به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، بیتا باغبانی پزشک فوق تخصص روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیگفت: ویتامین دی یکی از ویتامینهای محلول در چربی بوده که نقش بسیار مهمی در بدن ایفا میکند و کمبود آن زمینهساز پوکی استخوان، افتادن و شکستگی است.
باغبانی به منابع دریافتی ویتامین دی اشاره کرد و افزود: مواجهه با نور آفتاب و مصرف غذاهای دریایی به ویژه شاه ماهی، سالمون و ...، روغن جگر ماهی و به میزان کمتر میگو، حاوی ویتامین دی هستند.
او با بیان این که ویتامین دی در مواد غذایی به مقدار کم یافت میشود، اظهار داشت: این ویتامین در مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، جگر، تخم مرغ، برخی از غلات، شیر غنی شده با ویتامین دی، سویا و به مقدار کمتر در گوشت سفید یافت میشود.
او توضیح داد: این ویتامین با افزایش سن کاهش یافته و به ویژه در فصل زمستان ساخت آن در بدن به حداقل میرسد.
به گفته این پزشک فوق تخصص، شناخت و درمان کمبود ویتامین دی از اهمیت ویژهای برخوردار است و برای سلامت سیستم عضلانی-اسکلتی، قلبی عروقی و سیستم ایمنی بسیار تأثیرگذار و حیاتی است.
او عنوان کرد: کاهش مصرف غذاهای حاوی ویتامین دی، کاهش مواجهه با نور خورشید، مشکلات گوارشی که باعث سوء جذب این ویتامین میشود و همچنین بیماریهای کبدی و کلیوی که باعث کاهش ساختن فرم فعال این ویتامین میشوند، از دلایل ایجاد کمبود این ویتامین در بدن است.
این عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان کرد: بیماران مبتلا به کمبود متوسط ویتامین دی به طور معمول بی علامت هستند و هرچه کمبود آن شدیدتر و طولانیتر باشد بیماران کم کم علامتدار میشوند.
باغبانی عنوان کرد: بیماران دارای کمبود ویتامین دی در ابتدا دچار نرمی استخوان شده و اگر این روند طولانیتر شود، تبدیل به پوکی استخوان میشود که فرد را مستعد سقوط، افتادن و شکستگی استخوانها میکند.
او دردهای استخوانی و عضلانی را از علائم کمبود ویتامین دی ذکر کرد و گفت : کمبود این ویتامین نه تنها باعث علائم عضلانی-اسکلتی میشود، بلکه با برخی کانسرها و عفونتها در ارتباط است.
او افزود : کاهش این ویتامین در بدن باعث نقص در اجزای تشکیل دهنده سیستم ایمنی و بروز یکسری عفونتها در سیستم تنفسی و باعث بیماریهای خود ایمنی و فشار خون و... میشود.
انتهای پیام/ه