به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان همه در وعده صبحانه از پنیر، کره، شیر، عسل، مربا، تخممرغ و خامه استفاده میکنیم. اینها خوراکیهای رایج صبحانه ما هستند و اغلب در وعده صبحانه یک یا چند قلم از اینها را مصرف میکنیم.
از میان این خوراکیها اغلب افراد، تمایل بیشتری به مصرف خامه دارند. باید توجه داشت که مصرف بیش از حد خامه میتواند زنگ خطری برای آغاز یا تشدید بیماری باشد.
به گفته متخصصان تغذیه، این فرآورده لبنی به دلیل میزان چربی بالا در گروه چربیها دسته بندی میشود و به همین دلیل مصرف آن را برای همه افراد توصیه نمیشود. این متخصصان معتقدند برای تامین ویتامین ها و انرژی لازم بدن، بهتر است از مواد تغذیه ای دیگری استفاده شود.
افرادی که دچار فشار خون، اضافه وزن، دیابت و همچنین کبد چرب هستند اصلا نباید خامه مصرف کنند زیرا این محصول به دلیل حجم بالای چربی که دارد، منجر به افزایش وزن و بالا رفتن قند خون میشود.
علاوه بر این افراد بیمار، کسانی هم که بیماری خاصی ندارند، باید حداقل در هفته دو بار از خامه در وعده صبحانه استفاده کنند.
با این وجود مصرف خامه برای همه افراد مضر نیست؛ برای مثال در کودکان و نوجوانانی که با کمبود رشد مواجه هستند، مصرف خامه میتواند بسیار مفید باشد چرا که در حجم کم، انرژی زیادی به بدن وارد میکند و با وجود برخی ویتامینهایی که دارد، میتواند در رشد بدن بسیار تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام/