به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای درست کردن کرپ در ابتدا از انواع مربا و مارمالاد و شکلات و میوه تازه استفاده میشد، اما بعدتر پخت کرپ به عنوان یک اسنک و میان وعده گوشتی یا با سبزیجات مختلف مرسوم شد. انواع کرپ برای وعده شام و ناهار بسیار به درد بخور و مقوی هستند و با تمام مواد میتوانید آنها را درست کنید. طرز تهیه انواع کرپ گوشت و قارچ، کرپ پیتزایی سوخاری، کرپ مرغ و کرپ سبزیجات بدون فر به همراه طرز تهیه خمیر کرپ را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر کرپ
آرد: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
شیر: ۱ لیوان
روغن: ½ لیوان
آب: ½ لیوان
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای مایه گوشت کرپ
فلفل دلمهای: ۱ عدد متوسط
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
قارچ: ۲۰۰ گرم
نمک: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
جعفری ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
مواد لازم برای سوخاری کردن کرپ
شیر: ½ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد سوخاری: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست کردن کرپ گوشت و قارچ پیتزایی سوخاری و رولی ابتدا خمیر کرپ را درست کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی هم بزنید تا به غلظت ماست شُل برسد. خمیر آماده شده را کنار بگذارید.
سپس مایه گوشت و قارچ کرپ را درست کنید. پیاز را نگنینی خرد کنید. پیاز را با کمی روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد فلفل دلمهای نگینی خرد شده را اضافه کنید. وقتی فلفل هم کمی تفت خورد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود. قارچ اسلایسی خرد شده را هم اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید.
در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب با گوشت تفت دهید. سپس ۱ استکان آب به گوشت اضافه کنید تا مقداری با آب هم قل بخورد و مایه گوشت کرپ حسابی جا بیفتد و غلیظ شود.
در یک ماهیتابه جداگانه یک ماهیتابه را با کمی کره چرب و داغ کنید. برای هر عدد کرپ یک مقاله از مایه خمیری کرپ را در ماهیتابه بریزید و دور تا دور ماهیتابه بچرخانید تا پهن شود. سپس پشت و روی خمیر را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا خمیر خوب خودش را بگیرد. هر با که خمیر کرپ آماده شد آن را در یک بشقاب بگذارید و کرپ بعدی را درست کنید.
بعد از آماده شدن خمیر کرپها در هر عدد کرپ مقداری مایه گوشت کرپ و پنیر پیتزا به مقدار دلخواه بریزید و کرپ را رول کنید. برای سوخاری کردن کرپ شیر و تخم مرغها را با هم مخلوط تا یکدست شود. وقتی همه کرپها را رول کردید به آرامی در مایه شیر و تخم مرغ بغلتانید و سپس در آرد سوخاری بغلتانید تا تمام قسمتها به آرد آغشته شوند. در یک ماهیتابه روغن را داغ کنید و رولها را روی شعله ملایم گاز سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. کرپ را با انواع سس مثل سس تارتار یا سس تایلندی و کچاپ میل کنید.
فوت و فنهای درست کردن انواع کرپ سوخاری و ساده بدون فر
*برای درست کردن کرپ رولی سوخاری یا همان اسپرینگ رول به جای گوشت چرخکرده میتوانید از گوشت مرغ حبهای خرد شده، گوشت بیف نازک یا گوشت بوقلمون چرخکرده استفاده کنید.
*با اضافه کردن پنیر پیتزا کرپ پیتزایی خواهید داشت، اما در صورتی که پنیر پیتزا دوست ندارید آن را حذف کنید.
*کرپ سوخاری را بدون گوشت و مرغ و به صورت کرپ سبزیجات هم میتوانید درست کنید. برای درست کردن کرپ سبزیجات از تمام انواع سبزیجات از اسفناج و قارچ و ذرت تا هر سبزی دیگری که دوست دارید میتوانید استفاده کنید.
*کرپ گوشت و سیب زمینی هم مشهور است. برای این کار سیب زمینیها را نگینی خرد کنید و جداگانه سرخ کنید و سپس به مایه کرپ سبزیجات یا گوشت اضافه کنید.
*کرپ یک غذای فرانسوی و در لغت به معنای پیچاندن و رول کردن است. میتوانید به جای رول کردن مثل روش تا کردن سمبوسه کرپ را بپیچانید.
*در ترکیب کرپ از انواع سوسیس و ژامبون و کالباس هم میتوانید استفاده کنید.
*اگر میخواهید کرپ شما رژیمی باشد لازم نیست آن را سوخاری کنید. با همان خمیر کرپ تفت داده شده کرپ را رول و میل کنید.
طرز تهیه انواع کرپ فرانسوی شیرین و کرپ گوشت و قارچ یا سبزیجات
*فرانسویها در ابتدا کرپ شیرین را برای وعده صبحانه و با انواع شکلات، عسل و مربا و مارمالاد و میوه به عنوان مغز کرپ درست میکردند، یک چیزی شبیه پنکیک صبحانه، اما با خمیر تا زده. اما بعدتر کرپ فرانسوی را برای وعده شام و ناهار هم تدارک دیدند و به این ترتیب بود که پای انواع گوشت و سبزیجات به کرپها باز شد. برای درست کردن کرپ فرانسوی صبحانه کافی است خمیر کرپ را به همین ترتیب آماده کنید و لای خمیر را با انواع میوه تازه، نوتلا یا حتی ارده و شیره و انواع شکلات صبحانه پر کنید.
*کرپ در واقع همان بورک ترکهاست. کرپ رول را با خمیر یوفکا یا نان لواش نازک هم میتوانید درست کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/