به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس قانون تامیناجتماعی، پدر و مادر بیمهشده میتوانند در صورت احراز شرایط، تحت کفالت بیمهشدگان یا مستمریبگیران قرار گیرند و از مزایای مقرر در قانون از جمله دریافت دفترچه بیمه درمانی، استفاده از کمکهزینه پروتز و اروتز، برخورداری از تمام یا بخشی از مستمری بازماندگان در صورت فوت فرزند خود که بیمهشده یا مستمریبگیر هستند، بهرهمند شوند.
محمدحسن زدا کارشناس سازمان تامین اجتماعی درباره شرایط تحت تکفل قرار دادن پدر و مادرها اظهار کرد: اگر بخواهیم پدر و مادر خود را بیمه کنیم لازم است بدانیم که سن پدر باید بالای ۶۰ و سن مادر بالای ۵۵ سال باشد.
این کارشناس سازمان تامین اجتماعی گفت: شرط دیگر این است که پدر و مادر نباید هیچ منبع مالی و درآمدی داشته باشند و واقعا تحت کفالت فرزندشان باشند. پس از مراجعه به شعبه، بررسی مقدماتی انجام میشود و اگر فرد دارای شرایط گفته شده باشند افتخار خدمت گذاری به والدین این بیمه شده نصیب سازمان میشود.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا مستمری به والدین تحت تکفل بیمه شده اصلی تعلق میگیرد یا خیر؟ تصریح کرد: پاسخ این است که اگر پدر و مادر در زمان حیات بیمه شده اصلی تحت کفالت قرار بگیرند، در صورت فوت بیمه شده بیمه اصلی، حقوق مستمری به آنها تعلق میگیرد.
زدا خاطرنشان کرد: در واقع همه افرادی که به هرطریقی در زمان حیات تحت کفالت بیمه شده اصلی باشند از جمله همسر، فرزند و پدر و مادر، حقوق مستمری بینشان تقسیم خواهد شد.
بیشتر بخوانید
شرایط کلی برای تحت تکفل قراردادن والدین بیمهشده یا مستمریبگیر
١- در زمان تقاضای کفالت والدین توسط بیمهشده یا مستمریبگیر، سن پدر حداقل ٦٠سال تمام و سن مادر حداقل ٥٥ سال تمام باشد یا در صورت نداشتن شرایط سنی در زمان تقاضا، به تشخیص کمیسیونهای پزشکی تامیناجتماعی از کارافتاده کلی باشند.
٢- در زمان تقاضای کفالت، آنها (والدین)، بیمهشده تامیناجتماعی یا سایر صندوقهای بیمه و بازنشستگی نباشند.
٣- والدین در تامیناجتماعی یا سایر صندوقهای بیمهای مستمریبگیر نباشند.
٤- بیمهشده یا مستمریبگیر در تامین معاش والدین نقش اساسی داشته باشد، یعنی آنها بدون کمک فرزند خود قادر به تامین معاششان نبوده و در رنج و سختی باشند. (معاش در قانون مدنی به معنای تامین وسایل و هزینههای ضروری و اساسی زندگی به قدر رفع حاجت با در نظرگرفتن میزان توان بیمهشده است. ضمن آنکه تامین معاش امری نسبی است و برحسب شرایط میتواند سطوح و درجات مختلفی داشته باشد.)
مدارک لازم برای تقاضای کفالت بیمهشده یا مستمریبگیران برای تحت تکفل قراردادن والدینشان
١- اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی بیمهشده یا مستمریبگیر و والدین وی.
٢- اصل و تصویر گواهی فوت (در صورت فوت پدر)
٣- اصل و تصویر طلاقنامه (در صورت جدایی والدین)
٤- تکمیل فرم درخواست کفالت توسط بیمهشده یا مستمریبگیر و ثبت آن در دبیرخانه آخرین شعبه بیمهپردازی یا دریافت حقوق مستمری
بازرس فنی شعبه حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ تقاضا، نسبت به بررسی تقاضای ارائهشده و انجام تحقیقات محلی و مذاکره با افراد مطلع و درنظرگرفتن میزان توان مالی بیمهشده و توجه به وجه غالب نیازهای اساسی زندگی (مسکن، غذا و...) و نیز در نظرگرفتن موقعیت جغرافیایی محل، نظر کارشناسی خود را در خصوص تایید یا رد کفالت والدین توسط بیمهشده در قالب گزارش بازرسی به شعبه اعلام میکند که در صورت تایید کفالت والدین، بیمهشده میتواند با مراجعه به شعبه مربوطه درخواست دریافت دفترچه بیمه درمانی برای آنها کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/