راستای ترغیب و توسعه کارآفرین به ویژه در مراکز آموزش مهارتی، یکی از راهکار‌های اساسی توسعه محسوب می‌شود که می‌تواند به عرضه نیروی انسانی توانمند و کارآفرین و در نهایت کاهش مشکلات اقتصادی، ایجاد اشتغال و همچنین افزایش بهره وری و کارایی شاغلین بخش‌های مختلف منجر شود.

محمدی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از نیروی کار در سطح استان را قشرجوان تشکیل می‌دهند، گفت: متاسفانه این قشر علیرغم برخورداری از مدارج علمی و دانشگاهی مهارت کافی برای ورود به بازار کار ندارند که برای افزایش شانس این قشر مولد و اثربخش برنامه‌های متعددی درنظر گرفته شده است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه افزود: در این رابطه طرح جهش مهارت با توجه به نام گذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید با همکاری دستگاه‌های متولی اشتغال استان راه اندازی شده است تا جوانان بتوانند از مهارت‌هایی که منجر به اشتغال می‌شود، بهره‌مند شوند.

 محمدی افزود: گسترش طرح مهارت اموزی در محیط کار واقعی با همکاری اتاق اصناف و تشکل‌های صنفی استان یکی دیگر از طرح‌ها برای اشتغالزایی و افزایش مهارت جوانان است.

او آموزش مهارت درحین خدمت سربازان وظیفه با همکاری یگان‌های نظامی وانتظامی و گسترش اموزش‌های مهارتی در مراکز دانشگاهی با راه اندازی مراکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی برای دانشجویان وفارغ التحصیلان دانشگاهی را از دیگر طرح‌ها جهت ارتقاء مهارت آموزی در استان کرمانشاه برشمرد.

محمدی با بیان اینکه استان کرمانشاه پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی و گردشگری دارد که می‌تواند زمینه اشتغال جوانان کرمانشاهی را فراهم کند، افزود: آموزش‌های مهارتی در دو سطح کشاورزی و گردشگری نیز برای بهره مندی از این پتانسیل در سطح استان در نظر گرفته شده است که می‌توان دوره‌های اموزشی در طرح زنجیره ارزش تولیدات استانی مانند عسل و پرورش بوقلمون را در این حوزه نام برد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان همچنین با اشاره به نیاز مناطق حاشیه شهر و کم برخوردار به آموزش‌های مهارتی گفت: طرح آموزش مهارتی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه‌های غیر رسمی در شهر کرمانشاه، اسلام آبادغرب و هرسین و آموزش روستائیان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی استان اجرا می‌شود.

محمدی کمبود منابع اعتباری جهت آموزش مهارتی در دستگاه‌های متولی اشتغال و اداره کل اموزش فنی وحرفه‌ای را از مشکلات در این مسیر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تعداد مربیان بخش دولتی کاهش یافته و امکان جذب نیروی جدید نیز وجود ندارد، از طرفی آموزشگاه‌های بخش خصوصی نیز از برگزاری دوره‌های مهارتی با تجهیزات سنگین به لحاظ نداشتن توجیه اقتصادی استقبال نمی‌کنند.

او افزود: نیرو‌های فارغ التحصیل دانشگاهی چندان رغبتی به شرکت در دوره‌های مهارتی نشان نمی‌دهند، اما باید به این نکته توجه داشته باشند که افراد با مهارت بالا جذب بازار کار خواهند شد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.